اتصال ۵ استان دیگر به شبکه ریلی کشور
پارسینه: وزیر راه و شهرسازی از اتصال پنج استان دیگر به شبکه ریلی کشور تا پایان دولت دهم خبرداد و گفت: ۲۱۴ فروند هواپیمای کشور در اختیار بخش خصوصی است.
علی نیکزاد امروز - سهشنبه - در سومین همایش صنعت ریلی که در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، با تاکید بر اهمیت حمل و نقل ریلی به دلیل امنیت بالا و اقتصادی بودن آن، اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی در چهار بخش حمل و نقل جادهای، ریلی، هوایی و دریایی به حضور بخش خصوصی به عنوان مجری تاکید دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۱۴ فروند هواپیمای ناوگان هوایی کشور در اختیار بخش خصوصی است، گفت: در بخش جادهای به جز آزادراهها در دیگر بخشهای راهسازی بخش خصوصی به درستی ورود پیدا نکرده است. در بنادر نیز ورود کالا به عهدهی بخش خصوصی گذاشته شده است.
نیکزاد با یادآوری ساخت واگن در بخش باری و مسافری و تا حدودی لوکوموتیو توسط بخش خصوصی کشور، افزود: در ایران پروژهها بین دولت و بخش خصوصی به صورت BOT اجرا میشود و تا اصل سود سرمایه، سرمایهگذار خصوصی مستهلک نشود، بهرهبرداری توسط این بخش ادامه خواهد داشت.
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری فعالیت قرارگاه خاتمالاوصیاء با شرکت راهآهن در حرکت قطار تهران _ مشهد با سرعت ۲۰۰ کیلومتر، گفت: قطار سریعالسیر با سرعت ۲۵۰ کیلومتر به موازات خط کنونی ریلی در حدفاصل تهران _ مشهد احداث خواهد شد.
وی در بیان آماری از عملکرد وزارت راه و شهرسازی در بخش حمل و نقل اظهار کرد: تا ابتدای امسال ۵۷ هزار و ۶۰۰ کیلومتر انواع راه و راهآهن ساخته و تحویل مردم شده است این در حالیست که در هشت سال قبل از دولت نهم ۳۷ هزار و ۱۰۹ کیلومتر راه و راهآهن ساخته شده بود.
بیش از ۴۱ هزار کیلومتر راه و راه آهن در حال ساخت است
نیکزاد خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۴۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر انواع راه و راهآهن در حال ساخت است که ۸۵۰۰ کیلومتر آن خط آهن است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در سالهای قبل از دولت نهم سالانه بیش از ۳۵۰ کیلومتر راه ساخته نمیشد اما امسال هزار کیلومتر راه زیرسازی شده که پس از روسازی به بهرهبرداری میرسد.
وی اظهار کرد: در دولت نهم و دهم ۱۸۴ لوکوموتیو، ۶۳۵ واگن مسافری و ۳۶۶۶ واگن باری به ظرفیت ریلی کشور اضافه شد.
نیکزاد با یادآوری تلاش وزارت کشور در زمان معاونت وی در این وزارتخانه برای تصویب طرح جامع حمل و نقل به منظور کاهش ترافیک تهران، گفت: این طرح طی ۴۵ روز در سال ۸۸ تصویب شد.
وی تاکید کرد: دولت در امر توسعهی حمل و نقل درون شهری کم نگذاشته است.
وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: در طرح نوروزی جابهجایی مسافران در سال ۹۲، ۱۳۸ میلیون جابهجایی کشور انجام شد که ۶۱ میلیون نفر از طریق حمل و نقل عمومی جابهجا شدند. نقش راهآهن در این طرح دو میلیون و ۱۰۰ نفر جابهجایی یعنی ۲.۵ درصد از کل جابهجاییها بود که این رقم باید افزایش یابد.
نیکزاد تعداد مسافران جابهجا شده از طریق حمل و نقل ریلی را ۲۸ میلیون نفر و حجم بار جابهجا شده از این طریق را ۳۴ میلیون نفر در سال عنوان و اعلام کرد: در حال حاضر تمام اقشار جامعه با توجه به تاکید شرکت راهآهن به افزایش کیفیت حمل و نقل ریلی از این بخش استفاده میکنند.
۲۵۰ هزار تن ریل در کشور تولید میشود
به گفته وزیر راه و شهرسازی در حال حاضر ۲۰ استان کشور به شبکه ریلی متصل هستند و اتصال ۱۱ استان دیگر در حال مطالعه است و در تلاش هستیم پنج یا شش استان را تا قبل از پایان دولت دهم به شبکه ریلی متصل کنیم.
وی با اشاره به امضاء تفاهمنامه برای تولید ریل در کشور خاطر نشان کرد: طی این تفاهمنامه تا سقف ۲۵۰ هزار تن ریل در کشور تولید خواهد شد تا از حداکثر ظرفیت کشور برای برونسازی در این صنعت استفاده کنیم.
این عضو کابینه دولت دهم خاطر نشان کرد: مردم شهر جدید پرند که ظرفیت آن به ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید و نیز شهر جدید پردیس که ۴۰۰ هزار نفر ساکن خواهد داشت، باید با استفاده از قطار و مترو در سریعترین زمان ممکن به شهر تهران دسترسی داشته باشند لذا بدین منظور استفاده از ظرفیتهای صنعت کشور الزامی است.
وی با یادآوری اقدامات پیشین دولت در ارتباط با یکی از بزرگترین کشورهای دنیا برای ورود قطار سریعالسیر به کشور تاکید کرد: در مذاکرات خود با این کشور که بیش از یک میلیارد نفر جمعیت دارد و دومین اقتصاد بزرگ جهان است، متوجه شدیم به جای اینکه ما از آمریکا بترسیم آنها از آمریکا ترس دارند، بنابراین با مدیریت ریسک ترجیح دادیم تا زمانی که خودمان به تولید داخلی نرسیم، این اقدام را ادامه ندهیم.
ارسال نظر