گوناگون

خلع‌یدسرمایه‌گذاران ازطرح‌های پتروشیمی

پارسینه: معاون وزیر نفت با اشاره به جزئیات خلع‌ید سرمایه‌گذاران داخلی از برخی از طرح‌های پتروشیمی گفت: با مشارکت بخش خصوصی قصد خرید چند ناوگان حمل و نقل دریایی را داریم.

عبدالحسین بیات در یک نشست خبری که صبح امروز برگزار شد با اشاره به فاینانس 21 طرح پتروشیمی افزود: خوشبختانه از این 21 طرح پتروشیمی 15 طرح به صورت قطعی از طرف یک شرکت خارجی و با همکاری بانک‌های ایرانی فاینانس می‌شوند که از جمله این شرکت‌ها می‌توان به شرکت پتروشیمی مسجد‌سلیمان طرح متانول کیمیا و طرح اوره آمونیاک لردگان اشاره کرد.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه از طریق صندوق توسعه ملی 17 طرح قرار بود سرمایه‌گذاری شود خاطر نشان کرد: 12 طرح نیز با همکاری این صندوق قرار است تأمین مالی شود.

وی ادامه داد: در مجموع می‌توان گفت که20 میلیارد دلار تأمین مالی برای این طرح‌های پتروشیمی در نظر گرفته شده است.

بیات با اشاره به خلع‌ید برخی از سرمایه‌گذاران تصریح کرد: همانطور که در گذشته نیز اعلام شد برخی از سرمایه‌گذاران داخلی نتوانستند به تعهدات خود در زمینه توسعه طرح‌های پتروشیمی عمل کنند، بنابراین تصمیم گرفتیم این سرمایه‌گذاران را علی‌رغم اینکه وزارت نفت تاکید بسیار زیادی در سرمایه‌گذاری داخلی در طرح های پتروشیمی دارد خلعیت کنیم.

وی گفت: از جمله این طرح‌ها می‌توان به پتروشیمی فراش‌بند، پتروشیمی اندیمشک اشاره کرد و پتروشیمی استهبان نیز تعداد زیادی از سهامداران آن تغییر کرده‌اند.

بیات افزود: توصیه من به همکارانم این است که قبل از اینکه سرمایه‌گذاران داخلی را برای طرح‌های پتروشیمی معرفی کنند دقت لازم را در زمینه توانایی این سرمایه‌گذاران انجام دهند.

وی با اشاره به ورود بانک‌ها به طرح‌های پتروشیمی گفت: خوشبختانه شرایط طرح‌های پتروشیمی به گونه‌ای است که آمادگی داریم بانک‌ها در این طرح‌ها وارد شوند که هم اکنون بانک‌های ملت، تجارت و ملی در این طرح‌ها ورود پیدا کرده‌اند ولی انتظار ما نسبت به بانک‌های خصوصی بسیار بیشتر است.

وی گفت: براساس تصمیم شورای پول و اعتبار، بانک‌ها می‌توانند تنها 20 درصد از سرمایه خود را در طرح‌های عمرانی سرمایه‌گذاری کنند که باید گفت این 20 درصد اصلا کفاف طرح‌های عمرانی و به خصوص طرح‌های پتروشیمی را نمی‌کند.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی انجام شده در شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: امسال قصد داریم 19 میلیون تن از انواع محصولات پتروشیمی را از طریق بورس در داخل کشور به فروش رسانیم و نزدیک به 17.4 میلیون تن از انواع محصولات پتروشیمی نیز صادر می‌شود.

بیات با اشاره به سرمایه‌گذاری شرکت هولدینگ پتروشیمی در طرح‌های توسعه ای گفت: پیشنهادی را مطرح کردم تا در مدت 10 سال 50 درصد از درآمد حاصل از فروش شرکت‌های پتروشیمی دولتی در اختیار صندوقی قرار بگیرد تا از طریق این صندوق بتوانیم موجبات توسعه دیگر طرح‌های پتروشیمی را فراهم کنیم.

به گفته وی، با این کار می‌توان گفت اهداف توسعه برنامه پنجم که رسیدن به ایجاد ظرفیت 100 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی است تحقق یابد.

بیات در ادامه با اشاره به توافقات صورت گرفته با بخش خصوصی در زمینه خرید تجهیزات و ناوگان حمل و نقل دریایی گفت: با همکاری که با شرکت‌های خصوصی پتروشیمی داریم قرار شد چند ناوگان ویژه حمل و نقل دریایی خریداری شود تا از این طریق بتوانیم در کنار توسعه صنعت پتروشیمی توسعه صادرات را داشته باشیم.

وی گفت: با ورود ناوگان جدید دریایی حتی کشورهای همسایه می‌توانند از این ناوگان بهره‌مند شوند.

بیات در پایان با اشاره به مذاکراتی که اخیرا در هفته جاری با مدیرعامل آفریقایی شرکت پتروشیمی آریا ساسول انجام داده است گفت: آقای روپر با مذاکراتی که با ایشان داشتیم ابراز تمایل داشتند تا در صنعت پتروشیمی ایران به فعالیت خود ادامه دهند و حتی در این صنعت فعالیت خود را نیز به دلیل جذاب بودن صنعت پتروشیمی در ایران ادامه دهند.

وی افزود: همه اخباری که در خصوص خروج ساسول آفریقای جنوبی از ایران مطرح می‌شود کذب است و این شرکت تصمیم دارد با تمام قوا در ایران به فعالیت خود ادامه دهد.

منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار