گوناگون

فقر و فساد، تبعات بیکاری جوانان؛ چه باید کرد؟

پارسینه: بیکاری در ایران معضلی است که به گفته علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در سالهای آینده با ورود بیش از5/4 میلیون نفر...

پارسینه-گروه اقتصادی: بیکاری در ایران معضلی است که به گفته علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در سالهای آینده با ورود بیش از5/4 میلیون نفر دانش آموخته جدید که هم اکنون در دانشگاه‌های کشور به تحصیل اشتغال دارند، تشدید خواهد شد.

همین چند وقت پیش بود که طبق آخرین اطلاعات منتشرشده از شاخص‌های اقتصادی صندوق بین‌المللی پول بازهم رتبه ایران در یکی دیگر از آمارهای این صندوق که مربوط به بیکاری است سقوط کرد تا بار دیگر بر مشکل بیکاری در کشور مهر تایید بین المللی زده شود.

بی تردید، بیکاری معضلی است که با خود تبعات ناگواری را بر جامعه تحمیل خواهد کرد. افزایش فقر و نابرابری، اعتیاد، طلاق، بزهکاری، خشونت های اجتماعی و تندخویی، افسردگی و ناامیدی و غیره بخشی از عوارض معضل پدیده بیکاری است.بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی خود حکایتی به مراتب ناگوارتر از بیکاری سایر اقشار جامعه است زیرا این قشر چهار سال و یا بیشتر از بهترین سالهای زندگی خود را در دانشگاههای کشور به امید دستیابی به شغل و شرایط بهتر معیشت صرف می کنند.

جوانان یادشده وقتی به سوی بازار کار هدایت می شوند به طور عام با درهای بسته این بازار مواجه می شوند که مهمترین پیامد آن برای جوانان تحصیلکرده سرخوردگی، ناامیدی و بدبینی نسبت به جامعه است.

نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24 ساله در ایران بیش از 26 درصد و نرخ بیکاری جوانان تحصیلکرده دانشگاهی بیش از 40 درصد است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی چندی پیش اعلام کرد: نرخ بیکاری جوانان بیش از 26 درصد و رشد بهره وری3/1 درصد است و این دو پدیده نشان می دهد که جامعه در شرایط خوبی نیست و هر جامعه دارای چنین شرایطی با معضلات متعددی در بخش اقتصادی مواجه خواهد شد.

علی ربیعی با بیان اینکه تنها 50 درصد متقاضیان کار دارای مهارت هستند، افزود: از آنجا که نیروی کار در آغاز فعالیت خود مهارت لازم را ندارد، این امر سبب شده که این سازمان‌ها رشد نیابند. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان آنکه هیچ کشوری جز با توانمندسازی نیروی انسانی خود رشد نمی کند، تاکید کرد که اصلی ترین موضوع در این بخش تکیه بر منابع انسانی ماهر است زیرا این نیرو است که می تواند کشور را از شرایط نامناسب اقتصادی نجات دهد.

این درحالی است که که جمعیت فعلی جوان ایران که تعداد زیادی از دهه 60 هی ها را شمال می شود می تواند یک فرصت طلایی برای شکوفایی اقتصادی کشور محسوب شود.فرصتی که با عدم ایجاد شغل و مهارت های لازم از بین می رود ودر چند سال آینده ایران می مانند و نیروی متخصص پیر شده و نیروی جوان بیکار و غیر متخصص!

در هر حال،هر چند بسیاری از کارشناسان اقتصادی در دولت گذشته نسبت به بی‌توجهی تیم اقتصادی دولت به آمار این سازمان هشدار می‌دادند ولی بارها این آمار از طرف رییس کل سابق بانک مرکزی تکذیب شد.

حالا این میراث به دولت یازدهم هم رسیده است و اگر مشکل حل نشود دولت دوازدهم و دولت های بعد از آن را هم درگیر خواهد کرد و باید هر چه سریعتر چاره ای برای رفع معضل بیکاری در کشور اندیشید چرا که بیکاری فقر به دنبال دارد و فقر هم فساد.

ارسال نظر

  • متخصص بیکار

    بنده به عنوان متخصص پزشک که 30 سال تحصیل کرده ام باید در این دولت به ظاهر حامی مدم و اشتغالزا...! دربدر دنبال کار باشم و به حقوق یکمیلیون هم راضی شوم. اوضاع خرابتر از این حرفهاست

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار