توليد ۴ محصول جديد پژو و رنو در ايران خودرو
پارسینه: شركت پژو درخواست تشكيل شركت مشترك جديد به منظور توليد محصولات جديد، توسعه صادرات و استفاده از توان تحقيقات و توسعه به گروه صنعتي ايران خودرو را ارائه داد.
ايكو پرس مهندس هاشم يكه زارع، مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو در مجمع عمومي سالانه تاكيد كرد: شركت پژو قرار است با ايران خودرو،شركت مشتركي به صورت 50-50 تشكيل دهد.
وي ادامه کرد: بر اساس اين توافق شرکت پژو ملزم به ارايه پلاتفرم براي توليد محصول مشترک شده و علاوه برآن نسبت به صادرات محصولات در منطقه نيز از طريق ايران خودرو اقدام خواهد کرد.
يکه زارع با بيان اينكه ايجاد مرکز تحقيق و توسعه مشترک با شرکت پژو سيتروئن در اين قرارداد پيش بيني شده، از توليد دو محصول جديد پژو 301 و 2008 در فاز اول همکاري مشترک خبر داد و افزود: قرارداد با پژو بر اساس توليد محصولات پژو و محصول مشترک با استفاده از توان قطعه سازان ايراني و نه به صورت سي.كي.دي خواهد بود.
مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو از توافق براي توليد محصول با شرکت رنو نيز خبر داد و گفت: در مرحله اول همکاري با شرکت رنو، دو محصول «کليو 4» و «کپچر» در نيمه دوم امسال به بازار عرضه می شود. يكي از اين دو محصول در کلاس خودروي کوچک بوده و در هر 100 كيلومتر 5 ليتر سوخت مصرف مي كنند.
همکاري با ساير خودروسازان
يکه زارع همچنين با اشاره به راهبرد ايران خودرو در توليد مبني بر عرضه 10 تا 15 محصول جديد تا سه سال آينده گفت: از اين تعداد سه محصول با برند ايران خودرو طراحي و توليد خواهد شد.
وي از مذاكره با خودروسازان برتر چيني خبر داد و گفت: قبلا مذاکراتي با دو شرکت چيني انجام شده که هم اکنون نيز با درنظر گرفتن مسايل کيفي مقرر شده محصولات جديد از اين دو شرکت به بازار ايران عرضه شوند.
مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو تاکيد کرد: براساس راهبرد ايران خودرو حداکثر 10 درصد از توليدات ايران خودرو به محصولات چيني اختصاص خواهد يافت كه دو محصول سدان و cross overبه زودي وارد بازار ايران خواهند شد که آغاز توليد آن با موتور تي.يو.5 پژو و با ساخت داخل بالا خواهد بود.
صد پروژه بهبود كيفيت در سال 93
مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو در ادامه از برنامه هاي تحول و بهبود در کيفيت محصولات خبر داد و افزود: بر اساس ارزيابي هاي شرکت بازرسي کيفيت و استاندارد ايران تمامي محصولات توليد ايران خودرو در رده کيفي خيلي خوب قرار دارند، ولي ما خود را متعهد مي دانيم که کيفيت از ديد مشتري نيز به سطح خيلي خوب ارتقا يابد.
يکه زارع ضمن اشاره به تعريف 100 پروژه بهبود کيفيت در سال 93 تصريح کرد: با اجراي اين پروژه ها 80 درصد رضايت مشتريان در بخش کيفيت محصول برآورده خواهد شد.
وي مشتريان را ذينفعان اصلي ايران خودرو دانست و گفت: رضايت مشتريان با زحمات کارکنان و حمايت سهامداران حاصل مي شود.
يکه زارع از خروج محصولات قديمي ايران خودرو از مدار توليد خبر داد و گفت: وانت پيکان با جايگزيني محصول جديد تا پايان امسال از چرخه توليد خارج خواهد شد. همچنين خط توليد پژو 405 نيز در سال 95 متوقف خواهد شد.
برندسازي
مهندس يکه زارع ضمن اشاره به وضعيت مطلوب و مرتب توليد، تمرکز اصلي ايران خودرو را در چهار مقوله خدمات پس از فروش، کيفيت، صادرات و توسعه محصول دانست و تصريح کرد: هدف اصلي ما برندسازي براي ايران خودرو و معرفي آن در سطح بين المللي است، اگر برند قوي داشته باشيم در مذاکرات هم مقتدرتر خواهيم بود.
توليد 600هزار دستگاه
يکه زارع دربخش ديگری از سخنان خود به عملکرد ايران خودرو در بخش توليد در سال 92 پرداخت و گفت: در نيمه اول سال 120 هزار دستگاه خودرو توليد شد که با همت کارکنان و قطعه سازان و برنامه ريزي هاي صورت گرفته موفق شديم تيراژ توليد در نيمه دوم سال را بيش از دوبرابر افزايش دهيم. وي افزود: افزايش توليد منجربه کسب سهم 54 درصدي محصولات ايران خوردو در بازار شد.
وي به صفر رساندن موجودي خودروهاي ناقص را يکي ديگر از موفقيت هاي ايران خودرو دانست و گفت: حدود 79 هزار دستگاه خودروی ناقص تبديل به سرمايه راکد شده بود که موفق شديم در خرداد امسال اين عدد را به صفر برسانيم ضمن اين كه از اول سال93 ديگر خودروي ناقص و با کسري در ايران خودرو توليد نشده است.
مهندس يكه زارع بالاترين تيراژ توليد در ايران خودرو را دوهزار و 700 دستگاه اعلام کرد و افزود: در آن زمان حدود 800 تا 900 دستگاه به صورت CKD وارد و مونتاژ مي شد اما درحال حاضر روزانه دوهزار و 300 دستگاه خودرو با تكيه بر توان داخلي توليد مي شود که با بالاترين حد تيراژ فقط 400 دستگاه فاصله دارد.
مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو افزود: با برنامهريزيهاي صورت گرفته تا پايان سال 600 هزار دستگاه خودرو توليد و روانه بازار خواهد شد.
يکه زارع با اشاره به احداث سليقه اي سايت هاي استاني ايران خودرو گفت: ما خود را حافظ و امانت دار سهامداران مي دانيم و هدف ما بهره برداري از ظرفيت هاي فعلي توليد است و نيازي به هيچ سايت جديد نيست.
صادرات و خودكفايي ارزي
وي صادرات را مقوله مهمي دانست و گفت: موفق شديم استانداردهاي لازم براي ورود به بازار روسيه را کسب کنيم و در 18 ماه آينده 10 هزار خودرو به فدراسيون روسيه صادر خواهيم کرد.
مهندس يكه زارع از حضور محصولات ايران خودرو در بازار عراق خبر داد و گفت: طبق توافقات صورت گرفته تعداد 20 هزار رانا و سمند به کشور عراق صادر خواهد شد.
مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو حضور در بازارهاي جهاني را نشاني از کيفيت و قيمت رقابتي محصولات، استانداردها و ويژگي هاي فني مورد نياز مشتريان بازار کشورهاي هدف دانست و تصريح کرد: با موفقيت در اين بخش ديگر از ارز دولتي بي نياز خواهيم شد و به نقطه خودکفايي ارزي دست خواهيم يافت.
وي صادرات 30 درصد از محصولات تا سال 96 را هدف تعيين شده در حوزه صادرات اعلام کرد.
خدمات پس از فروش
مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو در ادامه اظهار کرد: در بخش خدمات پس از فروش اقدامات خوب و موثري انجام شده است.
وي پاسخگو بودن به مشتري را عامل مهمي در افزايش رضايتمندي مشتريان خواند و گفت: بخش اصلي شکايات مشتريان مربوط به عدم دريافت پاسخ از سوي مسوولان است که با طرح هاي پيش بيني شده درصدد هستيم اين ميزان را به حداقل برسانيم.
يكه زارع به ايجاد ارتباط مستمر دوسويه با مشتريان اشاره کرد و گفت: مشتريان جزئی از خانواده ايران خودرو هستند و بايد اين اطمينان در آنها ايجاد شود که همواره کسي به عنوان پاسخگو در کنارشان حضور دارد.
مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو ابراز اميدواري کرد: تا پايان چهارمين سال دولت تدبير و اميد گارانتي قواي محرکه محصولات ايران خودرو به پنج سال افزايش يابد.
گفتني است مجمع عمومي صاحبان سهام ايران خودرو پيش از ظهر روز سه شنبه 31 تيرماه 93 با حضور اكثريت سهامداران در سالن اجتماعات شركت ساپكو برگزارشد.
مگر اینکه شما بزنین پرایدو از دور خارج کنین
آقای یکه زارع ما مدتی است که وارد سایت میشویم برای خودرو ثبت نام کنیم مراحلی را پشت سر میگذاریم تا بالاخره با پیام عرض پوزش ظرفیت تمام شد روبرو میشویم. اگر برای شما سود بالایی نداشت ماشین را به روسیه و عراق نمی دادید؟ چرا این کار را میکنید؟ چرا مردم ثبت نام کردند و ازموعد تحویل یک یا دو ماه و گاهی چهار تا شش ماه میگذرد ولی خودرو را به مشتری تحویل ندادید. مگر این کارخانه ها ثرمایه این ملت نیست؟