گوناگون

باز هم پاییز باز هم بودجه!

پارسینه: ابلاغ بخشنامه بودجه آنهم در اواخر شهریور ماه می تواند نشانه‌ای برای شروع تدوین بودجه و تقدیم آن به مجلس تا مهلت مقرر یعنی نیمه آذر ماه باشد مساله‌ای که به جز سال گذشته طی سالیان قبل چندان قابل تصور نبود و ارائه اغلب لوایح بودجه نه در 15 آذر بلکه تا اسفندماه نیز به درازا می‌کشید.

افتادن تابستان در سراشیبی و نزدیک شدن به پاییز یادآور هر چه که باشد بی تردید برای دولت مهمترین مساله نشستن سر حساب و کتاب سال بعد کشور است آن هم اگر مصمم باشد که بودجه را در زمان قانونی تدوین کرده و به مجلس بسپارد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته بود که محمد باقر نوبخت - معاون برنامه ریزی رییس جمهور- معاونان برنامه ریزی استانداریها، معاونان اداری-مالی و مدیران کل بودجه همچنین ذیحسابان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی را در آستانه آغاز تدوین بودجه سال آینده در معاونت برنامه‌ریزی گردهم آورد و در اولین جملات خود از تهیه و تنظیم بخشنامه ‌بودجه 1394 و ابلاغ آن در روزهای پیش رو خبر داد.

ابلاغ بخشنامه بودجه آنهم در اواخر شهریور ماه می تواند نشانه‌ای برای شروع تدوین بودجه و تقدیم آن به مجلس تا مهلت مقرر یعنی نیمه آذر ماه باشد مساله‌ای که به جز سال گذشته طی سالیان قبل چندان قابل تصور نبود و ارائه اغلب لوایح بودجه نه در 15 آذر بلکه تا اسفندماه نیز به درازا می‌کشید.

این درحالی است که لایحه بودجه سال 1393 با وجود زمان محدود و مسایل پیرامون بودجه سال 1392، بعد از حدود 12 سال طبق وعده معاون برنامه ریزی در موعد مقرر به مجلس سپرده شد.

اما روز گذشته نوبخت و معاونان و مشاوران ارشدش ضمن اعلام آمادگی برای تدوین بودجه سال آینده از مهیا بودن زمینه و آنچه که در طول یکسال گذشته برای استقرار بودجه مبتنی بر عملکرد انجام شده سخن گفتند.

هشدار نوبخت به همکارانش

نوبخت که ارائه به موقع بودجه سال جاری به مجلس، حرکت بودجه از جاری به سمت عمرانی و تهیه برنامه یکساله را با توجه به زمان محدود سال قبل از دست‌آورهای معاونتش می داند نسبت به این موضوع هم تاکید دارد که کمی در اجرای بودجه عملیاتی برای دستگاه‌های اجرایی تاخیر داشته‌اند.

اما معاون برنامه ریزی معتقداست که در کنار حکم ماده 219 قانون برنامه پنجم توسعه باید برای جانماندن از نظام بودجه ریزی روز دنیا و منضبط شدن مصارف بودجه باید تمامی دستگاهها مقید به اجرای بودجه عملیاتی باشند.

نوبخت این اخطار را هم به همکارانش داد که هیچ عذری را برای جاماندن در بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد نخواهد پذیرفت در عین حال که تمامی دستورالعمل‌های مربوط آماده شده و از هم اکنون آماده شکل گیری بودجه سال آینده بر مبنای آن است.

کسی از پر کردن فرمهای بودجه فرار نکند

معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی هم که بعد از مدتها در جمعی با حضور خبرنگاران سخن می گفت با اشاره‌ای گذرا به آنچه که برای تحقق بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد انجام شده و پیش روست دستگاههای اجرایی را ملزم به ارائه برنامه سالانه کرده و تاکید کرد که فرمهای تهیه شده باید به طور دقیقی از سوی دستگاههای اجرایی پر شود و به آن به عنوان کاغذ بلااستفاده ای نگاه نکنند چراکه همین فرمها مبنای مبادله تفاهم نامه با آنها همچنین پایه ثبت‌های حسابداری خواهد بود.

البنه دژپسند از شروع کلاسهای آموزشی برای دستگاههای اجرایی در تهیه بودجه‌ عملیاتیشان هم خبر داد و گفت که این دوره های آموزشی به طور الکترونیک و حتی حضوری تا قبل از اقدام برای تدوین بودجه در هفته آینده برگزار خواهد شد.

خوشحالی کردبچه!

اما محمد کردبچه به عنوان مرد شماره یک بودجه نویسی کشور و کسی که بیش از 40 سال است در تهیه و تنظیم بودجه حضور داشته و استقرار کامل نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد از دغدغه‌های اوست عنوان می کند که این روزها خوشحال است از این‌که شکل گیری این نوع بودجه ریزی در مسیری جدی قرار گرفته و می توان امیدوار بود که در آینده‌ای نزدیک شاید یرای سال آینده و حتی اندکی بعد از آن تمامی دستگاه های اجرایی بودجه های خود را مبتنی بر عملکرد تهیه کنند.

مشاور معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور که استقبال دستگاههای اجرایی در سال گذشته از بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد را خارج از انتظار این معاونت می داند معتقد است که با ادامه روند فعلی آنچه که برای نظام بودجه ریزی هدفگذاری شده محقق خواهد.

آذر و آسودگی خیال دولت

رییس مرکز آمار هم که سالهاست برای جاانداختن اهمیت بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد بارها همایش برگزار کرده و در جلسات بسیاری از تجارب کشورهای دنیا و ضرورت اجرای این نظام در کشورمان سخن گفته در جلسه نوبخت و معاونانش هم اشاره‌ای ضعف‌های نظام فعلی بودجه ریزی کشور داشت و گفت که بودجه باید به گونه ای نوشته شده و استراتژیک باشد که خیال دولت و حاکمیت را از هزینه پولی که به گیرنده آن می دهد راحت کند یعنی بدانند که دستگاه اجرایی بودجه دریافتی را در مسیری مصرف می‌کند که دولت را اهداف سند چشم انداز و برنامه های توسعه نزدیک می کند.

در عین حال عادل آذر معتقد است که نباید برای اجرای بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد عجله کرد و باید ضمن رعایت تمامی جوانب، آموزش کافی را برای دستگاه های اجراکننده فراهم کرده و از سویی دیگر حمایت جدی از آنها انجام شود تا ترسی از رعایت این نظام بودجه ریزی وجود نداشته باشد.

به گزارش ایسنا، با بررسی و تصویب بیش از 60 تبصره‌های تکراری بودجه در مجلس که در قالب لایحه ای ارائه شد می توان گفت که بررسی بودجه سال آینده از هم اکنون در مجلس آغاز شده و می توان امیدوار بود که به مانند سال گذشته بودجه سال آینده نیز در نیمه آذر به مجلس خواهد رفت.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار