گوناگون

بخش‌های غیرنفتی از تضعیف ریال بهره‌ بردند

پارسینه: وزیر اقتصاد با بیان اینکه بخش‌های غیرنفتی اقتصاد ایران از کاهش ارزش ریال بهره‌ برده‌اند، گفت: اقتصاد ایران پس از یک سال تحمل فشار تحریم در حال بازیابی سلامت خود است.

شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد ایران در گفت‌وگو با روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست تاکید کرد: هیچ فشار خارجی، تهران را به تغییر سیاست‌های هسته‌ای خود مجبور نخواهد کرد.

حسینی تصریح کرد: اقتصاد ایران پس از گذشت نزدیک به یک سال از تحریم‌های غرب در حال بازیابی سلامت خود است.

وزیر اقتصاد ایران گفت: با وجود کاهش بسیار درآمدهای نفتی ایران که منجر به افزایش قیمت‌ها و کاهش ارزش ریال شد، دولت ایران روش‌های جدیدی برای آرام کردن اثرات تحریم‌های غرب یافته است.

حسینی با پیش‌بینی اینکه تحریم‌ها، با مجبور کردن ایران به متنوع کردن فعالیت‌های اقتصادی و خودکفایی، اقتصاد این کشور را در طولانی‌مدت تقویت خواهد کرد، اظهار داشت: تغییرات ساختاری که تهران از سال گذشته اعمال کرده است، توان کشور برای مقاومت در برابر فشارهای غربی را افزایش خواهد داد.

این مقام ایرانی که برای شرکت در نشست بهاره صندوق بین المللی پول و بانک جهانی به واشنگتن سفر کرده است، توضیح داد: در ابتدا، ما شاهد شوک‌های تورمی بودیم اما پس از آن متوجه شدیم که می‌توانیم از ظرفیت‌های داخلی برای افزایش رقابت‌پذیری خود استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: کارشناسان غربی که یک فاجعه اقتصادی را در ایران پیش‌بینی می‌کردند، اکنون پس از گذشت 10 ماه از محدودیت‌های بی‌سابقه بانکی و تحریم‌های صادرات نفت علیه ایران، متقاعد شده‌اند که باید در پیش‌بینی‌های خود تجدیدنظر کنند.

حسینی افزود: آنها قدرت ایستادگی و مقاومت ما را درک نمی‌کنند. آنها فکر می‌کردند با کوچک‌ترین تغییر در نرخ ارز، اقتصاد ایران فرومی‌پاشد اما همانطور که زمان پیش می‌رود، درمی‌یابند که ایران خود را با شرایط وفق می‌دهد و تهدیدها را به فرصت تبدیل می‌کند.

وزیر اقتصاد کاهش درآمدهای نفتی را دردآور خواند اما تاکید کرد: دیگر بخش‌های اقتصاد ایران از کاهش ارزش ریال بهره برده‌اند. صادرات کشاورزی و مواد معدنی افزایش یافته است و بیشتر ایرانی‌ها به جای اینکه پول بیشتری برای کالاهای وارداتی گران صرف کنند، کالاهای داخلی از جمله خودرو و لوازم برقی ساخت داخل را خریداری می‌کنند.

شمس‌الدین حسینی تاکید کرد: ایران تحت هیچ شرایطی به علت فشارهای خارجی از تلاش برای دستیابی به «فناوری‌های جدید» که باعث فعال شدن پتانسیل اقتصاد ایران می‌شوند ، دست برنخواهد داشت.

وی افزود: مردم ایران برای ادامه حرکت در مسیر هسته‌ای مصمم هستند.

بر اساس این گزارش، روز گذشته، 30 نفر از مقامات سیاسی، اطلاعاتی و نظامی سابق آمریکا با انتشار بیانیه‌ای به بی اثر بودن تحریم‌ها علیه ایران اشاره کردند و از دولت آمریکا درخواست کردند تا تلاش‌های دیپلماتیک مستقیم برای حل موضوع هسته‌ای ایران را افزایش دهد.

توماس پیکرینگ، معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا در این‌باره گفت: ما باید به چندین دهه بی‌اعتمادی پایان دهیم. پس از 30 سال تحریم و تلاش برای منزوی کردن ایران، جای تردید وجود دارد که فشارِ صرف، تصمیمات رهبران ایران را برای رسیدن به نتیجه مطلوب تغییر دهد.

منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار