توصیههای امتحانی یک مشاور
پارسینه: مسئول مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه برنامههای این مرکز در ابعاد مختلف آموزشی، پژوهشی، درمانی، مشاوره و توصیهای متناسب با شرایط و اقتضائات دانشجویان ارائه میشود، گفت: در فصل امتحانات خدمات مرکز بیشتر پیرامون ارائه روشهای صحیح مطالعه با تکیه بر برنامهریزیهای قبلی و تعدیل استرس امتحان متمرکز است.
فرخنده دنیویزاده، با تاکید بر اینکه زندگی خوابگاهی در برگیرنده خصوصیات خاصی است که میتواند بسیار جذاب و سرگرم کننده و لذتبخش و از سوی دیگر با مشکلاتی جدید برای دانشجویان همراه باشد، اظهارداشت: زندگی با یک هماتاقی که اهل همکاری نیست و یا احساس خجالت از بیان عقیده، از جمله مشکلات دانشجویان خوابگاهی است، اما معمولأ ناسازگاریها در ایام امتحانات به حداقل میرسد.
وی با بیان اینکه مسائل حاشیهای و ناسازگاری بیشتر مربوط به ابتدای ورود و طول ترم است که دانشجویان وقت آزاد بیشتری دارند، تصریح کرد: خوابگاه از جمله مکانهایی است که در آن افراد با فرهنگهای مختلف در کنار هم زندگی میکنند و طبیعی است که با یکدیگر تفاوت داشته باشند، اما مهم این است که دانشجویان یاد بگیرند چگونه اختلافهایی را که بر اثر این تفاوتها به وجود میآیند، برطرف کنند. همچنین دانشجویان باید سعی کنند اختلافهایی که بین آنها اتفاق میافتد، را رفع و مانند اعضای خانواده زندگی آرامی را در خوابگاه تجربه کنند.
دنیویزاده با تاکید بر اینکه در ایام امتحانات توصیههای مرکز به دانشجویان خوابگاهی بیشتر در ارتباط با راههای مطالعه بهتر است، تصریح کرد: اما در مجموع یادگیری بهتر و مطالعه دقیقتر نیاز به تمرکز و آرامش دارد و اگر دانشجویی دارای گذشتهای پر از مشکلات است که این آرامش و تمرکز را به هم میزند، باید با کمک متخصص درصدد شناسایی و از میان برداشتن عامل ایجاد کننده آن باشد.
مسئول مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: در واقع دانشجو باید با روش مناسب مشکل را حل کند و در کنار آن با تقویت مهارتهای تحصیلی و مطالعه، به پیشرفت و موفقیت تحصیلی بیشتر دست یابد.
وی با بیان اینکه در طول ترم بیشتر برنامههای مرکز پیرامون روش برنامهریزی مطلوب متمرکز میشود، اظهارداشت: در طول ترم فرصت برای برنامهریزی وجود دارد، اما در ایام امتحانات فرصت برای برنامهریزی گذشته است و دانشجو باید با برنامهریزی قبلی، همراه با شیوه صحیح مطالعه و تعدیل استرس امتحان تلاش کند تا موفقیت بیشتری در امتحانات کسب کند.
دنیویزاده با توصیه به دانشجویان برای مراجعه به مراکز مشاوره در مواجهه با مشکلات، تصریح کرد: امروزه با تغییر شیوههای الگوی زندگی شاهد افزایش مشکلات مرتبط با بهداشت روانی در میان افراد هستیم و عدم اطلاع از وجود این مشکلات باعث میشود، فرد نتواند به موقع برای پیشگیری و درمان آن اقدام کند، همچنین عدم مراجعه به موقع منجر به پیشرفت، تشدید و مزمنشدن آن مشکل میشود.
وی افزود: در نتیجه مشکلات دیگری ایجاد میشود که تمام زندگی فرد از جمله عملکرد تحصیلی و اجتماعی وی را تحتتأثیر قرار میدهد و در نهایت به افزایش آسیبهای روانی و اجتماعی ختم میشود.
مسئول مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: بنابراین دانشجویان باید اطلاعاتی درباره این مشکلات داشته باشند و با مشاهده علائم در خود یا دیگران به موقع به درمان آن پرداخته و از عوارض مختلف آن در زندگی بکاهند، مراکز مشاوره دانشجویی در دانشگاهها با بهرهمندی از کادر متخصص روانشناسی بهخوبی میتواند در این زمینه کمکرسان دانشجویان باشند.
دنیویزاده همچنین توصیه کرد: دانشجویان باید ارتباط خود را با خانواده بیشتر کنند، برنامهریزی داشتهباشند و هدفمند عمل کنند، همچنین با تقویت هرچه بیشتر مهارتهای زندگی در جهت ارتقا سطح بهداشت روان خود گامهای بلندی بردارند. در درجه دوم بعد از خانواده، اساتید راهنما نقش مهمی در بهبود عملکرد تحصیلی و اجتماعی دانشجویان دارند و ارتباط مؤثر دانشجویان با اساتید در دانشگاه، جایگاه مهمی در اصلاح و رفع مسائل و مشکلات خواهد داشت.
ارسال نظر