گوناگون

آزمون استخدامی یا بخت آزمایی؟!

پارسینه: در آخرین آزمون استخدامی شهرداری ها،که ا۴تیرماه جاری برگزارشد، بیش از ۸۰ هزار نفر برای قرارگیری در لیست ۲ درصدی قبول شدگان، با یکدیگر به رقابت پرداختند آن هم با پرداخت ۲۲هزارتومان.....

این روزها بدست آوردن شغلی مناسب، دغدغه بسیاری از جوانان است؛ جوانانی که با آرزوی آینده ای خوش و شغلی آبرومند، 16 تا 20 سال از عمرشان را صرف تحصیل علم (البته تحصیل مدرک به واقعیت نزدیکتر است) می کنند و پس از آن همه دوندگی و خیال خوشِ خام، خود را در انتهای صف بیکاران جویای کار می بینند. از این رو هر روز آگهی های استخدامی را زیر و رو می کنند تا از لابه لای آنها بتوانند شغلی متناسب با تحصیلات و شرایط خود دست و پا کنند.

جوانان، اسیر در آب گل آلود

در این میان برخی افراد نیز فرصت را غنیمت دانسته و از این خیل عظیم بیکار جویای کار، نردبانی برای صعود خود می سازند. برخی در روزنامه ها و مجلات، تیترهای غلو شده استخدامی می زنند و آب از لب و لوچه این جوانان سرازیر می کنند تا از این گذار کلاهی پشمین برای خود تهیه کنند.

برخی دیگر نیز این فرصت را بیش از این غنیمت می شمرند و از ته مانده های جیب این جوانان، میلیاردها تومان به جیب می زنند. به عنوان نمونه برخی به بهانه استخدام در مقاطع مختلف تحصیلی، به همراه مدارک متقاضیان کار، مقادیر نسبتا کمی پول نیز طلب می کنند و قطره قطره از دریای بیکران بیکاران، ارقامی میلیاردی به جیب می زنند و الفرار...

ادارات دولتی کعبه آمال جوانان / شفافیت لازمه آزمون استخدامی

اما استخدام در ادارات، موسسات و ارگان های دولتی داستانی متفاوت دارد. در یک روی سکه این نوع استخدام ها، متقاضیانی وجود دارند که استخدام در ارگان های دولتی را ،به واسطه امنیت آتی و مالی ، تا جایی مطلوب می دانند که حاضرند برای بدست آوردن آن، هر نوع هزینه ای را گردن بگیرند و شانس خود را در بدست آوردنش هرچند که اندک باشد بیازمایند.

اما در روی دیگر سکه، ارگان هایی وجود دارند که به واسطه شرایط موجود، محدودیت های بسیاری در استخدام متقاضیان دارند و به قول معروف ساز در دست آنهاست و جوانان گوش بساز آنها...

در سالهای اخیر هجوم متقاضیان مشاغل دولتی، شایسته سالاری، عدالت ودیگر مسائل باعث شده است تا ارگان ها، ادارات و وزارتخانه های دولتی نفرات مورد نیاز خود را از طریق برگزاری آزمون های استخدامی برگزینند؛ آزمون هایی که غالبا جمعیت زیادی در آن شرکت می کنند و با یکدیگر رقابت می کنند. این آزمون ها از آن جهت که تحت نظارت ارگان ها و سازمان های دولتی برگزار می شوند از کمترین شبهه و نگرانی در سلامت برخوردارند. اما برگزاری آخرین آزمون استخدامی شهرداری های کشور سوالاتی را در ذهن برخی متبادر کرد که عدم پاسخ به آنها می تواند ذهنیت مردم را در سلامت این آزمون ها خدشه دار کند.

آزمون استخدامی شهرداری و چند سوال بی پاسخ

به گزارش خبرگزاری تسنیم آزمون استخدامی شهرداری های کشور روز جمعه 14 تیرماه برگزار شد. در این آزمون که در 8 استان تهران، البرز، کرمانشاه، اصفهان، فارس، یزد ، قم وچهارمحال وبختیاری برگزار شد، 81هزارو87نفرشرکت کردند که 30هزارو393نفراز این تعداد زن و 50هزارو694 نفر مرد بودند. فارغ از ضعف های برگزاری آزمون، آنچه که بیش از همه علامت سوال را در ذهن ایجاد می کند هزینه 220 هزارریالی این آزمون است که به واسطه تعداد بسیار زیاد شرکت کنندگان (بیش از 80 هزار نفر) پررنگ تر و بزرگتر نیز می شود.

این رقم در حالی از متقاضیان اخذ شد که طبق "جدول تعرفه حق ثبت نام مصوب داوطلبان آزمونهای ورودی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی سازمان سنجش آموزش کشور در سال 1392" هزینه آزمون سراسری (گروههای پنج گانه علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، زبانهای خارجی و هنر) 106.000 ریال، کاردانی به کارشناسی ناپیوسته 115،000 ریال و کارشناسی ارشد ناپیوسته 178.000ریال است!!

از این رو به نظر می رسد لازم است مسئولان سازمان سنجش این مساله را روشن کنند که آیا برگزاری یک آزمون استخدامی آن هم تنها در 8 استان کشور هزینه ای بیش از 17،800،000،000 ریال (دقیقا هفده میلیارد و هشتصد وسی و نه میلیون و یکصد و چهل هزار ریال) را طلب می کند؟! یا اینکه پول دریافت شده از مردم صرف تامین هزینه های دیگری می شود؟!

آزمون استخدامی یا بخت آزمایی؟! / غول کنکور قویتر از گذشته راه را بر جوانان سد کرده است
همچنین منصفانه تر آن بود که در مراحل ثبت نامی در سایت سازمان سنجش ابتدا جداول تعداد نفرات مورد نیاز شهرداری های هر استان عنوان می شد و پس از آن مبلغ ثبت نامی از متقاضیان اخذ می گردید تا در بسیاری از مناطقی که تنها یک نفر مورد نیاز است، احساس شرکت در بخت آزمایی به احساس شرکت در آزمون استخدامی غلبه نکند.

نکته حائز اهمیت دیگر آن است در شرایطی که امروز برخی از دستگاه ها از حذف کنکور در آینده ای نزدیک دم می زنند و بالا رفتن شانس قبولی در کنکور سال های اخیر را تا 81 درصد نیز ذکرمی کنند باید اعلام کرد: غول کنکور نه تنها از پا درنیامده بلکه قویتر شده و تنها چند سال دیرتر گریبان گیر جوانان می شود.

طبق جداول منتشر شده به تفکیک استان و شهرستان ها، 81،087 نفر شرکت کننده در این آزمون در حالی با یکدیگر به رقابت پرداختند که در مجموع 8 استان، تنها 1694 نفر قابلیت جذب در شهرداری ها را داشتند. (یعنی کمی بیش از 2 درصد شرکت کنندگان) می توانند به مرحله بعدی صعود کنند و شیرینی استخدام در ارادرات دولتی را بچشند.

روزنه گذار از این آزمون استخدامی به حدی کوچک بود که غول بد نام کنکور نیز که به عنوان سدی در برابر ورود به دانشگاه ها شناخته می شد حتی در سخت گیرانه ترین حالت، شانس به مراتب بیشتری را برای شرکت کنندگان خود قائل می شد...

از این رو شاید بهتر آن باشد که دستگاه های متولی برگزاری این آزمون ها از تعداد افراد مورد نیاز و همچنین آماری از شرکت کنندگان و قبول شدگان دوره های گذشته خود ارائه کنند تا شرکت کنندگان پیش از شرکت در این آزمون ها از شانس قبولی خود مطلع باشند و با اطلاع کامل پا به میدان مبارزه با این غول نوظهور بگذارند.
منبع: تسنیم

ارسال نظر

  • محمد

    میگم ما دهه 60 ی ها نسله سوخته ایم بگو نه!

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد