پرداخت یارانه دارویی بیماران خاص از فردا
پارسینه: معاون داروی سازمان غذا و دارو از پرداخت یارانه دارویی بیماران خاص از اول مرداد و افزایش عرضه دارو تا 10 روز آینده خبر داد.
دکتر شمسعلی رضازاده با اعلام این خبر در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما گفت: از حدود 45 روز پیش تفاهمات با بانک مرکزی برای ترخیص ارز و گمرکات برای ترخیص دارو انجام شد.
وی افزود: خوشبختانه هم اکنون شاهد هستیم که انبار شرکت های پخش انباشته از داروهای مورد نیاز و شرکت های تولید داخل انبارهایشان پر از مواد اولیه برای تامین داروهای ضروری و مورد نیاز مردم عزیز است.
وی با بیان اینکه همه انواع داروهای مورد نیاز از قبیل داروی های عمومی همچون داروهای ضد درد، استامینوفن ضد تب، داروی های قلبی مثل وارفارین و داروهای بیماران خاص وجود دارد، افزود: مواد اولیه دارویی نیز برای رونق تولید داخل ترخیص شده اند.
دکتر رضازاده با اشاره به اینکه در یکسال پیش دچار کمبود دارویی شدیم، اظهار داشت: یک سال پیش که بحث مبادله ارز بین کشور ما با کشورهای خارجی دچار اشکال شد شرکت های دارویی امکان انتقال پول را از دست داده بودند و به همین دلیل خرید دارو متوقف شده بود و کشور از ذخایر استراتژیک و موجودی های قبلی استفاده می کرد و لذا دچار کمبود دارو شدیم، ولی خوشبختانه هم اکنون این فضا از بین رفته و مشکلات کمبود رفع شده شده است.
ذخیره دارو در کشور تا 6 ماه آینده
معاون سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت با بیان اینکه هر دارویی که مورد نیاز است به محض اینکه درخواست برای تامین صادر شود، مجوزهای ارجاع آن صادر می شود و اگر شرکت های وارد کننده مشکل مالی نداشته باشند بلافاصله دارو ترخیص خواهد شد، گفت: در موارد خاص که مشکل مالی نیز وجود دارد و با پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله ای که شرکت ها باید درسال پرداخت می کردند در موارد اورژانسی، همکاری بین گمرکات ایران و سازمان غذا و دارو منجر به این شد که این داروها در گمرکات متوقف نشوند و از جمله این ها می توان به فاکتور 8 و داروهای بیماران هموفیلی اشاره کنیم که علی رغم اینکه هنوز از سمت گروه بانکی تایید نشده بود با تعهد و تخصیص سازمان غذا و دارو و موافقت گمرکات ترخیص انجام شده است.
دکتر رضازاده با بیان اینکه با توجه به اقلام مختلف، ذخایر دارویی متفاوت است افزود: در ارتباط با واردات دارویی ذخایر از 3 ماه تا 6 ماه و بیشتر است و در بحث تولید داخل متناسب ذخیره بیش از 6 ماه و برخی از اقلام تا پایان سال است اما با وجود این ما شرکت ها را تشویق و ترغیب کردیم که نیازهایشان را حداقل برای 15 ماه آینده ارائه کنند و ما مجوزهای آن را ارائه دهیم.
حذف واسطه ها، اعطای مجوزها و هماهنگی با گمرکات
وی با بیان اینکه مواد اولیه، بحث اصلی تولید داروی داخل کشور محسوب می شود، گفت: برای اینکه مواد اولیه به راحتی تولید شوند با تمهیداتی که در نظر گرفته شد از جمله موارد حذف واسطه ها، اعطای مجوزها و همچنین در جاهایی که نیاز به هماهنگی با گمرکات بود، انجام شده است و تامین ارز مورد نیاز نیز صورت گرفته که این امر منجر به رشد چرخه تولید مواد اولیه تولید داخل با سرعت بیشتری انجام شود و نگرانی هم در این باره نداریم.
وی با بیان اینکه برای واردات نیز همین تمهیدات انجام شده است، ادامه داد: این بخش ارزش افزوده بیشتری برای کشور دارد، چرا که قیمت دارو و درمان را کاهش می دهد، بنابراین ما در حوزه تولید و تامین مواد اولیه تولید داخل توجه زیادی داریم و تلاش می کنیم هزینه تامین آن ها را کاهش دهیم.
معاون سازمان غذا و دارو با بیان اینکه با تکمیل فرآیند واردات و تکمیل ارز معطلی در فضای انتقال را کاهش می دهیم، اظهار داشت: فرآیند تامین دارو این است که شرکت تولیدی درخواستی را به ما عرضه می کند و زمانی که استاندارد و منبع تامین مشخص شود بلافاصله مجوز تامین صادر می شود.
دکتر رضا زاده با بیان اینکه محصولات تولید داخل تقریبا هزینه درمان و دارو را یک پنجم و یک سوم محصولات وارداتی کاهش می دهد، گفت: در فهرست تخصیص ارزی که به بانک مرکزی ارائه کرده ایم بحث مواد اولیه و واردات تولیدات محصول نهایی بیان شد و اعلام کردیم که مواد اولیه در اولویت اول ماست.
انجام پایش بازار، هر 45 روز توسط معاونت برنامه ریزی
معاون داروی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه معاونت برنامه ریزی این سازمان وظیفه دارد بازار را پایش کند تا نیازمندی را احصاء کند و به شرکت ها و مجموعه های تولیدی و وارداتی برنامه را تعمیم دهد، گفت: از ابتدای سال 92 سه سری بازخوانی شرکت های تولیدی و وارداتی را انجام دادیم و اکنون سری سوم آن آغاز شده است. ما نیازهای کشور را در حوزه های مختلف می دانیم و می دانیم از هر دارو چقدر نیاز داریم و فهرست شرکت های تولیدکننده و وارد کننده داروها را نیز داریم.
وی ادامه داد: به این شرکت ها فراخوان دادیم تا توانایی و برنامه دارویی شان را تا پایان سال به ما اعلام کنند. مجموع آنها را جمع بندی می کنیم و نهایتا به این نتیجه می رسیم که برای چه داروهایی باید سفارش بیشتری برای تولید یا واردات داشته باشیم و یا اینکه در برخی مواقع احساس می کنیم تولید داخل نمی تواند نیاز ما را برآورده کند که باید از محل واردات تأمین کنیم که این برنامه ریزی بصورت 45 روز تا 2 ماهه انجام می شود.
دکتر رضازاده افزود: ما با شرکت های پخش تعامل داریم و انبارهای آنها را دائما رصد می کنیم که نتیجه آن است که هر دارویی که الان قابل پیش بینی است می دانیم تا چه اندازه تولید و توزیع کنیم و براساس نیازمندی تا پایان سال به شرکت های تولیدکننده و واردکننده سفارش دهیم که آن را تأمین کنند.
عدم توجه به پایش بازار، مشکل کمبود دارو را ایجاد کرد
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که سال گذشته به مرحله بحران و کمبود دارو رسیدیم باوجود کمبود ارزی و مشکلات انتقال ارز، عدم توجه به خود تنظیمی بازار بود که هم اکنون توسط معاونت برنامه ریزی سازمان غذا و دارو رصد می شود.
دکتر رضازاده گفت: خود تنظیمی بازار با تأمین کالای اساسی قابل اتکا نیست و ما باید دائماً بازار پایش کنیم و مطمئن باشیم که کالاها به موقع تأمین می شوند یا نه؟
تخصیص 50 درصد ارز مورد نیاز دارو
معاون سازمان غذا و دارو با بیان اینکه از حدود دو ماه پیش تفاهماتی را با بانک مرکزی با حضور رئیس بانک مرکزی و وزیر بهداشت انجام دادیم، گفت: یکی از بندهای این تفاهم نامه این بود که تخصیص ارز دارو در اولویت اول خواهد بود.
دکتر رضازاده با بیان اینکه در جلسه اخیر با معاون ارزی بانک مرکزی نیز بر روی این موضوع تأکید شد، افزود: تاکنون حدود بیش از 50 درصد ارز موردنیاز دارویی کشور تخصیص داده شد و بخش عمده ای از دریافت و انتقال آن به شرکت های تأمین کننده نیز صورت گرفته است.
افزایش مراکز عرضه داروهای خاص ظرف 10 روز آینده
معاون سازمان غذا و دارو با بیان اینکه یکی از سیاستهای اصلی این است که دارو رسانی بصورت تفکیک شده در اختیار مردم قرار گیرد و مردم صف های طولانی را برای دریافت دارو طی نکنند، گفت: یکی از مشکلاتی که در همان مرحله کمبود دارو در کشور با آن مواجه بودیم این بود که مراکز عرضه محدود بود و تعداد مراجعان زیاد و صف های طولانی داشتیم و تخلیه دارو در آن مراکز سریع اتفاق می افتاد و مردم با کمبود دارو مواجه می شدند.
وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو اعتقاد دارد که انجمن صنفی و مراکز غیرانتفاعی به ما می توانند کمک کند، ادامه داد: از این رو طی جلسه ای که با انجمن داروسازان ایران، انجمن پخش دارو و معاونت های سازمان غذا و دارو داشتیم مقرر شد تعداد مراکز عرضه داروهای خاص و داروهایی که عرضه محدود دارند را افزایش دهیم.
واریز یارانه نقدی بیماران ظرف یک هفته آینده
معاون سازمان غذا و دارو با بیان اینکه پرداخت یارانه دارو در دو بخش انجام شده است، گفت: یک بخش آن بصورت نقدی است که تاکنون مجموعه ای از بیمارانی که مابه التفاوت پرداخت کرده بودند، صورت حسابهایشان استخراج شده و مبلغ پرداختیشان مشخص شد و در حال تکمیل شماره حساب آنها هستیم که مبلغ یارانه مربوطه آنها جدا شده است و به محض اینکه اطلاعات حساب ها تکمیل شود ظرف یک هفته الی 10 روز آینده به حساب بیماران واریز می شود.
پرداخت یارانه بیماران خاص و صعب العلاج از یک مرداد
وی در پایان اظهار داشت: یارانه مربوط به داروی بیماران خاص و صعب العلاج به حساب سازمانهای بیمه گر واریز می شود تا این بیماران بتوانند بر مدیریت بیماری شان تمرکز کنند نه تأمین هزینه ها.
معاون داروی سازمان غذا و دارو در پایان خاطر نشان کرد: این واریز از ابتدای مرداد ماه با یکی دو روز تأخیر اجرایی می شود
ارسال نظر