گوناگون

تکلیف ‌آزادراه تهران-شمال مشخص شد

پارسینه: معاون شرکت ساخت با بیان اینکه گزارشی در مورد ظرفیت‌‌های ترافیکی محور‌های منتهی به شمال تهیه کرده‌ایم، گفت: هدف‌گذاری دولت درباره آزادراه تهران-شمال تکمیل قطعه یک و اتصال جاده موجود به قطعات یک و چهار است.

خیرالله خادمی اظهار داشت: ‌در حال حاضر چهار بزرگراه به شمال کشور وجود دارد که اولویت وزارت راه و شهرسازی تکمیل این کریدورها است.

وی درباره تصمیم دولت در مورد آزادراه تهران-شمال بیان کرد: در این ‌باره ‌گزارشی ‌‌با هدایت وزیر راه و شهرسازی و نظارت مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل تهیه شده است؛ در این گزارش‌‌ ظرفیت‌‌های ترافیکی همه راه‌ها و مبادی ورودی به شمال کشور بررسی شده است تا با توجه به منابع اعتباری موجود، این پروژه‌ها با اولویت تکمیل شود.

معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل اظهار داشت: در این بررسی، به این نکته رسیدیم که قطعه اول آزادراه تهران-شمال در کاهش ترافیک مسیر کندوان، تأثیر بسزایی دارد، ‌در حال حاضر این قطعه پیشرفت فیزیکی بالایی دارد و در حال تکمیل است.

خادمی ادامه داد: در راستای کاهش بار ترافیکی محور چالوس، باید «مسیر فیروزکوه‌»، «محورهراز» و «قطعه اول آزادراه تهران - شمال» را به اتمام برسانیم ضمن آنکه «بهسازی راه موجود چالوس» را نیز انجام دهیم.

وی بیان کرد: با تکمیل این پروژه‌‌ها ‌بخش زیادی از مشکلات ترافیکی محور‌های منتهی به شمال کشور خصوصاً محور چالوس رفع می‌شود، و اگر‌منابع اعتباری به دست آوردیم ادامه مسیر آزادراه تهران-شمال (قطعات 2 و 3) را تکمیل می‌کنیم.

تکمیل قطعات 2 و 3 آزادراه تهران-شمال بیش از 10هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد

معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل با بیان اینکه برای تکمیل آزادراه تهران-شمال در قطعات 2 و 3 بیش از 10 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم، گفت: در حال حاضر این رقم در چارچوب اعتباری عمرانی کشور نمی‌گنجد، از سوی دیگر نباید منتظر ماند تا مردم در ترافیک سنگین محورهای منتهی به شمال و برعکس معطل بمانند.

کاهش 40 درصدی بار ترافیکی جاده چالوس در صورت تکمیل محورهای هراز و فیروزکوه

خادمی افزود:‌‌ اگر محور فیروزکوه و محور هراز در قالب بزرگراه تکمیل شود، حدود 40 درصد از بار ترافیکی محور چالوس کاهش می‌یابد.

اتصال قطعات 2 و 4 آزادراه تهران-شمال به جاده موجود

معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ادامه داد: ‌قطعه یک آزادراه تهران تا شمال از تهران تا شهرستانک در حال تکمیل است که به زودی عملیات اجرایی آن به پایان می‌رسد؛ برنامه داریم بین کیلومتر پایانی منطقه یک آزادراه تا کیلومتر صفر منطقه 4 آزادراه بهسازی مسیر موجود را انجام دهیم تا ظرفیت محور موجود افزایش یابد؛ بدین ترتیب که مسافران ابتدا وارد قطعه یک آزادراه شده و پس از خروج از قطعه یک در شهرستانک وارد جاده موجود می‌شوند و پس از طی مسیر، در ابتدای قطعه چهار (مرزن‌آباد)، دوباره وارد آزادراه شده و تا دو راهی تنکابن (خروجی آزادراه) ادامه مسیر می‌دهند.

مشاوران ارشد وزیر راه و شهرسازی در حال بررسی آزادراه تهران-شمال

وی یادآور شد: البته هنوز مشخص نشده است که مسیر میانی (جاده موجود) همان یک خط باشد یا افزایش ظرفیت هم در این مسیر داشته باشیم.

معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل بیان کرد: در حال حاضر وزیر راه و شهرسازی در حال بررسی این موضوع توسط مشاوران ارشد خود است که پس از به نتیجه رسیدن عملیاتی خواهد شد.

مقرر شده است معاون اول رئیس‌جمهور به منظور بررسی آخرین وضعیت اجرایی و مسائل مالی پروژه آزادراه تهران ـ شمال، روز سه‌شنبه هفته جاری از قطعه یک این آزادراه بازدید کند.

بنابراین گزارش در حال حاضر 4 محور اصلی به سمت شمال کشور و نوار سبز حاشیه خزر وجود دارد که در طول ایام سال مورد استفاده مسافران است.

این 4 محور اصلی شامل آزادراه ‌تهران-کرج-قزوین-رشت، بزرگراه فیروزکوه (تهران ـ رودهن ـ بومهن ـ فیروزکوه ـ قائم‌شهر)، بزرگراه هراز (تهران-آمل) و محور توریستی کرج-چالوس است که در طول ایام سال پذیرای مسافران هستند.

بنا به گفته وزیر راه و شهرسازی محور هراز جزو اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی است و بزرگراه شدن کامل آن در 2 سال آینده به اتمام می‌رسد ضمن آنکه محور فیروز‌کوه نیز در سال جاری در قالب بزرگراه تکمیل خواهد شد.

مشخصات قطعات چهار گانه آزادراه تهران-شمال به شرح زیر است:

الف) مشخصات قطعه یک آزاد‌راه تهران-شمال

به گزارش فارس قطعه یک این آزاد‌راه حدفاصل تهران - دوآب شهرستانک به طول تقریبی 32 کیلومتر است؛ این منطقه از تقاطع بزرگراه آزادگان و بزرگراه شهید همت شروع و با عبور از مناطق کن، سولقان و امام زاده عقیل و تونل تالون و دره لانیز به سه راهی شهرستانک می‌رسد؛ اجرای ‌این قسمت که طول آن تقریباً 32 کیلومتر بوده و تکمیل آن در اولویت است موجب می‌شود قسمتی از راه فعلی که از طریق کرج می‌گذرد حذف شده و مسیر فعلی حدود 60 کیلومتر کوتاه‌تر شود و صرفه‌جویی قابل‌توجهی در مصرف سوخت، استهلاک و وقت رانندگان را به دنبال خواهد داشت؛ احداث و تکمیل این منطقه مهم که در مصوبه هیئت دولت اولویت اول داشته، سال‌ها به تعویق افتاده است، اما احتمالاً تا اواسط سال آینده تکمیل می‌شود.

ب) مشخصات قطعه دو آزاد‌راه تهران شمال

این منطقه حد فاصل دو آب شهرستانک - پل زنگوله به طول تقریبی 25 کیلومتر است؛ تونل‌های بلند البرز هر یک به طول 6 هزار و 350 متر در این منطقه قرار می‌گیرد، با اجرای این قسمت‌، طول مسیر جاده فعلی کرج - چالوس حدود پنج کیلومتر کوتاه می‌شود؛ در این منطقه هیچ‌گونه اقدام اجرایی اساسی صورت نگرفته است، در منطقه دو از سال 82 تا پایان سال 89 تنها به حفر تونل اکتشافی در قسمت میانی دو تونل اصلی رفت و برگشت با مقطع کوچک، بسنده شده است.

ج) مشخصات قطعه سه آزاد‌راه تهران شمال

این مسیر حد‌ فاصل پل زنگوله - سه راهى دشت نظیر و مرزن‌آباد به طول تقریبی 46 کیلومتر است؛ مسیر‌ دارای دو خط رفت و دو خط برگشت است و در قسمت‌های فراز یک خط کندرو به مسیر اضافه می‌شود؛ در این منطقه نیز هیچ‌گونه اقدامی در مورد عملیات اجرایی انجام نگرفته‌ است.

د) مشخصات قطعه چهار این آزاد‌راه

قطعه چهار آزاد‌راه تهران - شمال حدفاصل سه راهى دشت نظیر مرزن‌آباد - چالوس به طول حدود 20 کیلومتر است؛ مسیر دارای دو خط رفت و دو خط برگشت است و در قسمت‌های فراز یک خط کندرو به مسیر اضافه می‌شود، اجرای این قطعه از سال 1375 آغاز شد و در دولت دهم ابتدا با پیشرفت فیزیکی 97 درصدی به بهره‌برداری رسید و سپس به تدریج تکمیل شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

  • بنده خدا

    انشائ الله 100 سال دیگه تموم میشه. خوب بابا جذب منابع کاری نداره شما یه شرکت تاسیس کنید به اسم آزاد راه تهران شمال پذیره نویسی کنید توبورس به میزان 10000 میلیارد تومن بعد بگید 3ساله میسازیم از عواید عوارضی این جاده هم بعد سه سال تا 20 سال به سهام دارها سود بدید عوارضشم بشه پنجاه هزار تومن . من که راضیم پنجاه هزار تومن بدم یک ساعته برسم شمال در حقیقت پول بنزینمو وقتمو دادم ، سرمایه مردم که نفت وبنزین ووقته تلف نمیشه.

  • م ج ن

    اینا که خوب بلدن پول بگیرن
    بدن به بخش خصوصی

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار