روند نزولی سهم شاغلان زن در کشور
پارسینه: مشاور امور زنان و خانواده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مردانه شدن اشتغال و زنانهشدن بیکاری در کشور خبر داد و گفت: طی سالهای 1388 تا 1392 سهم شاغلان مرد روند سعودی و شاغلان زن روند نزولی داشته است.
به گزارش پارسینه، وحیده نگین در مراسم امضای تفاهمنامه مشترک همکاری میان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اظهار کرد: با نگاه به روند اشتغال از سال 1388 تا 1392 که شکاف جنسیتی اشتغال روند سعودی داشته و جذب مردان در بازار کار نسبت به زنان همواره بیشتر بوده است. وی افزود: علیرغم سهم اندک شاغلان زن از اشتغال کشور سهم آنان در تعدادی از گروههای عمده فعالیت به لحاظ ماهیتی و شرایط اجتماعی و خانوادگی از جمله آموزش و سلامت به سهم شاغلان مرد نزدیکتر شده است.
مشاور امور زنان و خانواده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: یکی از مهمترین اقدامات برای توانمندسازی زنان توجه به پوشش مخاطرات بیماری، از کارافتادگی، سالمندی، بیکاری و به عبارتی ارائهی خدمات تامین اجتماعی خاص است. از اینرو الویتدادن به تامین اجتماعی و برنامههای آموزش فنی و حرفهای به غلبه بر فقر و کاهش نابرابریهای اجتماعی بر میگردد. نگین در ادامه با اشاره به اقدامات موثر وزارت کار در حوزه اشتغال، توانمندسازی و تامین اجتماعی زنان اظهار کرد: از توانمندسازی زنان بر مبنای آموزشهای مهارتی، آموزشهای پایهای و تخصصی در کارگاههای مجهز، آموزش مهارتهای زندگی به منظور توانمندسازی زنان کارگر، توانمندسازی زنان روستایی، آموزش مهارتهای پیشرفته برای زنان فارغالتحصیل و مدیران بنگاههای اقتصادی و صنعتی و مهارتآموزی اقشار آسیبپذیر و زنان آسیب دیده اجتماعی با هدف بازگشت آنها به زندگی سالم به عنوان مهمترین اقدامات وزارت کار در این حوزه نام برد.
وی ادامه داد: وزارت کار در دور جدید فعالیت خود در دولت تدبیر و امید نگاه ویژهای به زنان و استفاده بهینه از ظرفیتها و پتانسیلهای آنها در حوزههای مختلف دارد. مشاور امور زنان و خانواده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ما اعتقاد راسخ داریم که زنان میتوانند در صورت استفاده شایسته از توانمندیهای آنان منبع تامینکنندهای در امر توسعه پایدار و مقاومسازی اقتصاد ملی باشند.
به گفته نگین مشارکت زنان به عنوان نیمی از جمعیت فعال جامعه محرکی قدرتمند برای توسعه اقتصادی و مقاومسازی کشور محسوب میشود. اما مشارکت اقتصادی و اجتماعی زنان تاثیر به مراتب بیشتری بر توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارد. به نحوی که زنان نسبت به مردان سهم بیشتری از درآمد خود را صرف سرمایهگذاری در آموزش فرزندانشان میکنند. مشاور امور زنان و خانواده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در عین حال حمایت از زنان و دختران معلول و زنان سالمند، حمایت از زنان تعاونگر و تعاونیهای بانوان، ایجاد مراکز اجتماع درمانمدار زنان و نگهداری و پرورش دختران بیسرپرست را از دیگر برنامههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جهت حمایت و توانمندسازی زنان برشمرد. وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با اجرایی شدن تفاهمنامه مذکور مفهوم عدالت جنسیتی در برنامهریزیهای مرتبط با زنان تقویت و توسعه و نهادینهسازی شود.
ایسنا
خوب خدا شکر اگر واقعا آنقدر کار باشد که آقایان مشغول کار شوند خیلی خوب است باید الویت با اقایان باش به استثناء مشاغلی که حضور بانوان را می طلبد ما که خانم هستیم و 25 ساله شاغلیم چیزی غیر بیماری و خستگی عایدمان نبوده.