گوناگون

تابلوی پزشکان محل تبلیغات نیست!

پارسینه: مدیر کل نظارت سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه پزشک تنها باید در تابلوی خود اطلاع رسانی کند گفت: تبلیغات در قانون طبابت جایی ندارد.

به گزارش پارسینه به نقل از آنا، دکتر شهریار خاقانی با بیان اینکه پزشک در تابلوی خود تنها باید اطلاع رسانی کرده و تبلیغات در قانون طبابت جایی ندارد، گفت: تبلیغات برخی اوقات القایی و فراتر از عمل است و تبلیغات کاذب همیشه وجود دارد. بنابراین پزشک نباید از تبلیغات گمراه کننده در تابلوی خود استفاده کند.

وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف معاونت نظارت در سازمان نظام پزشکی رسیدگی به تبلیغات، تدوین آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌های مهر و سر نسخه است، افزود: طبق قوانین، اطلاعات در تابلوی پزشکان باید بر اساس آن چه در پروانه مطب وجود دارد، درج شود.

خاقانی اضافه کرد: با قوانین فعلی، پزشکان عمومی می‌توانند سه عنوان تخصصی و پزشکان متخصص دو عنوان فوق تخصصی را در تابلو به عنوان تبحر و مهارت بیشتر در حوزه کاری خود بیاورند. عناوین مربوط به خدمات نباید در تابلو عنوان شود.

وی با تاکید بر اینکه همه پزشکان از طریق مختلف به این قوانین دسترسی دارند، تصریح کرد: اگر پزشکی اظهار بی‌اطلاعی از قوانین داشته باشد، قابل قبول نیست چرا که قوانین در اینترنت وجود دارد و در مراجعه به سازمان نیز قوانین به آن‌ها تحویل داده می‌شود.

خاقانی با توضیح اینکه وظیفه سازمان نظام پزشکی در این زمینه تنها رسیدگی به تخلفاتی است که به آن گزارش می‌شود و برای بررسی تابلوها اقدام نمی‌کند، افزود: نهاد رسیدگی و بازرسی کننده در این قسمت، دانشگاه‌های علوم پزشکی و پزشکانی هستند که در موسسات حیطه دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند. در شهرهای مختلف نیز در ارتباط به عملکرد واحد‌های نظارتی وزارت بهداشت و دانشگاه‌های مربوطه است.

مدیر کل نظارت سازمان نظام پزشکی با گلایه از اینکه نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی بر تابلوها کافی نیست، ادامه داد: متاسفانه دانشگاه‌ها نیروی لازم را برای این مهم در اختیار ندارند اما از آن جایی که باید عدالت برقرار شود، باید با افرادی که تبلیغات دروغین می‌کنند و یا تابلوهای با عناوین دروغین می‌نویسند، برخورد شود چرا که آن‌هایی که قوانین را رعایت کرده و با صداقت رفتار می‌کنند، از قافله عقب می‌افتند.

وی در خصوص وظایف شهرداری در نصب تابلوی پزشکان گفت: شهرداری تنها در مورد جایابی تابلوها دخالت کرده و محتوای تابلو بر عهده سازمان نظام پزشکی است.

خاقانی با عنوان اینکه نظارت بر تبلیغات در نشریات، زیر مجموعه وزارت ارشاد است،عنوان کرد: پزشکی که در نشریه‌ای تخلف کرده و به تبلیغ دروغین و بدون مجوز بپردازد را به نظام پزشکی دعوت کرده و گاهی مجازات‌های انتظامی نیز برای وی در نظر گرفته می‌شود. به این ترتیب پزشک از چرخه آن نشریه خارج شده و آن نشریه از گروه دیگری از پزشکان دعوت می‌کند. در این اتفاق هم مردم به علت تبلیغات دروغین و هم پزشکانی که ناخواسته وارد دام نشریات تبلیغی شدند، آسیب دیده و متضرر می‌شوند.

وی در خصوص استفاده از لفظ کلینیک تخصصی، دکتر و... در تابلوهای اصناف دیگر گفت: چنین تابلوهایی از طرف صنف و شهرداری نظارت می‌شوند. البته واقعیت آن است که متولی مشخصی ندارد. تاکنون یک مورد توسط یکی از همکاران گزارش شده است که با مکاتبات سازمان با شهرداری، با آن برخورد شد. در این خصوص بهترین راه، تقویت نظارت دانشگاه‌ها بر این مسائل است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار