گوناگون

راه‌اندازی۷ اتاق تمیز دیگر در کشور/ ابتلای ۳۰درصد افراد کشور به یک بیماری تا ۴۵سالگی

پارسینه: معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از راه‌اندازی هفت اتاق تمیز دیگر در کشور خبر داد

دکتر رضا ملک‌زاده روز سه‌شنبه در آیین افتتاح اتاق تمیز در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه که سومین مرکز از این نوع در کشور است گفت: در حال حاضر تنها دو مرکز در شهر تهران فعالیت دارند و پس از راه‌اندازی سومین مرکز در کرمانشاه، راه‌اندازی هفت مرکز (clean room) دیگر را در برنامه داریم.

ملک زاده با بیان این که وزارت بهداشت برای هر مرکز برنامه ویژه‌ای در نظر گرفته است، گفت: مرکز افتتاح شده در کرمانشاه در زمینه تولید مواد اولیه دارو فعالیت خواهد کرد.

وی کارآفرینی را یکی از مسائل بنیادی و مهم کشور توصیف کرد و افزود: قطعا برای داشتن کارآفرینی ما نیاز به خلاقیت و نوآوری داریم و در همین راستا باید آموزش‌های ما در سطح دانشگاه‌ها بصورت خلاقانه باشد.

وی با ابراز تاسف از ارتباط ضعیف دانشگاه و صنعت گفت: امکانات و آزمایشگاه‌های بسیاری در سطح دانشگاه‌ها داریم که متاسفانه استفاده درستی از آنها نمی‌شود و آنطور که باید به کمک صنعت نمی‌آیند.

معاون تحقیقات وزیر بهداشت افزود: از طرف دیگر نیز متاسفانه صنعت خلاقی هم در کشور نداریم و بیشتر رویکرد صنعتگران ما به سمت واردات است.

وی اظهار امیدواری کرد در دوران پسا تحریم بتوان صنعت و تولید داخلی را تقویت کرد و به دنبال تقویت صنعت در جهت تقویت دانشگاه‌ها نیز گام برداشت.

ملک‌زاده توسعه امکانات را قدم اول در این زمینه برشمرد و افزود: در گام بعدی این وظیفه فناوران داخلی است که با استفاده از امکانات و با همت خود در جهت تولید فناوری گام برداشته و زمینه توسعه هرچه بیشتر کشور را فراهم کنند.

وی به رویکرد درمان محور پزشکان کشور اشاره کرد و افزود: متاسفانه هزینه‌هایی صورت می‌گیرد تا یک پزشک تربیت شود و این پزشک بعد از به ثمر نشستن، تنها در مطب منتظر می‌نشیند تا فردی بیمار شده و او را درمان کند.

معاون وزیر بهداشت، با اشتباه خواندن این روند گفت: باید به سمتی برویم که بخشی از امکانات دانشگاهی صرف پیشگیری شود و برآورد ما این است که با برنامه‌های پیشگیری می‌توان جلوی بسیاری از بیماریهای غیرواگیر را گرفت.

وی تاکید کرد: فعالیت پزشکان نباید به بیمارستان و مطب محدود شود و باید به سمت پژوهش و برنامه‌های پیشگیری سوق یابد.

ملک‌زاده خاطرنشان کرد: امروز بررسی‌ها و تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد که 50 درصد موارد سرطان قابل پیشگیری و 50 درصد نیز در صورت تشخیص سریع، قابل درمان هستند.

وی با بیان این که 30 درصد افراد کشور زمانی که به سن 45 سالگی می‌رسند حداقل یک بیماری دارند، گفت: قطعا باید در زمینه پیشگیری برنامه‌ریزی صورت گیرد و نباید فعالیت‌های ما در بیمارستان محدود شود.

ملک زاده تصریح کرد: باید در گام اول افرادی که فاکتورهای خطر دارند را شناسایی کرده و اقدامات پیشگیری بر روی آنها انجام شود.

معاون وزیر بهداشت از اجرای برنامه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: قطعا در این زمینه نیازمند دارو و فناوریهای داخلی خواهیم بود و وجود چنین مراکزی (clean room) می‌تواند بسیار یاری دهنده باشد.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار