گوناگون

كاهش مجدد آب درياچه اروميه

پارسینه: دبير انجمن احياي درياچه اروميه در دانشگاه آزاد تبريز در نشست هم‌انديشي احياي اين درياچه، از كاهش ارتفاع آب اين درياچه به دليل برداشت‌هاي بي‌رويه خبرداد.

موضوع خشك‌‌شدن درياچه اروميه مهمترين معضل زيست‌محيطي منطقه شمال غرب و حتي بخش‌هاي مركزي كشور در چند سال گذشته بوده است چرا كه خاموش‌شدن چراغ حيات در اين درياچه با آغاز مشكلات جدي زيست‌محيطي و اجتماعي در بخش بزرگي از مناطق غرب و شمال غرب كشور همراه خواهد بود .

دبير انجمن ستاد احياي درياچه اروميه در اين نشست گفت: آب درياچه با بارش‌هاي سالانه تا نيم‌تر بالا آمد ولي در 3ماه اخير كاهش ارتفاع داشتيم كه استفاده بي‌رويه و برداشت آب از مهمترين عامل اين كاهش سطح آب است .

حبيب شايان‌فر درباره پيشنهادهاي سازمان‌هاي مختلف براي احياء درياچه اروميه توضيحاتي داد و تاكيد كرد: احياي درياچه اروميه فقط با همراهي و همكاري تمامي دستگاه‌ها و البته مشاركت جدي مردم ممكن خواهد شد .

عضو هيات‌علمي پژوهشكده مطالعات درياچه اروميه نيز در اين نشست با تاكيد براهميت نجات درياچه اروميه، گفت: احيا درياچه اروميه يك مساله فانتزي نيست و مسئله مرگ و زندگي است .

بهزاد حصاري يادآور شد: قسمت عمده مصرف آب درياچه به صورت سنتي است كه نياز است از فناروي‌هاي نوين در اين حوزه استفاده شود و علاوه بر آن بايد در زمينه محدود‌كردن كشاورزي نيز تدابيري انديشيده شود و شوراي فرهنگي استان پيشنهادهاي علمي در اين زمينه ارائه كند .

در ادامه عليزاده پروين حقق جامعه‌‌‌شناسي درياچه اروميه گفت: بيشتر شدن ارتباط بين جامعه و دانشگاه، استخراج عواقب ناشي از بحران درياچه اروميه، حضور سازمان‌هاي غيردولتي و مطرح‌كردن طرح‌هاي مديريت آب در دانشگاه‌ها مسائلي است كه مي‌تواند راه‌گشا باشد .

در اين نشست تني چند از اعضاي هيأت‌ علمي دانشگاه آزاد تبريز نيز مباحثي را درباره خشك شدن درياچه اروميه مطرح كردند.

منبع: عصر ایران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار