چرا «خروپف» میکنیم؟
پارسینه: عضو پیوسته انجمن علمی طب سنتی ایران گفت: اگر عضلاتی که راههای هوایی را باز نگه میدارند در هنگام خواب بیش از حد شل شوند «خروپف» اتفاق میافتد.
داوود بیات با بیان اینکه خروپف میتواند ناشی از ارتعاش کام نرم(بخش نرم سقف دهان) در زمانیکه ریهها در مقابل مجاری هوایی مسدود شده و هوا را به درون میکشند، باشد، افزود: خروپف هنگامی اتفاق میافتد که زبان و قسمت بالای گلو در تماس با کام نرم و زبان کوچک قرار گیرد و زمان نفس کشیدن اعضاء به یکدیگر برخورد کرده و میلرزند.
بیات با بیان اینکه عارضه خروپف میتواند مادرزادی باشد، عنوان کرد: سن خاصی به ویژه برای بروز این مشکل تعیین نشده اما خروپف معمولا در دوران سن میانسالی شایع است.
این متخصص گوش و حلق و بینی، اضافه وزن، عدم فعالیت بدنی مناسب، قرار ندادن بالشت مناسب زیر سر هنگام خواب و خوابیدن به پشت را از علل دیگر بروز عارضه خروپف دانست.
وی با بیان اینکه فردی که خروپف میکند از داشتن خواب عمیق محروم میشود و پس از بیدار شدن احساس خستگی میکنند، اظهار کرد: از نظر طب سنتی خواب قسمت عمده سلامت بدن را تشکیل میدهد بنابراین اگر بهداشت خواب دچار اختلال شود در درازمدت فرد دچار بیماری میشود.
بیات، ناتوانی در فعالیت مغزی، بروز رفتارهای عصبی، ضعف در قوای بدن، اختلال در کبد، مغز و قلب را از عوارض کمخوابی عنوان کرد.
وی درباره درمان خروپف گفت: اصلاح فشارهای عصبی روزمره، ورزش، خوراک مناسب و اهدای خون برای افرادی که دارای خون زیادی هستند، میتواند در بهبود این وضعیت تأثیر داشته باشد.
ارسال نظر