گوناگون

سهم میراث فرهنگی از بودجه ۹۶

پارسینه: بودجه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با حدود ۱۲ درصد رشد برای سال ۱۳۹۶ پیشنهاد شد.

بر اساس لایحه بودجه ۹۶، رقمی نزدیک به ۷۸۱ میلیارد و ۲۶۶ میلیون تومان برای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیشنهاد شده است که این مبلغ با مجموع برآورد هزینه‌های سال ۱۳۹۶ (۲۵۳ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان) و هزینه‌های اختصاصی (۱۱ میلیارد تومان) و با احتساب تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (حدود ۵۱۶ میلیارد و ۵۱۶ میلیون) درنظر گرفته شده است.

این بودجه برای سه معاونت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که در سال گذشته ۱۸۰ میلیارد تومان بوده برای سال آینده ۲۱۸ میلیارد تومان برآورد شده که در مجموع با احتساب تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به مبلغ ۵۰۱ میلیارد و ۲۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به رقم نهایی ۷۱۹ میلیارد و ۲۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

اعتبار این سازمان در سال ۹۵ به میزان ۶۹۸.۷۷۰.۴۰۰.۰۰۰ تومان بوده است که در مقایسه با سال ۹۴ طبق آنچه سازمان میراث فرهنگی گزارش کرده بود، ۴۵ درصد رشد داشت.

در این میان پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای سال آینده تقریبا با دو برابر افزایش بودجه روبه‌رو شده است که براساس لایحه پیشنهادی دولت به مجلس، ملبغ آن از۲۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان سال ۹۵ به ۴۹ میلیارد و ۷۷۳ میلیون تومان در سال ۹۶ رسیده است.

همچنین مرکز مطالعاتی منطقه‌ای حفظ میراث فرهنگی ناملموس در آسیای میانه و غربی نیز برای سال آینده، ۵۰ میلیون تومان افزایش بودجه داشته که رقم پیشنهاد شده برای آن در سال آینده به یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان ارتقاء یافته است.

بودجه شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی که از محل تملک دارایی‌های سرمایه‌ای تامین می‌شود، برای سال آینده ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام شده است.

طبق لایحه بودجه ۹۶، درآمد حاصل از ورودی موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی و سایر منافع حاصله در سطح ملی و استانی در آن سال باید به ترتیب ۳۵ میلیارد و ۵۱۵ میلیون تومان و ۶۵ میلیارد تومان باشد که رقم آن مجموعا ۱۰۰ میلیارد و ۵۱۵ میلیون تومان می‌شود.

همچنین مجموع اعتبارات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای تامین، آماده سازی و اداره‌ی موزه‌ها و ابنیه تاریخی ۶۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برآورد شده است.

ردیف اعتبارات توسعه زیرساخت‌ها و تاسیسات گردشگری و حمایت از بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی نیز ۳۰ میلیارد تومان درنظر گرفته شده است

براین اساس، اعتبار ردیف درآمد حاصل از اخذ عوارض واردات کالا و محصولات فرهنگی و صنایع دستی که سهم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را ۱۵ درصد و وزارت ارشاد را ۸۵ درصد تعیین کرده، ۱۵ میلیارد تومان تعیین شده است.

طبق این لایحه عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور برای سفرهای هوایی ۷۵ هزار تومان و برای سفرهای زمینی و دریایی ۲۵ هزار تومان درنظر گرفته که عوارض خروج زائران عتبات، حج و عمره ۵۰ درصد این مبالغ است. همچنین مبلغ یکصد هزار ریال از این عوراض خروجی برای توسعه زیرساخت‌ها و تاسیسات گردشگری و حمایت از بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی تا سقف ۴۰۰ میلیارد ریال اختصاص می‌یابد.

برآورد ردیف اعتبار کمک و ارائه‌ی حمایت مالی برای تامین سرمایه‌ی اولیه صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی نیز جمعا ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بوده است.

در لایحه بودجه ۹۶ آمده است؛ برآورد اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای سه فصل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ترتیب ۷۷۲ میلیارد و ۸۶۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، ۳۳۲ میلیارد و ۷۹۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۱۴۴ میلیارد و ۲۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار