گوناگون

دانشجویانی که بوی "گل" می‌ دهند!

پارسینه: متاسفانه این روزها شاهد افزایش مصرف مواد مخدر در دانشگاه‌ها شدیم و امیدواریم دانشگاه‌های کشور به نهضت جهانی دانشگاه عاری از دخانیات بپیوندند.

احمد ریواده، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه شیوع اعتیاد دانشجویان در دانشگاه های کشور و در دانشگاه های این استان نگران کننده است، گفت: طبق شیوع شناسی و بررسی های انجام شده از دانشجویان دانشگاه بجنورد بیش از پنج درصد از دانشجویان این دانشگاه مواد مخدر استعمال می کنند.

وی با بیان اینکه به منظور پیش‌گیری از اعتیاد دانشجویان تاکنون اقدامات فراوانی انجام شده است، افزود: برخی از این اقدامات بسیار موثر بوده و هم اکنون شیوع اعتیاد در دانشگاه ها رو به کاهش است.

وی با اشاره به اینکه طبق برنامه ششم توسعه باید 40 درصد از جمعیت استان تحت پوشش اقدامات برنامه پیش گیرانه قرار گیرند، ادامه داد: دانش آموزان و دانشجویان جمعیت هدف این برنامه خواهند بود.

ریواده خاطرنشان کرد: یکی از آسیب هایی جدی که دانشجویان این استان را تهدید می کند آن است که متاسفانه منازلی که به عنوان خانه دانشجویی اجاره می کنند در مناطق آسیب دیده است و در این محلات عرضه مواد مخدر و دسترسی به آن راحت تر است.

به گفته وی بیشتر استعمال مواد مخدر در خانه‌های دانشجویی صورت می گیرد.

وی با تصریح بر اینکه مواد مخدر، حوزه‌ای بسیار پیچیده است، اظهار کرد: برای پیش گیری از مصرف آن باید اقدامات علمی و هوشمندانه ای انجام داد چراکه اقدامات تک جانبه به هیچ عنوان پاسخ گو نخواهد بود.

وی تاکید کرد: خراسان شمالی دارای فعالان اجتماعی زیادی است که ارائه داده ها و اطلاعات درست از سوی آنان به خصوص در حوزه اعتیاد دانشجویی می تواند گام موثری به منظور پیش گیری از آن باشد.

استرس، اضطراب، احساس ناامنی نسبت به شغل آینده مهمترین علل گرایش دانشجویان به مواد مخدر

دکتر کاوه حجت رئیس مرکز تحقیقات اعتیاد و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: متاسفانه هر زمان میزان استرس در میان افراد افزایش یابد برخی از افراد سعی می‌کنند تا به شیوه خود آن را کنترل کنند که یکی از این روش ها، استعمال مواد مخدر است.

وی گفت: بالا رفتن میزان استرس و اضطراب یکی از عللی است که سبب شده تا گرایش مردم نسبت به استعمال مواد مخدر افزایش یابد.

وی بیکاری، احساس ناامنی نسبت به شغل در آینده و بی انگیزگی نسبت به ادامه تحصیل را از دیگر علل گرایش دانشجویان به استعمال مواد مخدر بیان کرد.

حجت افزود: ناآگاهی و احساس ناتوانی نسبت به حل آن مشکل و برون رفت از آن موجب شده تا راه دیگری جزء استعمال مواد مخدر به ذهن برخی از دانشجویان خطور نکند. از سوی دیگر پیشنهاد و تبلیغ مواد مخدر از سوی برخی از افراد موجب شده تا گرایش نسبت به استعمال این مواد به صورت گلوله های برف افزایش یابد. از سوی دیگر دسترسی مواد مخدر در حال حاضر بسیار راحت و همچنین قیمت آن نسبت به سایر کالاها کمتر است در نتیجه دانشجو دغدغه ای نسبت به فراهم کردن آن نخواهد داشت.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه هم اکنون مصرف حشیش(به نام گل) و سیگار رو به افزایش است، گفت: یک باور اشتباه در میان مردم وجود دارد و آن این است که این مواد به علت آنکه گیاهی هستند خطری را ایجاد نخواهد کرد و وابستگی جسمی را به وجود نخواهد آورد اما این باور اشتباه بوده و موجب اعتیاد افراد می شود.

وی خاطرنشان کرد: مهمترین اقدامی که باید انجام شود این است که یک سری آموزش های فراگیر را در خصوص عوارض مواد مخدر به خصوص مواد مخدر گیاهی برای دانشجویان ارائه کنیم که این دانشگاه پیشنهاد ارائه دو واحد درسی به عنوان شناخت مواد مخدر را ارائه کرده است.

آموزش‌های پیشگیری از مواد استعمال مواد مخدر با نصب برنر و سخنرانی موثر نخواهد بود

مهدی نوری یکی از اساتید جامعه شناسی در خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه ممکن است ارجاع ارائه آموزش های پیشگیرانه فقط در دوران دانشگاه کارساز نباشد، گفت: باید این آموزش ها به دوران متوسط و دبیرستان انتقال یابد چراکه دانشجویانی هستند که در این دوران درگیر استعمال مواد مخدر شده و یا شده اند.

وی افزود: از سوی دیگر ارائه این آموزش ها فقط با نصب برنر و یا سخنرانی موثر نخواهد بود و باید سطح این آموزش ها گسترده تر شود.

وی با تاکید بر اینکه خانواده ها باید دوستان فرزندان خود را رصد کنند، ادامه داد: اگر خانواده ها ارتباط خوبی با فرزندان خود داشته باشند می توانند تا مقدار زیادی نقش دوست را برای فرزندان خود ایفا کنند در نتیجه از بروز مقدار زیادی از آسیب های اجتماعی کاسته می شود.

نوری خاطرنشان کرد: ایجاد ورزشگاه، کنابخانه و ... در دانشگاه ها برای پر کردن اوقات فراغت دانشجو و جلوگیری از گرایش آنان به سوی مواد مخدر امری موثر است اما به طور کامل کارساز نیست و برای پیش گیری از بروز آن باید از جزیره ای عمل کردن خودداری کرد و ایجاد زیرساخت های آموزشی به همراه اطمینان از امنیت شغلی در آینده در کنار حمایت های خانواده می تواند کارساز باشد.

استعمال مواد مخدر برای برخی از دانشجویان تنها گزینه رهایی است

دکتر برآبادی یکی دیگر از اساتید جامعه شناسی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: استرس و اضطراب در دانشجویان تنها دلیل گرایش آن ها به مواد مخدر نیست چراکه خیلی از افراد دچار این مشکل هستند اما به سراغ آن نمی روند.

وی در پاسخ به این سوال که می توان گفت عدم آشنایی آن ها با مواد مخدر از دلایل گرایش آن ها به این مواد است، افزود: به نظر بنده دانشجویان یک آشنایی کلی در خصوص مواد مخدر و مضرات آن دارند اما مشکل این است افرادی که به لحاظ روان شناختی حال خوبی ندارند به سوی استعمال این مواد پیش می روند.

وی تصریح کرد: متاسفانه برخی از دانشجویان که تحت فشارهایی همچون فشارهای درسی، دلتنگی خانواده و ... هستند تنها گزینه را استعمال مواد مخدر در نظر می گیرند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار