استفاده از «پاراگلایدر» برای ورود مواد مخدر!
پارسینه: سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: قاچاقچیان برای انتقال مواد مخدر به کشور از پاراگلایدر و منجنیق استفاده میکنند.
پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتگو با فارس، درباره «تعداد ورودی معتادان به جامعه و تعداد افرادی که مصرف مواد مخدر را ترک کردهاند»، اظهار داشت: راجع به تعداد افرادی که به اعتیاد روی میآورند، تحقیقات جامعی وجود ندارد، اما در مطالعات شیوع شناسی اتفاق مهمی افتاده است؛ یعنی تعداد عدد خام معتادان کشور نه تنها افزایش نیافته بلکه کاهش هم داشته است.
*افزایش معتادان متجاهر/ کاهش تعداد معتادان
وی ادامه داد: از ۳ میلیون ۳۰۰ هزار معتاد در سال ۹۰، به ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار نفر مصرف کننده مستمر رسیدهایم، اما اتفاقی که افتاده و مردم فکر میکنند که خلاف این کاهش را مشاهده میکنند، همان معتادان متجاهر کف خیابان هستند که قطعاً تعداد آنها افزایش پیدا کرده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در تشریح علل افزایش تعداد معتادان متجاهر، خاطرنشان کرد: دلیل این موضوع این است که قبلاً بیش از ۸۰ درصد از معتادان از تریاک و مشتقات آن استفاده میکردند و دورهای حدود ۱۵ سال طول میکشید تا این افراد همه مهارتهای خود را از دست بدهند و به معتاد کف خیابان تبدیل شوند.
افشار افزود: متأسفانه در دورهای که مصرف مخدر شیشه افزایش پیدا کرد، این ماده قدرت تخریبی زیادی دارد و افراد پس از ۲ تا ۶ سال به معتاد کف خیابان تبدیل میشوند و به همین دلیل تعداد معتادان متجاهر افزایش پیدا کرده است؛ در حالی که تلقی مردم این است که تعداد معتاد زیاد شده است.
*سنین ۲۱ تا ۲۴ سال؛ سن شروع اعتیاد
وی درباره «میزان سن اعتیاد در جامعه»، تصریح کرد: با آمدن ماده مخدری مانند «گل» تجربه اول مصرف این ماده را در سنین پایینتر مشاهده میکنیم، اما تجربه اول مصرف گل به اعتیاد منجر نمیشود و ما سن شروع اعتیاد یعنی وابستگی با افت اختلال در عملکرد فرد با این شرط که اگر مواد مخدر را کنار بگذارد، اختلال جدی و ولع مصرف در او روی میدهد کماکان بین سنین ۲۱ تا ۲۴ سال داریم؛ البته در سنین پایینتر شروع مصرف مواد مخدر را مشاهده میکنیم.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره «اجرای طرح کاهش مصرف مواد مخدر»، بیان داشت: برای اینکه به عدد ۲۵ درصد در کاهش مصرف مواد مخدر برسیم، این طرح تدوین و به همه دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است. وظایف و مأموریتها مشخص شده و اقدامات دستگاهها را رصد میکنیم تا به کاهش ۲۵ درصدی برسیم.
افشار اضافه کرد: این کاهش دارای دو بخش است. اول اینکه ورودیهای مواد مخدر را به حداقل برسانیم یعنی افرادی که تجربه اول مصرف مواد را دارند و معتاد میشوند کم شوند؛ ضمن اینکه اقدامات پیشگیرانه مفصلی در طرح ملی مبارزه با مواد مخدر پیش بینی شده است.
وی متذکر شد: برای این کار باید جمعیت زیادی از معتادان را تحت پوشش درمانی قرار دهیم و از سوی دیگر موفقیت برنامههای درمانی افزایش پیدا کنند. در حال حاضر در مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ تعداد قابل توجهی از افراد که تحت درمان قرار میگیرند، مجدداً به دامان اعتیاد میافتند که این ذات اعتیاد به عنوان یک بیماری روانی و اجتماعی است.
*۲۰ درصد اقدامات درمانی باعث ترک اعتیاد میشود
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ابراز داشت: میتوان با پارهای از مداخلات این برگشت مجدد به مصرف مواد مخدر را کاهش داد؛ البته توفیق درمان در بهترین مراکز درمانی اعتیاد ۳۵ تا ۴۰ درصد است که در ایران به دلیل اینکه فقط به مداخلات جسمی و روانی بسنده میکنیم، حدود ۲۰ درصد است.
* ایجاد ۷ هزار شغل برای بهبود یافتگان از اعتیاد
افشار تصریح کرد: ما با راهاندازی خدمات صیانت، توانمندسازی و اشتغال بهبود یافتگان پس از مرحله ترک، میزان پاکی و مانایی در درمان را بالا میبریم؛ ضمن اینکه در سال گذشته موفق شدیم بیش از ۷ هزار فرصت شغلی برای بهبود یافتگان ایجاد کنیم و کسانی که برای آنها اشتغال ایجاد میشود میزان عود اعتیادشان کمتر است.
وی درباره «حمایت از بهبود یافتگان از اعتیاد»، گفت: در قالب فعالیتهای سازمانهای مردم نهاد موضوع حمایت از بهبود یافتگان را دنبال میکنیم که در رأس این کار، حمایت شغلی، مهارتافزایی، توانمندسازی، ایجاد فرصتهای شغلی از طریق فراهم کردن تسهیلات مالی برای کارفرمایان و تقبل بخشی از حق بیمه تامین اجتماعی کارفرمایی از جمله حمایتهایی است که از بهبود یافتگان انجام میشود.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره «برنامههای ستاد مبارزه با مواد مخدر با عرضه مواد مخدر در کشور»، یادآور شد: یکی از اقدامات انسداد کامل مرزهاست که در این خصوص مرزهای شرقی کشور به جز مسافت ۱۲۰ کیلومتری در سراوان و ناحیه جنوب شرقی کشور را مسدود کردهایم؛ در نتیجه میزان ورود مواد مخدر در آن منطقه بسیار کم شده است، اما این موضوع به هیچ عنوان به معنای عدم ورود مواد مخدر به کشور نیست.
* استفاده قاچاقچیان از پاراگلایدر و منجنیق برای ورود مواد مخدر به کشور
افشار افزود: متأسفانه در همین نقاط که مسدود شده است قاچاقچیان در قالب استفاده از «پاراگلایدر» و «منجنیق» مواد مخدر را وارد کشور میکنند؛ البته آنها سعی میکنند به سمت راههای دریایی حرکت کنند و از این طریق مواد مخدر را به داخل کشور بیاورند.
وی با اشاره به افزایش توان دریابانی در مبارزه با ورود مواد مخدر به کشور، تصریح کرد: شاهد افزایش مشارکت ارتش و سپاه برای حمایت از دریابانی هستیم تا بتوانند از قایقهای تندرو برای مبارزه با قاچاقچیان استفاده کنند؛ ضمن اینکه مهمترین کار در مبارزه با ورود مواد مخدر استفاده از توان اطلاعاتی و عملیات هدفمند مبتنی بر اطلاعات است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره «گران شدن قیمت مواد مخدر»، بیان داشت: ما دو دوره گرانی مواد مخدر داشتیم. یکی در ۲ و نیم سال گذشته بود که مواد مخدر گران شد و مربوط به تریاک بود. این افزایش سبب شد ناخالصی این ماده مخدر افزایش پیدا کند و باعث مسمومیت با سرب شد که در این باره اطلاعرسانی مناسبی صورت گرفت.
افشار اضافه کرد: در حال حاضر خطر جدی که با آن روبرو هستیم افزایش بیسابقه قیمت شیشه است. با توجه به مبارزه جدی که با مراکز تولید این ماده داشتهایم، قیمت شیشه بالا رفته است؛ در نتیجه وقتی قیمت مواد مخدر بالا میرود، قاچاقچیان برای اینکه قیمت را پایین بیاورند ناخالصیهایی به آن وارد میکنند.
وی با بیان اینکه وجود ناخالصی در مواد مخدر عوارض زیادی به دنبال دارد، گفت: در سیاستهای کلان ابلاغی رهبر معظم انقلاب در برنامه ششم به کاهش ۲۵ درصدی میزان مصرف مواد مخدر تاکید شده است؛ یعنی ما باید رابطه مصرف کننده با قاچاقچی را قطع کنیم.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ابراز داشت: افرادی که امکان دارد را به سمت درمان کامل ببریم و آنهایی که مقدور نیست به سمت درمانهای نگهدارنده ببریم به سمت درمانهای نگهدارنده مانند شربت تریاک و متادون حرکت کرده تا در میان مدت یا بلندمدت این افراد برای درمان کامل آماده شوند.
افشار در باره «اجرای طرح کرامت با همکاری سازمان بسیج»، اظهار داشت: این طرح بخشی از یک کار بزرگ بود که به وسیله بسیج در دو استان همدان در شهر ملایر و در شهر فلاورجان در استان اصفهان به صورت پایلوت انجام شد.
وی ادامه داد: این طرح در آینده نیز اجرا میشود و در دیگر شهرهای دیگر نیز قابلیت اجرا خواهد داشت. سازمان بسیج نیز در ۶۵ شهرستان دیگر این کار را انجام میدهد.
*خانوادهها هرگز برخورد فیزیکی با فرد معتاد نداشته باشند
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره «اقداماتی که خانوادههای درگیر اعتیاد باید انجام دهند»، بیان داشت: به هیچ عنوان نباید با فرد معتاد برخورد فیزیکی و سلبی داشته باشند و او را تحقیر کنند؛ ضمن اینکه در درمان او را حمایت کرده و او را آماده کنند تا بپذیرد کار او هنجار اجتماعی و خانوادگی نیست و اگر این طور شود، درمان نیز آسانتر خواهد بود.
افشار متذکر شد: خانوادهها میتوانند از طریق خط ملی اعتیاد به شماره «۰۹۶۲۸» از نزدیکترین مرکز اقامتی ترک اعتیاد مطلع شوند؛ البته مردم باید به هر مرکزی مراجعه میکنند، به تاریخ اعتبار پروانه بهره برداری و فنی آن مرکز توجه کنند.
خدا لعنت کند مسببین بیکاری و فقر این مملکت را که ریشه و علت العلل تمام بدبختی های این مملکت فقر و بیکاری و اختلاس و دزدی بیت المال و تبعیض طبقاتی است.