گوناگون

بازگشایی دانشگاه ها پس از واکسیناسیون عمومی ۷۵ درصدی

بازگشایی دانشگاه ها پس از واکسیناسیون عمومی ۷۵ درصدی

پارسینه: دبیرکمیته علمی ستاد ملی کرونا همزمان با شروع مهرماه و فصل بازگشایی مدارس و دانشگاهها اعلام کرد: تا زمانی که واکسیناسیون عمومی کشور به ۷۵ درصد جمعیت کشور برسد،تصمیم براین است که عمده کلاسهای دانشگاهها به صورت آنلاین باشد. واکسیناسیون دانشجویان هم جداگانه در دانشگاهها در حال انجام است.

در دومین پاییز درگیر با همه گیری کرونا و با شروع مهر ماه، بازگشایی دانشگاهها نیز مانند مدارس با ابهام و سوالات زیادی همراه است. هنوز تصمیم شفافی اعلام نشده است اما به نظر می رسد با توجه به به روند گسترش واکسیناسیون، باید انتظار بازگشایی دانشگاهها را بعد از دو ماه آینده داشته باشیم.

پاندمی کرونا تاثیر خود را در همه عرصه های زندگی بشر گذاشته است، نزدیک دو سال است که زندگی بشر در همه جای دنیا دستخوش تغییر شده است. در این مدت طولانی دانشجویان دانشگاهها خسارت های سنگین و گاه جبران ناپذیری را متحمل شده اند. تعطیلی دانشگاهها نیز مانند مدارس موجب افزایش ترک تحصیل، افت تحصیلی و بالارفتن میزان افسردگی و اختلالات روانپزشکی در بین جوانان شده است. خسارت هایی که جبران آن آسان نیست و باید برای آن برنامه داشت.

حالا با شروع فصل پاییز و فرارسیدن ماه مهر و با گذشت بیش از ۱۸ ماه از همه گیری کرونا در ایران، بسیاری از دانشجویان درباره بازگشایی دانشگاهها هنوز در ابهام هستند. خبرهای مختلفی در این زمینه منتشر شده است، اخباری که همه با پیشوند، اگر و اما همراه هستند.

در مورد آموزش عالی، آخرین خبر را محمدعلی زلفی گل، وزیر جدید علوم، تحقیقات و فناوری در روز سوم مهر اعلام کرد. او گفت: با تسریع واکسیناسیون دانشجویان، امیدواریم شاهد حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها باشیم اما در شرایط فعلی به دلیل شیوع بیماری کرونا کلاس‌های دانشگاه‌ها به صورت ترکیبی (حضوری و مجازی) برگزار می‌شود.

وزیر جدید افزود: آموزش دانشجویان دوره کارشناسی در مهر ماه به صورت مجازی خواهد بود و دروس تئوری دانشجویان تحصیلات تکمیلی مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز به صورت مجازی است.

او گفت: واکسیناسیون اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه‌ها به اتمام رسیده است و واکسیناسیون دانشجویان نیز با سرعت در حال انجام است. امیدوارم با تسریع این روند بتوانیم هرچه زودتر واکسیناسیون دانشجویان را نیز به اتمام برسانیم تا دانشجویانی که هر دو نوبت واکسن را دریافت کرده‌اند، بتوانند در دانشگاه ها حضور یابند. البته در خصوص حضور دانشجویان در دانشگاه ها تابع نظر ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم؛ چرا که دانشگاه ها با حضور دانشجویان معنا پیدا می کنند.

برنامه ریزی وزارت علوم برای بازگشایی یا فعالیت آنلاین دانشگاهها با هماهنگی ستاد ملی کرونا انجام می شود. به همین علت برای بررسی موضوع به سراغ نهاد تصمیم گیر و سیاستگذار مدیریت کرونا رفتیم. عمده تصمیمات ستاد ملی کرونا که مصوبات آن حکم قانون را دارد با کار کارشناسی کمیته علمی این نهاد انجام می شود. جایی که محمدرضا جماعتی به تازگی و در دولت جدید دبیر آن شده است.

دکتر جماعتی در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا درباره برنامه ستاد ملی کرونا برای بازگشایی دانشگاهها گفت: بیشترین برنامه ریزی ها در ستاد ملی کرونا برای دانش آموزان در حال انجام است چون حساسیت بیشتری دارد. در مورد دانشگاهها مشکل کمتر است چون بزرگسال هستند و از برنامه واکسیناسیون عمومی پیروی می کنند. البته در بسیاری از دانشگاهها نیز واکسیناسیون دانشجویان به طور جداگانه شروع شده و در حال انجام است.

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا افزود: برای بازگشایی دانشگاهها منتظریم تا میزان واکسیناسیون کل جامعه به هدف تعیین شده که واکسیناسیون حدود ۷۵ درصد جمعیت کشور است برسد. احتمالا طی یک تا دو ماه آینده به این هدف می رسیم. بعد از آن درباره بازگشایی دانشگاهها در ستاد ملی کرونا تصمیم گیری می شود.

وی ادامه داد: تا زمانی که واکسیناسیون عمومی کشور به ۷۵ درصد جمعیت کشور برسد، تصمیم بر این است که عمده کلاسهای دانشگاهها به صورت آنلاین باشد. واکسیناسیون دانشجویان هم به طور جداگانه در دانشگاهها در حال انجام است و هم بر اساس برنامه واکسیناسیون عمومی گروه های سنی انجام می شود.

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره اعمال محدودیت های اجتماعی برای افرادی که واکسن نزده اند گفت: این برنامه ملی است که در واقع برنامه پیگیری هوشمند واکسیناسیون است. بعد از اینکه واکسیناسیون عمومی به هدف ۷۵درصدی پوشش عمومی جمعیت رسید. ممکن است با افرادی برخورد کنیم که نخواهند واکسن بزنند. وجود این افراد می تواند برنامه واکسیناسیون عمومی و اثربخشی آن را تحت تاثیر قرار دهد و باعث ادامه چرخش ویروس در جامعه بشوند و پاندمی یا آندمی بیماری کووید۱۹ در جامعه باقی می ماند و همچنان شاهد مرگ و میر و پیک های جدید کرونا خواهیم بود. به همین علت برنامه این است که در آن زمان این موضوع بررسی می شود که چگونه همه افراد جامعه را به زدن واکسن ترغیب کنیم.

دبیر کمیته علمی ستاد ملی کرونا ادامه داد: این تصمیم برای این است که همه افراد جامعه واکسن بزنند. به همین علت موضوعی که در آن زمان در ستاد ملی کرونا درباره آن تصمیم گیری می شود این است که افراد واکسن نزده احتمالا از برخی خدمات اجتماعی مثل استفاده از هواپیما، قطار و اتوبوس برای سفرها، همچنین استفاده از خدمات بانکی یا ادارات یا خدمات آموزشی در دانشگاهها با محدودیت هایی مواجه می شوند.

طبق گزارش های اعلام شده ، تعداد دانشجویان کشور در سالهای اخیر به طور مداوم رو به کاهش بوده است و در چهار سال گذشته از حدود ۴.۵ میلیون نفر به کمتر از سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کاهش یافته است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار