تقاضای مسکو برای ملاقات با دختر جاسوس روس
پارسینه: روسیه از بریتانیا خواسته تا به کارکنان سفارت این کشور در لندن اجازه دهد تا با یولیا اسکریپال، دختر جاسوس سابق روسیه ملاقات کنند.
سفارت روسیه پیشتر درخواست ملاقات با سرگئی اسکریپال و دخترش یولیا که چندی پیش براثر تماس با ماده سمی 'نوویچوک' در انگلیس مسموم شدهاند را به وزارت خارجه این کشور اعلام کرده بود.
«الکساندر یاکوونکو» سفیر روسیه در لندن گفته بود که دولت انگلیس برخلاف کنوانسیون ۱۹۶۳ وین دسترسی سفارت روسیه به سرگئی اسکریپال و دخترش را رد کرده است.
یک سخنگوی وزارت خارجه انگلیس امروز اظهار کرد که این کشور درخواست مطرحشده را مطابق با تعهداتش در چارچوب قوانین بینالمللی و حقوق یولیا اسکریپال بررسی میکند.
این خبر در حالی منتشر میشود که منابع انگلیسی از روند بهبود وضعیت سلامتی یولیا اسکریپال خبر داده و عنوان میکنند که او پس از سه هفته کما به هوش آمده است.
روابط روسیه و انگلیس براثر مساله مسمومیت سرگئی اسکریپال جاسوس پیشین روز بهشدت تیره شده و دو طرف دهها تن از دیپلماتهای خود را در همین رابطه اخراج کردهاند.
اسکریپال در سال ۲۰۱۰ هنگام تبادل جاسوس میان آمریکا و روسیه به انگلیس پناهنده شد که در آن، مسکو چهار جاسوس خود را با ۱۰ جاسوس آمریکا مبادله کرد.
وی پیشتر مأمور اطلاعاتی روسیه بود که به دلیل جاسوسی برای دولت انگلیس در سال ۲۰۰۶ به ۱۳ سال حبس در مسکو محکوم شد، او متهم بود که هویت جاسوسان روس را در اروپا به سازمان جاسوسیام.آی.۶ گزارش داده است.
مقامات انگلیس ادعا میکنند که اسکریپال براثر تماس با ماده سمی اعصاب ساخت روسیه، بهشدت بیمار شده است. بااینحال روسیه ضمن تکذیب نقش داشتن در این حادثه از انگلیس خواسته است که با مدرک صحبت کند و بدون سند این کشور را متهم نکند. مسکو همچنین هشدار داده که اگر لندن ادعای خود را ثابت نکند، این کشور را به ارتکاب قتل تبعه روسی متهم میکند.
علاوه بر این، تفتیش یک هواپیمای روسی در فرودگاه هیترو لندن ابعاد تازهای را به این اختلاف اضافه کرده است.
روسیه عنوان میکند که مأموران مرزی و گمرکی انگلیس پس از فرود هواپیمای ایر فلوت ایرباس A۳۲۱ از مسکو به لندن، وارد کابین هواپیما شده و مشغول جستوجو شدهاند.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در این رابطه گفت: مقامات انگلیس از خدمه و خلبان خواستهاند تا هواپیما را در جریان عملیات جستوجو ترک کنند. بااینحال خلبان با اشاره به اینکه طبق قوانین بینالمللی قادر به ترک هواپیما نیست، پیشنهاد کرده تا عملیات جستوجو در حضور او صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه پلیس انگلیس بدون حضور خلبان عملیات جستوجو را صورت داده، افزود: رفتار مأموران پلیس بهروشنی مؤید آن است که آنها به دنبال نوعی خرابکاری در هواپیما بدون حضور شاهد بودهاند.
در همین حال سفارت روسیه نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که تاکنون توضیحی را از وزارت خارجه انگلیس درباره علت این حادثه دریافت نکرده و این اقدام را در راستای سیاستهای خصمانه دولت انگلیس علیه روسیه توصیف کرد.
پلیس متروپلیتین لندن دست داشتن در این حادثه را انکار کرده، اما رسانههای انگلیسی میگویند که وزارت خارجه این کشور ورود مأموران گمرکی به یک فروند هواپیما در فرودگاه هیترو را تائید کردهاند.
ارسال نظر