اردوغان: به فرانسه نروید
پارسینه: وزارت امور خارجه ترکیه بعد از حمله پلیس فرانسه به مصطفی یالچین عکاس خبرگزاری آناتولی هنگام پوشش تظاهرات مردم پاریس در بیانیه ای از شهروندان خود خواست به این کشور سفر نکنند.
وزارت خارجه ترکیه در بیانیهای اعلام کرد: شهروندانی که قصد سفر به فرانسه دارند، شرایط نامساعد این کشور را در نظر بگیرند و بر این اساس برنامهریزی کنند.
در این بیانیه همچنین آمده است است: به علت اعتصابات و اعتراضات گسترده سفر قطارها و پروازهای داخلی و بینالمللی و خدمات حمل و نقل عمومی در فرانسه مختل یا متوقف شده است. شهروندان ترکیه در خصوص تامین امنیت نیز با توجه تظاهرات و استفاده پلیس بیرویه پلیس از زور باید دقت و احتیاط لازم را داشته باشند.
گفتنی است پلیس فرانسه طی یک سال اخیر خشونت کمسابقه علیه معترضان اعمال کرده است. تاکنون ۵۰۰ تن بر در تظاهرات مردم فرانسه آسیب دیده، ۲۶ نفر چشم خود را از دست داده و دست پنج تن نیز قطع شده است.
اعتراض به برنامه دولت امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه برای تغییر قانون بازنشستگی تبدیل به خشونت و درگیری در مناطق مختلف این کشور شده است.
طبق طرح جدید دولت امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ افزایش مییابد و برای بازنشستگی قبل از آن حقوق کمتری پرداخت میشود.
زخمی شدن خبرنگار آناتولی در تظاهرات فرانسه
مصطفی یالچین، عکاس خبرگزاری آناتولی هنگام پوشش تظاهرات مردم این کشور پاریس، از ناحیه چشم آسیب دید و تحت عمل جراحی قرار گرفت.
گفتنی است یالچین روز گذشته هنگام پوشش اعتراضات علیه اصلاح نظام بازنشستگی فرانسه با پرتاب کپسول گاز توسط پلیس پاریس از ناحیه چشم آسیب دید و تحت عمل جراحی قرار گرفت.
آناتولی: عامل حمله به عکاس ما در فرانسه باید محاکمه شود
مدیرعامل خبرگزاری آناتولی خواستار شناسایی و محاکمه عاملان حمله به عکاس این رسانه در پاریس پایتخت فرانسه شد.
شنول کازانجی مدیرعامل خبرگزاری آناتولی ترکیه ضمن ابراز تاسف از حمله پلیس فرانسه به مصطفی یالچین عکاس این رسانه در پاریس گفت: این حمله را محکوم کرده و خواهان تحقیقات قضایی درباره عاملان آن هستیم.
وی افزود: یالچین برای انعکاس بهتر و واقعی اخبار اعتراضات در پاریس حضور داشته است. برای وی طلب شفای عاجل داریم و از نزدیک روند درمانش را پیگیری میکنیم.
پلیس فرانسه در مرکز پاریس با معترضانی که عصر پنجشنبه در اعتراض به اصلاحات اقتصادی امانوئل مکرون رییس جمهوری این کشور به خیابانها آمده بودند، درگیر شد و با گاز اشکآور به آنها حمله کرد.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد، هزاران معلم، کارکنان راهآهن و بیمارستانها در اعتراض به طرح مکرون برای اصلاح نظام بازنشستگان، یکی از بزرگترین اعتصابهای عمومی فرانسه در طول دهههای اخیر را برگزار کردند.
تظاهرات پاریس از خیابان «گار دو نورد» شروع شد و به مرکز این شهر رسید. درگیری پلیس و معترضان حوالی «کاخ جمهوری» رخ داد. برخی معترضان یک کامیون را به آتش کشیدند و پلیس نیز با شلیک گاز اشکآور با آنها درگیر شد.
در کشورهای کمتر توسعه یافته و جهان سومی اگر پلیس با خشونت با مردم و معترضین برخورد کند ان را میتوان به حساب دیکتاتوری حاکم بر ان کشور گذاشت اما سوال اینجاست که چرا اینگونه حوادث در کشوری مانند فرانسه که ادعای مهد ازادی و دموکراسی را دارد اتفاق می افتد؟
این سوال موضوع با اهمیتی است که باید کارشناسان مسائل اجتماعی به آن پاسخ داده تا ابعاد آن روشن شده و طرحی نو در نظام انتخابات و اداره کشورها ریخته شده و از دور باطل دورغگویی و وعده های شیرین اما بی پایه سیاسیون در زمان انتخابات و اخذ رای از مردم جلوگیری شود.