گوناگون

سیاست جو بایدن در خاورمیانه چگونه خواهد بود؟

سیاست جو بایدن در خاورمیانه چگونه خواهد بود؟

پارسینه: چنانچه بایدن بتواند از سد ترامپ بگذرد، با چالش‌های متعددی در خاورمیانه مواجه خواهد بود. او از اسرائیل حمایت می‌کند و در عین حال خواهان بازگشت به برجام است و موضع سخت تری هم در قبال ترکیه و عربستان خواهد داشت.

سیاست جو بایدن در خاورمیانه چگونه خواهد بود؟
به گزارش «پارسینه»، همان طور که پیش بینی می‌شد، جو بایدن در مسیر پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار گرفته است و به نظر نمی‌رسد تلاش‌های دونالد ترامپ تغییر چشمگیری در نتیجه این رقابت جنجالی ایجاد کند.

از مدت‌ها قبل رسانه‌ها و کارشناسان با توجه به احتمال موفقیت بایدن، تلاش کرده اند تا مواضع دولت او را در موضوعات داخلی و خارجی تحلیل و بررسی کنند. یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی که در دوران ریاست جمهوری ترامپ دستخوش تغییرات فراوانی شد، عرصه سیاست خارجی بود که ایالات متحده دوران متفاوتی را بر مبنای شعار «نخست آمریکا» طی کرد. در سال‌های گذشته دولت ترامپ از بسیاری از توافق‌های دوجانبه و بین المللی خارج شد، با متحدان اروپایی خود وارد چالش شد، با چین وارد جنگ تجاری شد، و البته توانست چند کشور عربی را به سمت سازش با اسرائیل سوق دهد.

در همین رابطه آدام لوکنته، تحلیلگر « المانیتور » در گزارشی با بررسی اظهارات بایدن در هفته‌های آخر کارزار انتخاباتی، به رویکرد احتمالی او درباره تحولات غرب آسیا پرداخته است.

معاون سابق باراک اوباما بار‌ها در سخنرانی‌های انتخاباتی خود به ایران اشاره کرده و این پیام را داده است که در مقایسه با ترامپ موضع نرم تری نسبت به جمهوری اسلامی خواهد داشت. او در ماه اکتبر گفت که سیاست فشارحداکثری ترامپ موجب شده است تا ایران به داشتن مواد هسته‌ای لازم برای ساخت بمب نزدیکتر شود.

ترامپ در مه ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷) از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و تحریم‌های متعددی را علیه این کشور وضع کرد. بایدن خواهان بازگشت مشروط به برجام است. بر اساس آنچه وبسایت ستاد بایدن منتشر کرده، در صورت پایبندی ایران به برجام او هم به این توافق باز خواهد گشت.

نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۰، از توافق‌های عادی سازی روابط میان امارات متحده عربی، بحرین و سودان با اسرائیل هم استقبال کرده و ضمن ستایش از نقش ترامپ در این زمینه، تاکید کرده است که سیاست آمریکا برای کمک به شناسایی اسرائیل توسط دیگر کشور‌های عربی را دنبال خواهد کرد.

جو بایدن همچنین بار‌ها به نبرد قره باغ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان اشاره کرده است. او در ماه اکتبر با انتشار بیانیه‌ای ترکیه را به خاطر پشتیبانی از جمهوری آذربایجان مورد انتقاد قرار داد و از ایران خواست وارد این نبرد نشود. بایدن پیشتر هم به نقش ترکیه در جنگ قره باغ تاخته بود.

دولت بایدن همچنین ممکن است روابط سردتری با ترکیه داشته باشد. نامزد دموکرات‌ها اواخر سال ۲۰۱۹ در سخنانی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه را فردی «خودکامه» خواند و موجب برانگیخته شدن خشم بسیاری از مردم این کشور شد.

به طور کلی، مواضع گذشته بایدن نشان دهنده آن است که او رابطه سردتری با ترکیه، اسرائیل و عربستان سعودی خواهد داشت و در مقایسه با سیاست‌های ترامپ، رابطه اش با ایران گرمتر خواهد بود.

کاملا هریس ، سناتور کالیفرنیایی و معاون اول بایدن هم رویکردی مشابه نامزد دموکرات‌ها دارد. او حامی اسرائیل، خواهان بازگشت به توافق هسته‌ای ایران و مخالف نقش عربستان در جنگ یمن است. هریس در مناظره با مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، درباره برجام و ترور سردار قاسم سلیمانی به مجادله پرداخت.
منبع: پارسینه

ارسال نظر

  • ناشناس

    صبور باش بچه جان

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    بایدن هم مثل ترامپ شرور و دشمن اسلام و مسلمین است
    با این تفاوت که
    بایدن حیله و تزویر بلد است و کارهایش را با نیرنگ پیش میبرد!

  • شیرین صفوی

    با ایران همان خواهد بود !!

  • ناشناس

    دیگه نرمش قهرمانانی وجود نخواهد داشت بلکه چرخش قهرمانانه باید صورت گیرد ، بدین معنی که مذاکره ای همانند سابق وجود نخواهد داشت بلکه مثل ورود به اتاق عمل جراحی خواهد بود ، که برای سلامتی بیمار میبایستی بعضی موارد انجام گیرد ، چه دوست داشته باشید و یا نداشته باشید .

  • ناشناس

    مثل اوباما تقویت تروریست، ساخت و پاخت با دیکتاتورها، لبخند و حرف های قشنگ قشنگ به مسلمون ها

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار