گوناگون

سخنرانی زلنسکی در جشنواره کن / وعده اتحادیه اروپا به سوئد و فنلاند در صورت حمله روسیه / پوتین: غرب با قطع واردات انرژی از روسیه دست به خودکشی زد + فیلم

سخنرانی زلنسکی در جشنواره کن / وعده اتحادیه اروپا به سوئد و فنلاند در صورت حمله روسیه / پوتین: غرب با قطع واردات انرژی از روسیه دست به خودکشی زد  + فیلم

پارسینه: مقامات روسیه و اوکراین روز سه شنبه گفتند که مذاکرات صلح بین دو کشور با رکود مواجه شده است. هر دو طرف یکدیگر را سرزنش می کنند و مسکو می گوید که بازگشت دوباره به مذاکرات ممکن است دشوار باشد.

به گزارش پارسینه ؛ ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز گذشته هشدار داد که مسکو به استقرار زیرساخت های نظامی ناتو در ۲ کشور سوئد و فنلاند واکنش نشان خواهد داد.

حمله‌ای که روسیه از تاریخ ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) به اوکراین آغاز کرده، موجی از محکومیت‌های بین‌المللی و بارانی از تحریم‌ها را برانگیخته که با اخراج صدها دیپلمات روسی توسط کشورهای غربی همراه شده است که پاسخ متقابل روسیه را به همراه دارد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه می‌گوید نیروهای روسیه در حال انجام عملیات ویژه برای غیرنظامی‌سازی و «نازی ‌زدایی» اوکراین هستند. غرب و کی یف این انگیزه ها را بهانه ای دروغین برای تهاجم می دانند.

تا کنون در جنگ اوکراین هزاران نفر در اثر نزاع طرفین کشته و میلیون ها نفر آواره شده اند. همچنین روسیه با تحریم های سخت غرب مواجه شد است و نگرانی های فزاینده از رویارویی گسترده تر بین روسیه و ناتو وجود دارد.

لاوروف در آخرین اظهارات خود گفت: " ۱۰ سال نیست، بلکه ۲۰ سال است که غرب اقدام به به کارگیری ابزارهایی از جمله ناتو و اوکراین برای مهار روسیه از اواخر دهه ۹۰ کرده است. در تمام این سال ها ما بر مذاکره اصرار داشتیم. اما نادیده گرفته شدیم. "

وی گفت: "اکنون ما بسته به نوع نگاه خود، مشکلات را حل خواهیم کرد. من همیشه تاکید می کنم: ما آماده حل مسائل به روش انسانی هستیم. "

اخبار لحظه به لحظه تحولات در اوکراین را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید:

ادعای انگلیس: تصرف ماریوپل توسط روسیه به دلیل مقاومت اوکراین به تاخیر افتاده است
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۱۲:۱۹

وزارت دفاع انگلیس در تازه‌ترین ارزیابی خود از تحولات اوکراین ادعا کرد: با وجود اینکه نیروهای روسیه «ماریوپل» را برای بیش از ده هفته محاصره کرده‌اند، اما مقاومت سرسخت اوکراینی‌ها توانایی روسیه را برای به دست آوردن کنترل کامل بر شهر به تاخیر انداخته است.

به گزارش ایرنا، در بیانیه روز چهارشنبه وزارت دفاع انگلیس امده است که مقاومت اوکراین، تلاش‌های اولیه روسیه را برای تصرف یک شهر کلیدی (ماریوپل) ناکام گذاشت و خسارات پرسنلی پرهزینه‌ای را برای روسیه به همراه داشت.

این بیانیه می‌افزاید: روسیه برای غلبه بر مقاومت اوکراین، از نیروهای پشتیبان استفاده قابل توجهی کرده است. این نیروها شامل استقرار نیروهای چچنی است که احتمالاً متشکل از چندین هزار جنگجو است که عمدتاً در بخش های ماریوپل و لوهانسک متمرکز شده اند.

در ادامه این بیانیه آمده است: نیروهای یادشده احتمالاً از داوطلبان انفرادی و واحدهای گارد ملی تشکیل شده‌اند که به طور معمول به تامین امنیت حاکمیت رمضان قدیروف رئیس جمهوری چچن اختصاص دارند.

وزارت دفاع انگلیس ادعا کرد: قدیروف احتمالاً نظارت دقیقی بر استقرار نیروهای چچن دارد و پسر عموی او آدام دلیمخانوف احتمالاً به عنوان فرمانده میدانی چچن در ماریوپل عمل کرده است.

از ابتدای جنگ در اوکراین وزارت دفاع انگلیس آخرین ارزیابی خود را از تحولات در این کشور گزارش می‌دهد. در واقع انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم‌ علیه روسیه به تنش‌ و درگیری‌ها دامن زده است. این کشور تقریبا هفته‌ای یک بار تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه وضع می‌کند.

تورم در انگلیس به بالاترین میزان در چهل سال گذشته رسید
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۱۱:۵۹

شاخص تورم در انگلیس در بحبوحه بحران هزینه‌های زندگی و تشدید فقر در این کشور، به بالاترین سطح خود در ۴۰ گذشته رسید.

بر اساس گزارش روز چهارشنبه دفتر آمار ملی انگلیس شاخص نرخ مشتری (CPI) از ۷ درصد در ماه مارس به ۹ درصد در ماه آوریل رسید که ۲ درصد نسبت به ماه قبل از آن افزایش نشان می‌دهد. این میزان بالاترین سطح از سال ۱۹۸۲ میلادی بشمار می رود.

دفتر آمار ملی انگلیس گزارش داد که حدود سه چهارم از افزایش نرم تورم، ناشی از قبوض برق و گاز بوده است. قیمت مواد غذایی، حمل و نقل و ماشین آلات نیز باعث افزایش قیمت ها و تورم شده است.

بر اساس این گزارش افزایش بی سابقه هزینه‌های زندگی ناشی از جنگ در اوکراین است و اقتصاد دانان پیش‌بینی می‌کنند که شاخص تورم در ماه‌های آینده روند فزاینده‌ای را طی کند.

اقلامی که اصلی‌ترین عامل افزایش تورم در ماه آوریل بوده‌اند از این قرار است:

• گاز طبیعی - ۹۵.۵درصد

• برق - ۵۳.۵درصد

• سوخت خودرو - ۳۱.۴درصد

• مبلمان - ۱۰.۷درصد

• رستوران ها و هتل ها - ۸درصد

• مواد غذایی و نوشیدنی های غیر الکلی - ۶.۷درصد

وزیر دارایی انگلیس دیروز با اشاره به تورم بی‌سابقه و افزایش هزینه‌های زندگی در این کشور درباره سخت‌تر شدن اوضاع اقتصادی و فشار بر مردم طی ماه‌های آیند هشدار داد.

«ریشی سوناک» با ایراد سخنانی در مجلس عوام گفت: تمام نهادهای بین‌المللی هشدار داده اند که تورم بی‌سابقه شدیدترین بحرانی محسوب می شود که جهان با آن مواجه است. بنابراین ما در مواجهه با این چالش‌ها تنها نیستیم.

وی یادآور شد: بحران کرونا زنجیره تامین مواد غذایی را مختل کرد و حمله پوتین به اوکراین هم باعث تشدید قیمت انرژی شد. وزیر دارایی انگلیس با بیان اینکه مشکلات اقتصادی در ابعاد بین‌المللی است، افزود: ما این مساله را درک می‌کنیم که مردم در سراسر کشور با افزایش قیمت‌ مواد غذایی و انرژی دست و پنجه نرم می‌کنند.

سوناک در همین رابطه تصریح کرد که مشکلات اقتصادی ساده نیست و اوضاع در عرض چند ماه دیگر دشوار خواهد شد. وی تصریح کرد: هیچ راه‌کاری مشخصی برای دولت وجود ندارد و قانونی نیست که بتوان تاثیر عوامل خارجی بر اقتصاد را یک شبه ناپدید کرد.

بانک مرکزی انگلیس دو هفته پیش، با افزایش نرخ بهره بین بانکی به بالاترین سطح در ۱۳ سال گذشته، در بیانیه ای خطر رکود اقتصادی را پیش بینی کرد. رئیس بانک در اظهار نظری اعتراف کرد که در مهار تورم بی‌سابقه در کشور ناتوان بوده است.

«اندرو بیلی» در جلسه با نمایندگان مجلس انگلیس نسبت به افزایش «آخرالزمانی» قیمت‌ مواد غذایی هشدار داد و گفت: ما نمی‌توانیم چیزهایی مانند جنگ را پیش‌بینی کنیم؛ این در اختیار هیچ‌کس نیست. درهر صورت فکر نمی‌کنم که می‌توانستیم کاری متفاوت انجام دهیم.

یافته‌های موسسه نظرسنجی «اپسوس موری» نشان می‌دهد که بسیاری از مردم در انگلیس سعی می‌کنند از وعده های غذایی خود صرف نظر، پول قرض کرده و یا کمتر بیرون بروند تا مخارج زندگی خود را تامین کنند. تعداد زیادی هم برای کاهش قبض انرژی، سیستم‌های گرمایشی خود را خاموش کرده اند.

سوئد و فنلاند رسما درخواست عضویت خود را تسلیم ناتو کردند
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۱۱:۳۲

درخواست‌های رسمی برای عضویت این دو کشور شمال اروپا ساعت 8 صبح به وقت گرینویچ توسط سفیران سوئد و فنلاند در مقر این ائتلاف در بروکسل به ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو ارائه شد.

پوتین: غرب با قطع واردات انرژی از روسیه دست به خودکشی زد
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۱۰:۵۶

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در یک سخنرانی در خصوص توسعه بخش نفت گفت غرب با توقف وابستگی به منابع انرژی روسیه، دست به خودکشی زد.

وی و بر ناتوانی کشورهای غربی در رهایی از واردات نفت و گاز از روسیه تأکید کرد گفت: تحریم‌های غرب اقتصاد غرب را متحمل زیان‌های بزرگی به دلیل تصمیمات اتخاذ شده در مورد انرژی روسیه خواهد کرد.

وی افزود: "غرب روسیه را مسئول تورم در حوزه انرژی می‌داند اما در واقع تقصیر بر دوش آنهاست."

در همین حال، پوتین بر تلاش مسکو برای ایجاد شرایط مناسب برای همگامی با تحولات حوزه انرژی، علیرغم تحریم‌های غرب، تاکید کرد.

بورل: اتحادیه اروپا آماده دفاع از سوئد و فنلاند است
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۱۰:۵۵

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت این اتحادیه آماده است در صورت حمله روسیه به فنلاند و سوئد، حتی در شرایطی که آنها منتظر عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند، از این دو کشور دفاع کند.

تارنمای یورونیوز نوشت: بورل روز سه شنبه در نشست با وزیران دفاع اروپا در بروکسل از تصمیم نهایی این دو کشور منطقه نوردیک برای تقاضای عضویت در ناتو استقبال کرد.

بورل در پاسخ به سوالی درباره این که در صورت حمله به فنلاند و سوئد آیا ماده ۴۲.۷ معاهدات اتحادیه اروپا اجرایی می شود به روشنی گفت: اگر به خاک کشوری حمله شود و اگر حمله مسلحانه ای به یکی از اعضای اتحادیه اروپا انجام شود این کشور می تواند از دیگران تقاضای کمک کند. بقیه کشورها هم وظیفه دارند در حد توان خود به آن کمک کنند، نه کمتر و نه بیشتر.

ماده ۴۲.۷ معاهده لیسبون اتحادیه اروپا که به اصطلاح بند همبستگی خوانده می شود، تصریح می کند که اگر یک کشور عضو اتحادیه اروپا قربانی تجاوز مسلحانه به قلمرو خود شود، سایر اعضای اتحادیه موظف هستند با تمام قوا به آن کمک کنند.

انگلیس پیشنهاد ضمانت های امنیتی را به دو کشوری که می توانند عضو جدید ناتو باشند ارائه داده است.

خطر حمله روسیه به سوئد و فنلاند تا چه اندازه جدی است؟

فابریس پوتیه، تحلیلگر سیاسی در راسموسن گلوبال در این زمینه گفت: پوتین فعلا نگرانی در این زمینه ندارد. روشن است که مسکو رویکرد ملایمی را دراین زمینه اتخاذ کرده است. روسیه به وضوح اعلام کرده که از این موضوع خوشحال نیست.

وی افزود: روسیه تهدید کرده در صورت عضویت این دو کشور برخی اقدامات تکنیکی- نظامی را بکار خواهد بست اما در نهایت آنها این تصمیم سیاسی را پذیرفته اند. اما چیزی که روسیه نپذیرفته است و به نظرم پوتین در این زمینه خط قرمز کشیده است، هر نوع قابلیت نیروهای ناتو برای اعزام نیرو به خاک این کشورها است.

اتحادیه اروپا تاکنون با اختصاص ۵۰۰ میلیون یوروی دیگر از ارتش اوکراین حمایت مالی کرده است. این اتحادیه در مجموع ۲ میلیارد یورو به این کشور کمک نظامی کرده است. این مبلغ از طریق صندوق صلح اروپا ارائه می شود و به اوکراین اجازه می دهد سلاح ها و تجهیزات لازم برای جنگ با روسیه را خریداری کند.

اتحادیه اروپا پیشنهاد کرده است تا پایان سال جاری میلادی تمامی واردات نفت از روسیه متوقف شود و سبربانک به عنوان بزرگترین بانک روسیه از شبکه پرداخت‌های بین المللی سوئیفت حذف شود.

بورل همچنین پیشتر گفته بود: امکان دستیابی به توافق بر سر بسته تحریمی ششم علیه روسیه وجود ندارد و ما در مورد تحریم نفت روسیه اتفاق آرا نداریم.

مسکو: اوکراین تمامی توافقات به‌دست‌آمده را زیر پا گذاشته است
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۱۰:۴۷

آندری رودینکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز گذشته در مصاحبه با خبرگزاری "تاس" اعلام کرد که هیچ پاسخی از سوی کی‌یف به پیش نویس توافقنامه ارسالی از سوی مسکو دریافت نشده و این به منزله خارج شدن اوکراین از روند مذاکرات است.

این دیپلمات گفت: «من نمی‌خواهم وارد جزئیات شوم، ولی طرف اوکراینی در تلاش است تا توافقاتی که پیش از این در جریان مراحل قبلی مذاکرات با روسیه حاصل شده بود، را نیز زیر پا بگذارد.»

وی تاکید کرد که کی‌یف "تجربه غنی در این زمینه" دارد، برای اینکه برای سالها توافقنامه‌های مینسک را نیز "به معنای واقعی کلمه از لحظه امضاء" شروع به نقض کرده بود. رودینکو گفت: «ما هرگز تماس با طرف اوکراینی را رد نکردیم. و این تمایل را در جلسات برگزار شده در بلاروس و ترکیه و همچنین مذاکرات از طریق ویدئو کنفرانس نشان دادیم. ولی برای دست یابی به نتایج مثبت در جریان چنین تماس‌هایی، یک مبنای مناسب لازم است و یک موضع سازنده ضروری است که این مسئله در حال حاضر مشاهده نمی شود.»

زلنسکی در کَن: سینما نباید سکوت کند
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۱۰:۲۹

رئیس جمهوری اوکراین در مراسم افتتاحیه هفتادوپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کن، گفت: سینما نباید درباره جنگ در اوکراین سکوت کند همانطور که چارلی چاپلین با فیلم‌هایش نشان داد سینما ساکت نمانده است.

ولادیمیر زلنسکی در ادامه این سخنرانی زنده ویدئویی که به فرانسوی ترجمه می‌شد، به فیلمسازان گفت که نباید تنها به فکر خود باشند و وقتی جنگی در جریان است، کنار بایستند و تماشا کنند.

رئیس جمهوری اوکراین به نقل از فیلم دیکتاتور بزرگ (۱۹۴۰) ساخته چارلی چاپلین گفت: نفرت بشر خواهد گذشت و مستبدان می‌میرند و قدرتی که از مردم گرفته بودند به مردم بازخواهد گشت. و تا زمانی که انسان‌ها فانی هستند، آزادی از بین نخواهد رفت.

زلنسکی خاطرنشان کرد: روسیه در روز ۲۴ فوریه جنگی بزرگ علیه اوکراین را آغاز کرد با این هدف که در خاک اروپا پیشروی کند. روزانه صدها تن در اثر این جنگ جان خود را از دست می‌دهند و پس از پایان جنگ دیگر بیدار نخواهند شد.

هفتادوپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کن از ۱۷ تا ۲۸ مه (۲۷ اردیبهشت تا ۷ خرداد ۱۴۰۱) در شهر کن فرانسه برگزار خواهد شد. رئیس هیات داوران این رویداد معتبر سینمایی هنوز معرفی نشده است اما زمزمه‌ها از احتمال انتخاب اصغر فرهادی، کارگردان سرشناس ایرانی، برای این مقام حکایت دارد.

همچنین فیلم برادران لیلا به کارگردانی سعید روستایی به عنوان نماینده سینمای ایران یکی از ۱۸ فیلم بخش مسابقه اصلی کن خواهد بود.

علی عباسی کارگردانی ایرانی-سوئدی نیز با فیلم فارسی‌ زبان عنکبوت مقدس به عنوان محصول مشترک فرانسه، آلمان، سوئد و دانمارک در بخش مسابقه اصلی حضور خواهد داشت.



آمریکا: در حال حاضر گفتگو با روسیه را مفید نمی دانیم
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۰۹:۳۴

سخنگوی کاخ سفید در سخنانی گفت که واشنگتن در حال حاضر گفتگو با روسیه را مفید نمی داند.

بر اساس این گزارش، «ند پرایس» سخنگوی کاخ سفید گفت: فکر نمی کنیم در حال حاضر گفتگو با روسیه مفید خواهد بود.

وی همچنین افزود که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا از ماه فوریه گذشته با «سرگی لاوروف» همتای روس خود گفتگو نکرده است.

رسانه های غربی: روسیه موشک‌های هسته‌ای در مرز فنلاند مستقر کرده است
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۰۸:۵۹

رسانه های غربی و آمریکایی نوشتند روسیه در واکنش به درخواست فنلاند و وسوئد برای پیوستن به ناتو، اقدام به انتقال تسلیحات هسته ای از جمله موشک اسکندر به مرز با فنلاند کرده است.

تارنمای خبری آمریکایی «نیویورک پست» با انتشار این خبر افزود: با توجه به خطر بالای اخیر پیوستن فنلاند به ناتو، گزارش می شود روسیه موشک هایی که توانایی شلیک (حمل) کلاهک هسته ای دارند را به مرز با فنلاند منتقل کرد.

رویترز نیز به تازگی خبر مشابهی را منتشر کرده بود.

نیویورک پست درادامه نوشت: ناوگانی از ده ها خودرو نظامی ازجمله هفت خودرو که تصور می رود حامل موشک های «اسکندر» (Iskander missiles) باشند، دراین نقل و انتقال دیده شده اند.

تارنمای خبری نیویورک پست با اشاره به یک کلیپ ویدیویی که ادعا می شود مربوط به انتقال موشک های هسته ای روسیه به سمت مرز فنلاند است، نوشت: این ناوگان موشکی به شهر «ویبورگ» (Vyborg) در مرز با فنلاند منتقل شده است.

این رسانه آمریکایی افزود: انتشار این کلیپ ویدیویی درست چند روز پس از آنکه یکی از مقامات نزدیک به ولادیمیر پوتین ریئس جمهوری روسیه ، هشدار داده بود روسیه درصورت ملحق شدن فنلاند به اتحاد پیمان نظامی به سرکردگی آمریکا، روسیه اقدامه به اعزام موشک های مافوق صوت و تسلیحات هسته ای (به مرز با فنلاند) خواهد کرد.

نیویورک پست نوشت: دمیتری مدودیف معاون شورای امنیت روسیه گفته بود، پیوستن فنلاند به ناتو، پایانی بر موضوع « وضعیت عاری از سلاح هسته ای در منطقه بالتیک » خواهد بود.

تانک روسی به زیبایی طعمه جهنم شد
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۰۸:۴۲

سلاح جهنمی پوتین: ارتش روسیه این‌گونه ماریوپل را آتش زد+ عکس
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۰۸:۴۰

این راکت کلاهک 9N510 را حمل می کند که شامل ۱۸۰ عنصر آتش زاست.

این عناصر آتش زا که برای شروع آتش در مناطق پوشش گیاهی مانند جنگل ها، در میان سایت های ذخیره سازی مهمات یا سوخت و جاهای دیگر طراحی شده اند، از منشورهای شش ضلعی ساخته شده از آلیاژ منیزیم به نام ML-5 تشکیل شده اند که با ترکیبی شبیه به ترمایت پر شده است.

هر عنصر اسماً 40 میلی متر طول و 25 میلی متر عرض دارد و حداقل زمان سوختن آن 2 دقیقه است.

مذاکرات صلح روسیه و اوکراین متوقف شد / روبل روسیه رکورد زد / زاخارووا: موضوع سلاح‌های هسته‌ای فرصتی برای تحریکات غرب است + فیلم

درخواست وزیر خزانه‌داری آمریکا برای افزایش کمک‌های مالی به اوکراین
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۰۸:۳۹

«جنت یلن» وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا ضمن اشاره به اینکه کمک‌های مالی ارائه‌شده به اوکراین حتی قادر به تامین نیازهای این‌کشور در کوتاه مدت نخواهد شد، از تمامی کشورهای شریک خود خواست حمایت مالی از اوکراین را افزایش دهند.

یلن طی سخنانی در مجمع اقتصادی در بروکسل بر اهمیت همکاری کشور متبوعش و اتحادیه اروپا تاکید کرد.

وی ضمن یادآوری موضع مشترک اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا در جنگ روسیه و اوکراین گفت: «قادر به پیش‌روی بیشتر هستیم. حیطه همکاری قوی ترانس‌آتلانتیک را می‌توانیم برای رسیدگی به بسیاری از مشکلات و سختی‌های دیگر که با آنها مواجه می‌شویم، گسترش دهیم».

وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا ضمن اشاره به اینکه آمریکا، اتحادیه اروپا و دیگر شرکای آن تحریم‌های اقتصادی بی‌سابقه‌ای علیه روسیه اعمال می‌کنند، گفت: «این برخورد چندجانبه موجب اعمال محدودیت‌ها و مجازات‌های مهم علیه روسیه شد. اگر روسیه به جنگ علیه اوکراین ادامه دهد، دولت آمریکا به همراه شرکای خود به تلاش برای طرد روسیه از نظر اقتصادی، مالی و استراتژیکی ادامه خواهد داد».

وی ضمن تاکید بر نیازهای مالی فوری اوکراین تاکید کرد: «اکنون برای افزایش حمایت از اوکراین باید همکاری‌های خود را توسعه دهیم».

وزیر خزانه‌داری آمریکا ضمن یادآوری اینکه برای بازسازی اوکراین به حمایت بزرگ و سرمایه‌گذاری ویژه نیاز است، تاکید کرد: «از هم اکنون باید در این زمینه آمادگی داشته باشیم».

روبل روسیه رکورد زد
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۰۸:۳۷

روبل روسیه از رقم ۶۴ در برابر هر دلار گذشت و با حمایت از ادامه محدودیت‌ها در تجارت ارز، در برابر یورو به بالاترین حد در ۵ سال اخیر رسید.

روبل در سال جاری، بهترین ارز در جهان است، اگرچه علت آن حمایت مصنوعی از کنترل سرمایه است که روسیه برای محافظت از بخش مالی خود در اواخر فوریه پس از اعزام ده‌ها هزار نیرو به اوکراین اعمال کرد.

روبل ۰.۹ درصد در برابر دلار با ۶۳.۹۶ درصد قوی‌تر شده است و نزدیک به قوی‌ترین نقطه خود از اوایل فوریه ۲۰۲۰ یعنی ۶۲.۶۲۵۰ بود که روز جمعه به آن رسید.

در برابر یورو، روبل با یک درصد افزایش به ۶۶.۳۹ درصد رسید و نزدیک به قوی‌ترین سطح خود از ژوئن ۲۰۱۷ یعنی ۶۴.۹۴۲۵ باقی ماند.

تنش‌های ژئوپلیتیکی بین مسکو و غرب و ترس از بسته تحریمی جدید برای مجازات روسیه به دلیل آنچه «عملیات نظامی ویژه» در اوکراین می‌خواند، در کانون توجه قرار دارد اما تاثیر آنها با تبدیل اجباری ارز توسط شرکت‌های صادرات محور و سایر محدودیت‌ها کاهش می‌یابد.

مذاکرات صلح روسیه و اوکراین متوقف شد
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۰۸:۲۹

مقامات روسیه و اوکراین روز سه شنبه گفتند که مذاکرات صلح بین دو کشور با رکود مواجه شده است. هر دو طرف یکدیگر را سرزنش می کنند و مسکو می گوید که بازگشت دوباره به مذاکرات ممکن است دشوار باشد.

به گزارش ایرنا از رویترز، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت که واشنگتن، لندن و بروکسل می خواهند از اوکراین در جهت منافع استراتژیک خود بهره ببرند.

وی افزود که او معتقد است اگر مذاکره‌کنندگان سعی کنند «سمت و سوی گفت‌وگو را تغییر دهند» و به جای وضعیت فوری اوکراین، بر آنچه مورد علاقه غرب است تمرکز کنند، نمی‌توان به توافق رسید.

ادامه داد: این روند احتمال پیشرفت در مذاکرات را کند می کند.

لاوروف گفت: "ما همیشه می گوییم که آماده مذاکره هستیم... اما چاره دیگری جز توقف نداریم. "

آمریکا: در شرایط کنونی گفتگو میان بلینکن و لاوروف سازنده نیست
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۰۸:۲۵

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن معتقد است در شرایط فعلی مذاکرات میان سرگئی لاوروف،وزیر امور خارجه روسیه و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در رابطه با جنگ اوکراین سازنده نیست.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران افزود: روسیه هیچ دلیلی به ما نداده است که باور کنیم گفتگو در سطح بلینکن و لاوروف در شرایط فعلی سازنده خواهد بود.

وی درباره عضویت فنلاند و سوئد در ناتو نیز گفت که اتفاق نظر گسترده ای در خصوص عضویت فنلاند و سوئد در ناتو وجود دارد و در صورتی که آنها به صورت رسمی تصمیم بگیرند به عضویت ناتو درآیند، ما خواهیم توانست این اتفاق نظر را حفظ کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: ارزیابی ما از مواضع متحدان عضو ناتو این است که یک اجماع حداکثری در خصوص عضویت این دو کشور در ناتو وجود دارد.

کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه با رهبران فنلاند و سوئد دیدار و درباره عضویت آنها در ناتو گفتگو خواهد کرد.

زاخارووا: موضوع سلاح‌های هسته‌ای فرصتی برای تحریکات غرب است
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ - ۰۸:۲۲

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری دولتی بلاروس «بلتا» گفت: موضوع سلاح‌های هسته‌ای برای غرب فرصت دیگری برای تحریکات اطلاعاتی، سیاسی و امنیتی است.

پیش از این، الکساندر گروشکو معاون وزیر امور خارجه روسیه گفته بود که اگر «ناتو» تسلیحات هسته‌ای را در نزدیکی مرز روسیه جابه‌جا کند، لازم است با اقدامات مناسب پاسخ داده شود.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا چندی پیش در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان گفته بود: «من می‌خواهم به شما بگویم که ما نگرانی‌های واقعی در مورد احتمال استفاده روسیه از سلاح‌های شیمیایی داریم... و این چیزی است که ما به‌شدت روی آن تمرکز کرده‌ایم».

بلینکن در پاسخ به سؤالی در مورد واکنش احتمالی واشنگتن و متحدانش در ناتو به چنین تحولاتی گفت: واضح است که دولت آمریکا «پاسخ بسیار جدی خواهد داشت. من جزئیات آن را در اینجا اعلام نمی‌کنم، اما عواقب آن شدید خواهد بود».

روسیه بارها اظهارات آمریکا در مورد «استفاده احتمالی از سلاح‌های شیمیایی» به‌ویژه در زمینه عملیات نظامی خود در اوکراین را رد کرده است و اعلام کرد که چنین اظهارات آمریکا بی‌اساس است و شواهدی بر تلاش برای «اهریمن‌سازی روسیه» است.

وزارت دفاع انگلیس در تازه‌ترین ارزیابی خود از تحولات اوکراین ادعا کرد: با وجود اینکه نیروهای روسیه «ماریوپل» را برای بیش از ده هفته محاصره کرده‌اند، اما مقاومت سرسخت اوکراینی‌ها توانایی روسیه را برای به دست آوردن کنترل کامل بر شهر به تاخیر انداخته است.

به گزارش ایرنا، در بیانیه روز چهارشنبه وزارت دفاع انگلیس امده است که مقاومت اوکراین، تلاش‌های اولیه روسیه را برای تصرف یک شهر کلیدی (ماریوپل) ناکام گذاشت و خسارات پرسنلی پرهزینه‌ای را برای روسیه به همراه داشت.

این بیانیه می‌افزاید: روسیه برای غلبه بر مقاومت اوکراین، از نیروهای پشتیبان استفاده قابل توجهی کرده است. این نیروها شامل استقرار نیروهای چچنی است که احتمالاً متشکل از چندین هزار جنگجو است که عمدتاً در بخش های ماریوپل و لوهانسک متمرکز شده اند.

در ادامه این بیانیه آمده است: نیروهای یادشده احتمالاً از داوطلبان انفرادی و واحدهای گارد ملی تشکیل شده‌اند که به طور معمول به تامین امنیت حاکمیت رمضان قدیروف رئیس جمهوری چچن اختصاص دارند.

وزارت دفاع انگلیس ادعا کرد: قدیروف احتمالاً نظارت دقیقی بر استقرار نیروهای چچن دارد و پسر عموی او آدام دلیمخانوف احتمالاً به عنوان فرمانده میدانی چچن در ماریوپل عمل کرده است.

از ابتدای جنگ در اوکراین وزارت دفاع انگلیس آخرین ارزیابی خود را از تحولات در این کشور گزارش می‌دهد. در واقع انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم‌ علیه روسیه به تنش‌ و درگیری‌ها دامن زده است. این کشور تقریبا هفته‌ای یک بار تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه وضع می‌کند.

شاخص تورم در انگلیس در بحبوحه بحران هزینه‌های زندگی و تشدید فقر در این کشور، به بالاترین سطح خود در ۴۰ گذشته رسید.

بر اساس گزارش روز چهارشنبه دفتر آمار ملی انگلیس شاخص نرخ مشتری (CPI) از ۷ درصد در ماه مارس به ۹ درصد در ماه آوریل رسید که ۲ درصد نسبت به ماه قبل از آن افزایش نشان می‌دهد. این میزان بالاترین سطح از سال ۱۹۸۲ میلادی بشمار می رود.

دفتر آمار ملی انگلیس گزارش داد که حدود سه چهارم از افزایش نرم تورم، ناشی از قبوض برق و گاز بوده است. قیمت مواد غذایی، حمل و نقل و ماشین آلات نیز باعث افزایش قیمت ها و تورم شده است.

بر اساس این گزارش افزایش بی سابقه هزینه‌های زندگی ناشی از جنگ در اوکراین است و اقتصاد دانان پیش‌بینی می‌کنند که شاخص تورم در ماه‌های آینده روند فزاینده‌ای را طی کند.

اقلامی که اصلی‌ترین عامل افزایش تورم در ماه آوریل بوده‌اند از این قرار است:

• گاز طبیعی - ۹۵.۵درصد

• برق - ۵۳.۵درصد

• سوخت خودرو - ۳۱.۴درصد

• مبلمان - ۱۰.۷درصد

• رستوران ها و هتل ها - ۸درصد

• مواد غذایی و نوشیدنی های غیر الکلی - ۶.۷درصد

وزیر دارایی انگلیس دیروز با اشاره به تورم بی‌سابقه و افزایش هزینه‌های زندگی در این کشور درباره سخت‌تر شدن اوضاع اقتصادی و فشار بر مردم طی ماه‌های آیند هشدار داد.

«ریشی سوناک» با ایراد سخنانی در مجلس عوام گفت: تمام نهادهای بین‌المللی هشدار داده اند که تورم بی‌سابقه شدیدترین بحرانی محسوب می شود که جهان با آن مواجه است. بنابراین ما در مواجهه با این چالش‌ها تنها نیستیم.

وی یادآور شد: بحران کرونا زنجیره تامین مواد غذایی را مختل کرد و حمله پوتین به اوکراین هم باعث تشدید قیمت انرژی شد. وزیر دارایی انگلیس با بیان اینکه مشکلات اقتصادی در ابعاد بین‌المللی است، افزود: ما این مساله را درک می‌کنیم که مردم در سراسر کشور با افزایش قیمت‌ مواد غذایی و انرژی دست و پنجه نرم می‌کنند.

سوناک در همین رابطه تصریح کرد که مشکلات اقتصادی ساده نیست و اوضاع در عرض چند ماه دیگر دشوار خواهد شد. وی تصریح کرد: هیچ راه‌کاری مشخصی برای دولت وجود ندارد و قانونی نیست که بتوان تاثیر عوامل خارجی بر اقتصاد را یک شبه ناپدید کرد.

بانک مرکزی انگلیس دو هفته پیش، با افزایش نرخ بهره بین بانکی به بالاترین سطح در ۱۳ سال گذشته، در بیانیه ای خطر رکود اقتصادی را پیش بینی کرد. رئیس بانک در اظهار نظری اعتراف کرد که در مهار تورم بی‌سابقه در کشور ناتوان بوده است.

«اندرو بیلی» در جلسه با نمایندگان مجلس انگلیس نسبت به افزایش «آخرالزمانی» قیمت‌ مواد غذایی هشدار داد و گفت: ما نمی‌توانیم چیزهایی مانند جنگ را پیش‌بینی کنیم؛ این در اختیار هیچ‌کس نیست. درهر صورت فکر نمی‌کنم که می‌توانستیم کاری متفاوت انجام دهیم.

یافته‌های موسسه نظرسنجی «اپسوس موری» نشان می‌دهد که بسیاری از مردم در انگلیس سعی می‌کنند از وعده های غذایی خود صرف نظر، پول قرض کرده و یا کمتر بیرون بروند تا مخارج زندگی خود را تامین کنند. تعداد زیادی هم برای کاهش قبض انرژی، سیستم‌های گرمایشی خود را خاموش کرده اند.

درخواست‌های رسمی برای عضویت این دو کشور شمال اروپا ساعت 8 صبح به وقت گرینویچ توسط سفیران سوئد و فنلاند در مقر این ائتلاف در بروکسل به ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو ارائه شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در یک سخنرانی در خصوص توسعه بخش نفت گفت غرب با توقف وابستگی به منابع انرژی روسیه، دست به خودکشی زد.

وی و بر ناتوانی کشورهای غربی در رهایی از واردات نفت و گاز از روسیه تأکید کرد گفت: تحریم‌های غرب اقتصاد غرب را متحمل زیان‌های بزرگی به دلیل تصمیمات اتخاذ شده در مورد انرژی روسیه خواهد کرد.

وی افزود: "غرب روسیه را مسئول تورم در حوزه انرژی می‌داند اما در واقع تقصیر بر دوش آنهاست."

در همین حال، پوتین بر تلاش مسکو برای ایجاد شرایط مناسب برای همگامی با تحولات حوزه انرژی، علیرغم تحریم‌های غرب، تاکید کرد.

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت این اتحادیه آماده است در صورت حمله روسیه به فنلاند و سوئد، حتی در شرایطی که آنها منتظر عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند، از این دو کشور دفاع کند.

تارنمای یورونیوز نوشت: بورل روز سه شنبه در نشست با وزیران دفاع اروپا در بروکسل از تصمیم نهایی این دو کشور منطقه نوردیک برای تقاضای عضویت در ناتو استقبال کرد.

بورل در پاسخ به سوالی درباره این که در صورت حمله به فنلاند و سوئد آیا ماده ۴۲.۷ معاهدات اتحادیه اروپا اجرایی می شود به روشنی گفت: اگر به خاک کشوری حمله شود و اگر حمله مسلحانه ای به یکی از اعضای اتحادیه اروپا انجام شود این کشور می تواند از دیگران تقاضای کمک کند. بقیه کشورها هم وظیفه دارند در حد توان خود به آن کمک کنند، نه کمتر و نه بیشتر.

ماده ۴۲.۷ معاهده لیسبون اتحادیه اروپا که به اصطلاح بند همبستگی خوانده می شود، تصریح می کند که اگر یک کشور عضو اتحادیه اروپا قربانی تجاوز مسلحانه به قلمرو خود شود، سایر اعضای اتحادیه موظف هستند با تمام قوا به آن کمک کنند.

انگلیس پیشنهاد ضمانت های امنیتی را به دو کشوری که می توانند عضو جدید ناتو باشند ارائه داده است.

خطر حمله روسیه به سوئد و فنلاند تا چه اندازه جدی است؟

فابریس پوتیه، تحلیلگر سیاسی در راسموسن گلوبال در این زمینه گفت: پوتین فعلا نگرانی در این زمینه ندارد. روشن است که مسکو رویکرد ملایمی را دراین زمینه اتخاذ کرده است. روسیه به وضوح اعلام کرده که از این موضوع خوشحال نیست.

وی افزود: روسیه تهدید کرده در صورت عضویت این دو کشور برخی اقدامات تکنیکی- نظامی را بکار خواهد بست اما در نهایت آنها این تصمیم سیاسی را پذیرفته اند. اما چیزی که روسیه نپذیرفته است و به نظرم پوتین در این زمینه خط قرمز کشیده است، هر نوع قابلیت نیروهای ناتو برای اعزام نیرو به خاک این کشورها است.

اتحادیه اروپا تاکنون با اختصاص ۵۰۰ میلیون یوروی دیگر از ارتش اوکراین حمایت مالی کرده است. این اتحادیه در مجموع ۲ میلیارد یورو به این کشور کمک نظامی کرده است. این مبلغ از طریق صندوق صلح اروپا ارائه می شود و به اوکراین اجازه می دهد سلاح ها و تجهیزات لازم برای جنگ با روسیه را خریداری کند.

اتحادیه اروپا پیشنهاد کرده است تا پایان سال جاری میلادی تمامی واردات نفت از روسیه متوقف شود و سبربانک به عنوان بزرگترین بانک روسیه از شبکه پرداخت‌های بین المللی سوئیفت حذف شود.

بورل همچنین پیشتر گفته بود: امکان دستیابی به توافق بر سر بسته تحریمی ششم علیه روسیه وجود ندارد و ما در مورد تحریم نفت روسیه اتفاق آرا نداریم.

آندری رودینکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز گذشته در مصاحبه با خبرگزاری "تاس" اعلام کرد که هیچ پاسخی از سوی کی‌یف به پیش نویس توافقنامه ارسالی از سوی مسکو دریافت نشده و این به منزله خارج شدن اوکراین از روند مذاکرات است.

این دیپلمات گفت: «من نمی‌خواهم وارد جزئیات شوم، ولی طرف اوکراینی در تلاش است تا توافقاتی که پیش از این در جریان مراحل قبلی مذاکرات با روسیه حاصل شده بود، را نیز زیر پا بگذارد.»

وی تاکید کرد که کی‌یف "تجربه غنی در این زمینه" دارد، برای اینکه برای سالها توافقنامه‌های مینسک را نیز "به معنای واقعی کلمه از لحظه امضاء" شروع به نقض کرده بود. رودینکو گفت: «ما هرگز تماس با طرف اوکراینی را رد نکردیم. و این تمایل را در جلسات برگزار شده در بلاروس و ترکیه و همچنین مذاکرات از طریق ویدئو کنفرانس نشان دادیم. ولی برای دست یابی به نتایج مثبت در جریان چنین تماس‌هایی، یک مبنای مناسب لازم است و یک موضع سازنده ضروری است که این مسئله در حال حاضر مشاهده نمی شود.»

رئیس جمهوری اوکراین در مراسم افتتاحیه هفتادوپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کن، گفت: سینما نباید درباره جنگ در اوکراین سکوت کند همانطور که چارلی چاپلین با فیلم‌هایش نشان داد سینما ساکت نمانده است.

ولادیمیر زلنسکی در ادامه این سخنرانی زنده ویدئویی که به فرانسوی ترجمه می‌شد، به فیلمسازان گفت که نباید تنها به فکر خود باشند و وقتی جنگی در جریان است، کنار بایستند و تماشا کنند.

رئیس جمهوری اوکراین به نقل از فیلم دیکتاتور بزرگ (۱۹۴۰) ساخته چارلی چاپلین گفت: نفرت بشر خواهد گذشت و مستبدان می‌میرند و قدرتی که از مردم گرفته بودند به مردم بازخواهد گشت. و تا زمانی که انسان‌ها فانی هستند، آزادی از بین نخواهد رفت.

زلنسکی خاطرنشان کرد: روسیه در روز ۲۴ فوریه جنگی بزرگ علیه اوکراین را آغاز کرد با این هدف که در خاک اروپا پیشروی کند. روزانه صدها تن در اثر این جنگ جان خود را از دست می‌دهند و پس از پایان جنگ دیگر بیدار نخواهند شد.

هفتادوپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کن از ۱۷ تا ۲۸ مه (۲۷ اردیبهشت تا ۷ خرداد ۱۴۰۱) در شهر کن فرانسه برگزار خواهد شد. رئیس هیات داوران این رویداد معتبر سینمایی هنوز معرفی نشده است اما زمزمه‌ها از احتمال انتخاب اصغر فرهادی، کارگردان سرشناس ایرانی، برای این مقام حکایت دارد.

همچنین فیلم برادران لیلا به کارگردانی سعید روستایی به عنوان نماینده سینمای ایران یکی از ۱۸ فیلم بخش مسابقه اصلی کن خواهد بود.

علی عباسی کارگردانی ایرانی-سوئدی نیز با فیلم فارسی‌ زبان عنکبوت مقدس به عنوان محصول مشترک فرانسه، آلمان، سوئد و دانمارک در بخش مسابقه اصلی حضور خواهد داشت.



سخنگوی کاخ سفید در سخنانی گفت که واشنگتن در حال حاضر گفتگو با روسیه را مفید نمی داند.

بر اساس این گزارش، «ند پرایس» سخنگوی کاخ سفید گفت: فکر نمی کنیم در حال حاضر گفتگو با روسیه مفید خواهد بود.

وی همچنین افزود که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا از ماه فوریه گذشته با «سرگی لاوروف» همتای روس خود گفتگو نکرده است.

رسانه های غربی و آمریکایی نوشتند روسیه در واکنش به درخواست فنلاند و وسوئد برای پیوستن به ناتو، اقدام به انتقال تسلیحات هسته ای از جمله موشک اسکندر به مرز با فنلاند کرده است.

تارنمای خبری آمریکایی «نیویورک پست» با انتشار این خبر افزود: با توجه به خطر بالای اخیر پیوستن فنلاند به ناتو، گزارش می شود روسیه موشک هایی که توانایی شلیک (حمل) کلاهک هسته ای دارند را به مرز با فنلاند منتقل کرد.

رویترز نیز به تازگی خبر مشابهی را منتشر کرده بود.

نیویورک پست درادامه نوشت: ناوگانی از ده ها خودرو نظامی ازجمله هفت خودرو که تصور می رود حامل موشک های «اسکندر» (Iskander missiles) باشند، دراین نقل و انتقال دیده شده اند.

تارنمای خبری نیویورک پست با اشاره به یک کلیپ ویدیویی که ادعا می شود مربوط به انتقال موشک های هسته ای روسیه به سمت مرز فنلاند است، نوشت: این ناوگان موشکی به شهر «ویبورگ» (Vyborg) در مرز با فنلاند منتقل شده است.

این رسانه آمریکایی افزود: انتشار این کلیپ ویدیویی درست چند روز پس از آنکه یکی از مقامات نزدیک به ولادیمیر پوتین ریئس جمهوری روسیه ، هشدار داده بود روسیه درصورت ملحق شدن فنلاند به اتحاد پیمان نظامی به سرکردگی آمریکا، روسیه اقدامه به اعزام موشک های مافوق صوت و تسلیحات هسته ای (به مرز با فنلاند) خواهد کرد.

نیویورک پست نوشت: دمیتری مدودیف معاون شورای امنیت روسیه گفته بود، پیوستن فنلاند به ناتو، پایانی بر موضوع « وضعیت عاری از سلاح هسته ای در منطقه بالتیک » خواهد بود.

این راکت کلاهک 9N510 را حمل می کند که شامل ۱۸۰ عنصر آتش زاست.

این عناصر آتش زا که برای شروع آتش در مناطق پوشش گیاهی مانند جنگل ها، در میان سایت های ذخیره سازی مهمات یا سوخت و جاهای دیگر طراحی شده اند، از منشورهای شش ضلعی ساخته شده از آلیاژ منیزیم به نام ML-5 تشکیل شده اند که با ترکیبی شبیه به ترمایت پر شده است.

هر عنصر اسماً 40 میلی متر طول و 25 میلی متر عرض دارد و حداقل زمان سوختن آن 2 دقیقه است.

مذاکرات صلح روسیه و اوکراین متوقف شد / روبل روسیه رکورد زد / زاخارووا: موضوع سلاح‌های هسته‌ای فرصتی برای تحریکات غرب است + فیلم

«جنت یلن» وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا ضمن اشاره به اینکه کمک‌های مالی ارائه‌شده به اوکراین حتی قادر به تامین نیازهای این‌کشور در کوتاه مدت نخواهد شد، از تمامی کشورهای شریک خود خواست حمایت مالی از اوکراین را افزایش دهند.

یلن طی سخنانی در مجمع اقتصادی در بروکسل بر اهمیت همکاری کشور متبوعش و اتحادیه اروپا تاکید کرد.

وی ضمن یادآوری موضع مشترک اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا در جنگ روسیه و اوکراین گفت: «قادر به پیش‌روی بیشتر هستیم. حیطه همکاری قوی ترانس‌آتلانتیک را می‌توانیم برای رسیدگی به بسیاری از مشکلات و سختی‌های دیگر که با آنها مواجه می‌شویم، گسترش دهیم».

وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا ضمن اشاره به اینکه آمریکا، اتحادیه اروپا و دیگر شرکای آن تحریم‌های اقتصادی بی‌سابقه‌ای علیه روسیه اعمال می‌کنند، گفت: «این برخورد چندجانبه موجب اعمال محدودیت‌ها و مجازات‌های مهم علیه روسیه شد. اگر روسیه به جنگ علیه اوکراین ادامه دهد، دولت آمریکا به همراه شرکای خود به تلاش برای طرد روسیه از نظر اقتصادی، مالی و استراتژیکی ادامه خواهد داد».

وی ضمن تاکید بر نیازهای مالی فوری اوکراین تاکید کرد: «اکنون برای افزایش حمایت از اوکراین باید همکاری‌های خود را توسعه دهیم».

وزیر خزانه‌داری آمریکا ضمن یادآوری اینکه برای بازسازی اوکراین به حمایت بزرگ و سرمایه‌گذاری ویژه نیاز است، تاکید کرد: «از هم اکنون باید در این زمینه آمادگی داشته باشیم».

روبل روسیه از رقم ۶۴ در برابر هر دلار گذشت و با حمایت از ادامه محدودیت‌ها در تجارت ارز، در برابر یورو به بالاترین حد در ۵ سال اخیر رسید.

روبل در سال جاری، بهترین ارز در جهان است، اگرچه علت آن حمایت مصنوعی از کنترل سرمایه است که روسیه برای محافظت از بخش مالی خود در اواخر فوریه پس از اعزام ده‌ها هزار نیرو به اوکراین اعمال کرد.

روبل ۰.۹ درصد در برابر دلار با ۶۳.۹۶ درصد قوی‌تر شده است و نزدیک به قوی‌ترین نقطه خود از اوایل فوریه ۲۰۲۰ یعنی ۶۲.۶۲۵۰ بود که روز جمعه به آن رسید.

در برابر یورو، روبل با یک درصد افزایش به ۶۶.۳۹ درصد رسید و نزدیک به قوی‌ترین سطح خود از ژوئن ۲۰۱۷ یعنی ۶۴.۹۴۲۵ باقی ماند.

تنش‌های ژئوپلیتیکی بین مسکو و غرب و ترس از بسته تحریمی جدید برای مجازات روسیه به دلیل آنچه «عملیات نظامی ویژه» در اوکراین می‌خواند، در کانون توجه قرار دارد اما تاثیر آنها با تبدیل اجباری ارز توسط شرکت‌های صادرات محور و سایر محدودیت‌ها کاهش می‌یابد.

مقامات روسیه و اوکراین روز سه شنبه گفتند که مذاکرات صلح بین دو کشور با رکود مواجه شده است. هر دو طرف یکدیگر را سرزنش می کنند و مسکو می گوید که بازگشت دوباره به مذاکرات ممکن است دشوار باشد.

به گزارش ایرنا از رویترز، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت که واشنگتن، لندن و بروکسل می خواهند از اوکراین در جهت منافع استراتژیک خود بهره ببرند.

وی افزود که او معتقد است اگر مذاکره‌کنندگان سعی کنند «سمت و سوی گفت‌وگو را تغییر دهند» و به جای وضعیت فوری اوکراین، بر آنچه مورد علاقه غرب است تمرکز کنند، نمی‌توان به توافق رسید.

ادامه داد: این روند احتمال پیشرفت در مذاکرات را کند می کند.

لاوروف گفت: "ما همیشه می گوییم که آماده مذاکره هستیم... اما چاره دیگری جز توقف نداریم. "

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن معتقد است در شرایط فعلی مذاکرات میان سرگئی لاوروف،وزیر امور خارجه روسیه و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در رابطه با جنگ اوکراین سازنده نیست.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران افزود: روسیه هیچ دلیلی به ما نداده است که باور کنیم گفتگو در سطح بلینکن و لاوروف در شرایط فعلی سازنده خواهد بود.

وی درباره عضویت فنلاند و سوئد در ناتو نیز گفت که اتفاق نظر گسترده ای در خصوص عضویت فنلاند و سوئد در ناتو وجود دارد و در صورتی که آنها به صورت رسمی تصمیم بگیرند به عضویت ناتو درآیند، ما خواهیم توانست این اتفاق نظر را حفظ کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: ارزیابی ما از مواضع متحدان عضو ناتو این است که یک اجماع حداکثری در خصوص عضویت این دو کشور در ناتو وجود دارد.

کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه با رهبران فنلاند و سوئد دیدار و درباره عضویت آنها در ناتو گفتگو خواهد کرد.

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری دولتی بلاروس «بلتا» گفت: موضوع سلاح‌های هسته‌ای برای غرب فرصت دیگری برای تحریکات اطلاعاتی، سیاسی و امنیتی است.

پیش از این، الکساندر گروشکو معاون وزیر امور خارجه روسیه گفته بود که اگر «ناتو» تسلیحات هسته‌ای را در نزدیکی مرز روسیه جابه‌جا کند، لازم است با اقدامات مناسب پاسخ داده شود.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا چندی پیش در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان گفته بود: «من می‌خواهم به شما بگویم که ما نگرانی‌های واقعی در مورد احتمال استفاده روسیه از سلاح‌های شیمیایی داریم... و این چیزی است که ما به‌شدت روی آن تمرکز کرده‌ایم».

بلینکن در پاسخ به سؤالی در مورد واکنش احتمالی واشنگتن و متحدانش در ناتو به چنین تحولاتی گفت: واضح است که دولت آمریکا «پاسخ بسیار جدی خواهد داشت. من جزئیات آن را در اینجا اعلام نمی‌کنم، اما عواقب آن شدید خواهد بود».

روسیه بارها اظهارات آمریکا در مورد «استفاده احتمالی از سلاح‌های شیمیایی» به‌ویژه در زمینه عملیات نظامی خود در اوکراین را رد کرده است و اعلام کرد که چنین اظهارات آمریکا بی‌اساس است و شواهدی بر تلاش برای «اهریمن‌سازی روسیه» است.

منبع: پارسینه

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار