گوناگون

به این دلایل حوله خیس را در حمام نگذارید

پارسینه: حوله خیس و یا حتی نم دار باعث تجمع و رشد سریع میکروب ها و قارچ ها و در نتیجه ابتلای به انواع بیماری های پوستی می شود.

حوله خیس را در حمام نگذارید

محیط حمام به علت وجود بخار آب و رطوبت، آلوده‌تر از محیط سایر اتاق های خانه است. حتی امکان دارد روی دیوار و سقف حمام، عوامل عفونی و قارچ وجود داشته باشد (هشدار به کسانی که حمام را نمی‌شویند).

البته دیوار و کف حمام‌ها اصولا با کاشی، سرامیک، سنگ و سطوح لغزنده و صاف و صیقلی پوشیده می‌شود که قارچ و میکروب‌ها کمتر می‌توانند روی آنها رشد کنند، اما به هر حال این اتفاق می‌افتد.

بنابراین به یاد داشته باشید که بعد از استحمام بایستی درب و پنجره حمام را باز بگذارید تا داخل آن کاملا خشک شود و از بستن درب حمام جدا خیس خودداری کنید.

در خانه‌های امروزی بیشتر افراد ناچارند حوله خود را داخل حمام آویزان کنند، اما باید بدانید قرار دادن حوله خیس در حمام کار اشتباهی اشت.

بعد از استحمام و خشک کردن بدنتان با حوله، آن را در هوای آزاد (مثل بالکن) و زیر نور آفتاب پهن کنید تا کاملا خشک شود، زیرا نور خورشید خاصیت ضدعفونی‌کننده، ضد‌میکروب و ضدقارچ دارد.

آفتاب پشت پنجره به اندازه نور آفتاب مستقیم موثر نیست، ولی متاسفانه در شرایط فعلی زندگی آپارتمان‌نشینی، برخی افراد حوله و لباس‌ها را داخل ساختمان و پشت نور پنجره و یا روی شوفاژ و... خشک می‌‌‌شوند که حالت ضدعفونی‌کننده ندارد.

باز هم تاکید می کنیم حوله و لباس خیس را در داخل حمام نگذارید. البته قرار دادن حوله کاملا خشک در فضای حمام خشک اشکالی ندارد، ولی در این شرایط هم بهتر است درب حمام باز باشد.

امیر هوشنگ احسانی، متخصص پوست در این باره می گوید:

«حوله خیس و یا حتی نم دار باعث تجمع و رشد سریع میکروب ها و قارچ ها و در نتیجه ابتلای به انواع بیماری های پوستی می شود.

لذا بعد از خشک کردن بدن با حوله، باید آن را در مقابل جریان هوا و نور آفتاب قرار داد تا کاملا خشک شود.

بایستی هر فردی یک حوله حمام مخصوص به خودش داشته باشد، زیرا ممکن است فرد قبلی حوله را خیس نگهداری کرده باشد و میکروب ها به بدن شما انتقال پیدا کند.

حوله خیس بایستی در محیط مناسبی که جریان هوا وجود داد قرار داده شود، زیرا این امر باعث خشک شدن حوله و جلوگیری از رشد میکروب ها خواهد شد.»

توصیه ای هم به شنادوستان

دکتر مسعود مردانی متخصص بیماری های عفونی می گوید:

«با فرا رسیدن فصل تابستان و افزایش دمای هوا، استفاده از استخرها و ورزش شنا افزایش می یابد که رعایت نکات بهداشتی در این مورد بسیار ضروری است.

باید توجه داشت که تمامی افراد پیش از ورود به آب استخر حتما دوش بگیرند که با بدن تمیز شنا کنند و این موضوع برای کسانی که بیماری خاصی در سطح پوست دارند، از اهمیت بیشتری برخوردار است.

اغلب استخرهای سطح کشور به نحو مناسبی کلرزنی می شوند، اما استفاده کنندگان از استخرها باید آگاه باشند، آب استخرهایی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند و یا کلرزنی نمی شوند، آلوده و ناقل بیماری هستند و استخرهای آلوده حتی با وجود کلر نیز باعث عفونت های روده ای می شوند.

اسهال، استفراغ، درد شکم و تب علایم این دسته از بیماری ها هستند که چند روز پس از شنا در استخر آلوده در فرد بروز می کند.

حتما از حوله و وسایل شخصی خودتان در استخرها استفاده کنید و هرگز از حوله دیگران به ویژه کسی که دچار ضایعات قارچی در سطح پوست است، استفاده نکنید.

همچنین بخاطر داشته باشید حوله هایی که خشک نشده اند و یا در معرض نور آفتاب قرار نگرفته اند بیشتر ناقل بیماری های پوستی هستند.»

منبع: هفته نامه سلامت

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار