گوناگون

درمان ‌های خانگی عفونت زنان

درمان ‌های خانگی عفونت زنان

پارسینه: واژینوز باکتریال، شایع‌ترین عفونت واژینال است. خیلی از خانم‌هایی که دچار واژینوز باکتریال می‌شوند، علامتی ندارند و برخی نیز علائم این عارضه را با عفونتی دیگر اشتباه می‌گیرند، مثلاً یک عفونت قارچی.

شایع‌ترین علامت واژینوز باکتریال، ترشحات بد بو (شبیه بوی ماهی) از واژن است. بعضی از خانم‌ها، خارش و سوزش و یا ترشحات غیرمعمول خاکستری‌رنگ را نیز ممکن است تجربه کنند.

آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند بیشتر موارد واژینوز باکتریال را درمان کنند، اما بعضی از خانم‌ها ترجیح می‌دهند ابتدا راهکار‌های خانگی را امتحان کنند. عده‌ای عقیده دارند واژینوز باکتریال بعد از چند دوره مصرف آنتی‌بیوتیک، همچنان ادامه دارد یا برمی‌گردد.

آگاه باشید که چه زمانی مراجعه به پزشک ضروری است؟
واژن، محل کلونی پیچیده‌ای از ارگانیسم‌هایی است که سلامت واژن و pH شیمیایی آن را حفظ می‌کنند. وقتی pH واژن یا تعادل باکتریایی آن تغییر می‌کند و به هم می‌ریزد، واژن بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌هایی مانند واژینوز باکتریال می‌شود. یک عفونت واژینوز باکتریال نشان می‌دهد چیزی باعث به هم خوردن تعادل مواد شیمیایی واژن شده است. تشخیص این علت پنهان می‌تواند به درمان و کاهش ریسک برگشت این عارضه کمک کند.
واژینوزیس باکتریال به ندرت علائم جدی ایجاد می‌کند، بنابراین بیشتر خانم‌هایی که راهکار‌های خانگی را در پیش می‌گیرند، بدون مشکل این کار را با موفقیت انجام می‌دهند. اما در برخی موارد، واژینوز باکتریال نیاز به اقدام فوری پزشکی و درمان جدی دارد.
در صورتی که مشکوک به واژینوز باکتریال هستید و علائم زیر را دارید باید به پزشک مراجعه نمایید:. باردار هستید: واژینوز باکتریال منجر به زایمان زودهنگام، سقط جنین، وزن کم حین تولد و سایر عوارض بارداری می‌شود، اما درمان به موقع می‌تواند این ریسک را کاهش دهد. ضمناً برخی از راهکار‌های خانگی واژینوز باکتریال، مانند استفاده از روغن‌های گیاهی، ممکن است برای یک زن باردار، مناسب و سالم نباشند.. بروز علائم دیگر: احساس سوزش حین ادرار کردن، درد شدید، ترشحات خونی، یا علائم مشابهی که ممکن است نشان‌دهنده‌ی چیزی غیر از واژینوز باکتریال باشد.. تب: تب می‌تواند علامتی از یک عفونت دیگر باشد.. دچار درد و خارش شدید هستید.. موثر نبودن راهکار‌های خانگی: عفونت‌های دیگری می‌توانند علائمی مشابه واژینوز باکتریال ایجاد کنند. این عفونت‌ها در صورت درمان نشدن می‌توانند بدتر شوند.. مطمئن نیستید مشکلتان واژینوز باکتریال است: مثلاً زنانی که سابقه‌ی عفونت‌های مکرر قارچی را دارند باید پیش از شروع راهکار‌های خانگی به پزشک مراجعه کنند.

در بیشتر موارد، پزشک می‌تواند واژینوز باکتریال را به راحتی تشخیص بدهد. یک دوره کوتاه‌مدت مصرف آنتی‌بیوتیک می‌تواند عفونت را از بین ببرد. این آنتی‌بیوتیک‌ها به ندرت عوارض جانبی قابل توجهی دارند.

آگاه باشید که رابطه جنسی چگونه می‌تواند باعث واژینوز باکتریال شود
واژینوز باکتریال می‌تواند میان شرکای جنسی انتقال داده شود؛ بنابراین اگر تصور می‌کنید واژینوز باکتریال دارید، باید از رابطه جنسی خودداری کنید، یا با استفاده از کاندوم، رابطه را ایمن‌تر کنید تا عفونت برطرف شود.
رعایت بهداشت جنسی می‌تواند ریسک ابتلا به واژینوز باکتریال را کاهش بدهد:. استفاده از کاندوم حین رابطه جنسی: وقتی مایع منی با مایعات واژینال ترکیب می‌شود، می‌تواند بوی ناشی از واژینوز باکتریالی را که در حال حاضر وجود دارد، تشدید و بدتر کند.. ادرار کردن فوراً بعد از رابطه جنسی: بعد از ادرار کردن، واژن را خوب با آب بشویید. در برخی از خانم‌ها، مایعات جنسی و لوبریکانت‌هایی که مورد استفاده قرار می‌گیرد، سبب به هم خوردن تعادل حساس pH در واژن شده و بدن را مستعد ابتلا به واژینوز باکتریال می‌کند.

بهداشت فردی را رعایت کنید
واژینوزیس باکتریال به دلیل اینکه بوی بدی ایجاد می‌کند، خیلی از خانم‌ها به اشتباه فکر می‌کنند ناشی از بهداشت نادرست است، اما این‌طور نیست. واژن اندامی است که خودش خودش را تمیز می‌کند و نیازی به ژل شستشودهنده و صابون و دوش واژینال نیست. در واقع استفاده از این محصولات می‌تواند pH واژن را تغییر دهد. در نتیجه مستعد واژینوز باکتریال خواهد شد و ممکن است در خودش بوی بدی ایجاد نماید.
برای کاستن از احتمال واژینوزس باکتریال و اجتناب از تشدید عفونت موجود موارد زیر را رعایت کنید:. برای واژن از هیچ محصول معطری استفاده نکنید، مثلاً تامپون‌ها یا صابون‌های معطر.. دوش واژینال نگیرید، زیرا می‌تواند تعادل شیمیایی واژن را تغییر داده و سبب تحریکات پوستی شود.. واژن را با آب خالی بشویید و هرگز صابون را وارد واژن نکنید. استفاده از صابون بدون بو برای قسمت بیرونی واژن مانعی ندارد.. لباس زیر نخی استفاده کنید که به پوستتان اجازه‌ی تنفس می‌دهد.. دستمال توالت را از سمت جلو به عقب استفاده کنید نه از عقب به جلو، تا آلودگی‌های مقعد وارد واژن نشود.. محیط واژن را خشک نگه دارید و با مایو یا لباس‌زیر خیس ننشینید. بعد از دوش گرفتن و حمام کردن، واژن را به‌آرامی خشک کنید.. دست‌هایتان را قبل از لمس واژن بشویید، خصوصاً قبل از استفاده از تامپون یا کاپ پریود.

پروبیوتیک مصرف کنید
پروبیوتیک به بدن کمک می‌کند باکتری‌های مفیدش بیشتر شوند. در نتیجه باکتری‌های خوب با باکتری‌های بد و قارچ‌ها می‌جنگند. پروبیوتیک‌های طبیعی می‌توانند از کلونی باکتری‌ها که به سلامت واژن کمک می‌کنند حمایت نمایند: ماست، غذا‌های تخمیری و پنیر کاتج.
مکمل پروبیوتیک نیز می‌تواند در رفع واژینوز باکتریال مؤثر باشد. اگر دچار درد ناشی از واژینوز باکتریال هستید می‌توانید از تامپون پروبیوتیک خنک‌کننده استفاده کنید. به این صورت که ماست ساده‌ی یخ‌زده را به تامپون زده و با استفاده از اپلیکاتور آن، تامپون را وارد واژن کنید. احساس سردی می‌تواند درد را موقتاً تسکین بدهد و پروبیوتیک ماست نیز با عفونت می‌جنگد.

درمان‌های خانگی را امتحان کنید
سرکه سیب
سرکه سیب می‌تواند تعادل pH واژن را برقرار کند. دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را یا یک فنجان آب ترکیب کرده و روزی دو بار، بخش بیرونی واژن را با آن شستشو دهید تا علائمتان کاهش پیدا کنند. عسل طبیعی نیز خاصیت ضد میکروبی دارد و می‌تواند تأثیر سرکه سیب را بیشتر کند.

سیر
تحقیقات نشان می‌دهد سیر یک آنتی باکتریال طبیعی است. افزودن سیر به رژیم غذایی یا مصرف مکمل سیر می‌تواند احتمال واژینوز باکتریال را کاهش دهد. اما مهم است یادآوری کنیم که سیر را فقط باید بخورید و وارد کردن سیر در واژن کاری بسیار اشتباه است و می‌تواند پوست حساس این ناحیه را بسوزاند.

بوریک اسید
پژوهش‌ها نشان می‌دهند بوریک اسید می‌تواند با واژینوز باکتریال بجنگد، خصوصاً در زنانی که دچار عفونت‌های مکرر می‌شوند. در سال ۲۰۰۹، محققان درمان با آنتی‌بیوتیک را با ۶۰۰ میلی‌گرم بوریک اسید (مستقیماً وارد واژن کردند) ترکیب کردند و نتیجه این بود: زنانی که بوریک اسید استفاده کرده بودند، نسبت به بقیه، وضعیت بهتری از جهت درمان داشتند. البته دانشمندان هشدار می‌دهند پیش از استفاده از بوریک اسید به عنوان یک راهکار خانگی، ابتدا با پزشک مشورت کنید. زنان باردار نباید از این شیوه استفاده کنند.

روغن درخت چای
یک سری مطالعات نشان داده‌اند استفاده از روغن درخت چای‌ می‌تواند علائم واژینوز باکتریال را کاهش دهد و ضمناً برای سایر عفونت‌ها، از جمله عفونت‌های قارچی نیز مفید است. افرادی ممکن است به روغن درخت چای آلرژی داشته باشند. برای تست، ابتدا مقدار کمی از روغن درخت چای را روی ساعد دستتان بمالید و اگر ۲۴ تا ۴۸ ساعت، واکنشی ندیدید می‌توانید از آن استفاده کنید. اما این روغن می‌تواند پوست را بسوزاند. ضمناً یادتان باشد که این درمان برای خانم‌های باردار مناسب نمی‌باشد. توصیه می‌کنیم قبل از امتحان کردن روغن درخت چای برای واژینوز باکتریال، ابتدا با پزشک مشورت کنید.
منبع: تبیان

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار