گوناگون

۵ علامت مهم آسیب پوستی و راه های مقابله با آن

۵ علامت مهم آسیب پوستی و راه های مقابله با آن

پارسینه: عوامل مختلفی از قرار گرفتن در معرض آفتاب گرفته تا عادت‌های حرکتی صورت، می‌تواند باعث آسیب پوستی شود. بیایید با هم ببینیم که چگونه می‌توان به عقب برگشت.

پوست شما تحت تأثیر محرک‌های آسیب‌زننده از نور خورشید گرفته تا مواد شوینده و دود سیگار قرار دارد و این تاثیر، می‌تواند خود را با هر چیزی از قرمزی تا چین و چروک و در بعضی موارد حتی سرطان پوست نشان دهد. با پنج علامت مهم آسیب پوستی آشنا شویم و راه مقابله با آن را بررسی کنیم.

۱. نور آفتاب

فرامرز سمیعی، مدیر جراحی و معاون رئیس بخش پوست در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در نیویورک می‌گوید: خورشید بزرگ‌ترین علت آسیب پوستی است. پرتوهای فرابنفش خورشید اجزای مختلف پوست مانند کلاژن و الاستین که به صاف نگه داشتن پوست شما کمک می‌کند، را از بین می‌برد. این پرتوها همچنین بر ملانوسیت‌ها تأثیر می‌گذارد که می‌تواند منجر به تغییر رنگدانه‌های پوست شما شود. نکته دیگر اینکه اثرات خورشید به عنوان عامل ایجاد پیری، چین و چروک، لکه‌های قهوه‌ای و احتمالاً سرطان پوست روی پوست شما، ثابت شده است.

برای جلوگیری از آسیب‌های پوستی که در اثر آفتاب ایجاد می‌شود ، متخصصان پوست توصیه می‌کنند در اواسط روز که پرتوهای خورشید در شدیدترین حالت خود قرار دارند، از آفتاب خودداری کنید، لباس‌های محافظتی مانند کلاه بپوشید و از یک ضد آفتاب با طیف گسترده استفاده کنید که در برابر اشعه UVA و UVB از پوست محافظت می‌کند. فراموش نکنید که برای حفظ تاثیر ضدآفتاب، باید هر دو ساعت یکبار مجدداً از آن استفاده کنید.

۲. رادیکال‌های آزاد

یکی از راه‌هایی که خورشید به پوست شما آسیب می‌زند ، تولید مواد مضر به نام رادیکال‌های آزاد است که مولکول‌های اکسیژن ناپایدار با یک الکترون واحد هستند. به طور خلاصه، پزشکان فکر می‌کنند که نور ماوراء بنفش خورشید می‌تواند منجر به آسیب به DNA و آسیب پوستی شود. دکتر سمیعی می‌گوید. رادیکال‌های آزاد حتی ممکن است نقشی در پیشرفت سرطان پوست داشته باشند. آنها همچنین نتیجه قرار گرفتن در معرض دخانیات یا سایر عوامل محیطی هستند. برخی از محصولات مراقبت از پوست حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C و E هستند که می‌توانند به کاهش تأثیرات رادیکال‌های آزاد بر روی پوست شما کمک کنند. خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه که حاوی آنتی اکسیدان (به خصوص توت، کلم بروکلی، هویج و اسفناج) است، همچنین می‌تواند باعث تقویت پوست سالم شود.

۳. سیگار

به طور کلی، پوست یک سیگاری به اندازه پوست یک فرد غیرسیگاری، سالم نیست و بهبود نمی‌یابد. پوست این افراد تمایل به چین و چروک دارد. سیگار کشیدن باعث می‌شود رگ‌های خونی شما منقبض شده یا تنگ‌تر شود و این باعث می‌شود میزان مواد مغذی و اکسیژن موجود به پوست کاهش یابد و آن را سالم نگه دارد. در نتیجه، پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد، به این معنی که به راحتی نمی‌تواند به شکل دیگری برگردد. این کمبود مواد مغذی همچنین باعث ضعف در بهبودی پوست هنگام زخم شدن می‌شود. در خانم‌ها، استعمال سیگار باعث پایین آمدن میزان استروژن می‌شود و خشک شدن پوست را همراه دارد. چین و چروک در سیگاری‌ها، ممکن است در اوایل دهه سی زندگی ظاهر شود، اما ترک سیگار می‌تواند در جلوگیری از پیری زودرس به آنها کمک کند.

۴. تحریک‌کننده‌های مواد شوینده

سمیعی می‌گوید، برخی مواد شیمیایی در مواد تمیز کننده و مواد شوینده لباسشویی می‌توانند باعث ایجاد پوست قرمز و تحریک شده و آلرژی در افراد مستعد شوند. به عنوان مثال، آمونیاک و سفیدکننده تمایل به تحریک پوست دارند. تماس با این مواد شیمیایی ممکن است التهاب پوستی (درماتیت) ایجاد کنند که باعث پوسته شدن، تحریک و حتی گاهی سوختگی شیمیایی می‌شود. افرادی که دارای پوست حساس هستند، ممکن است نسبت به دیگران آسیب بیشتری ببینند.

ساده ترین راه برای محافظت از پوست خود در برابر مواد تحریک‌کننده، جلوگیری از تماس مستقیم با این مواد است این کار را می‌توانید با پوشیدن دستکش هنگام تمیز کردن و شستن ظرف‌ها یا استفاده از محصولاتی که آسیب کمتری وارد می‌کنند، انجام دهید. همچنین، مرطوب کردن پوست شما می‌تواند کمک بزرگی باشد. روند درمان برای برخی از افراد با تجویز آنتی هیستامین یا استروئید از سوی پزشک متخصص ممکن است.

۵. لبخند و اخم

با بالا رفتن سن، پوست شما خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد. در نتیجه، بر روی پوست شما احتمالاً چین و چروک‌هایی ظاهر می‌شود، حتی اگر اخم نکنید و بخندید. راهی برای جلوگیری از حرکت اجزای صورت وجود ندارد، پس شما باید جلوی آسیب‌های دیگر مانند تاثیر اشعه خورشید بر چین و چروک‌های پوستی را با استفاده از ضد آفتاب بگیرید.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار