فواید شگفت انگیز دعا بر سلامتی روح و جسم
پارسینه: همه ما در شرایطی که مستأصل هستیم، استرس انجام کاری داریم یا حتی زمانی که با شرایط ناراحت کننده مانند از دست دادن عزیزمان یا حتی از دست دادن شغل و امثال این برخورد میکنیم، فقط به ریسمان الهی چنگ میزنیم.
دعا کردن و ارتباط قلبی با خالق یکتا یک راه تسکین دهنده بسیار موثر در شرایطی است که فرد احساس ناتوانی کرده و یا مشکلی دارد که احساس میکند به تنهایی از پس آن برنمی آید.
دعا و نیایش همچنین میتواند به عنوان نوعی انگیزه ذهنی متمرکز برای رسیدن به اهداف شخصی نیز مفید باشد. در این مطلب از مجله آلامتو میخواهم تاثیرات دعا کردن بر روی سلامتی را بررسی کنیم، با ما همراه باشید.
واضح است که مردم نماز میخوانند و دعا میکنند به این خاطر که باعث میشود احساس بهتری داشته باشند، یا اینکه این کار امید را در وجودشان زنده میکند و یا به نوعی باعث میشود که فرد احساس کند که تنها نیست و خداوند در هر لحظه در کنار اوست. بنابراین، با توجه به همه موارد فوق میتوان گفت که دعا و نیایش میتواند به خصوص در مواقعی که فرد به لحاظ روحی به هم ریخته، بسیار مؤثر عمل کند.
برای بسیاری از افراد، دعا کردن بخشی جداناپذیر از ایمان آنها است و تحقیقاتی در این زمینه وجود دارد که نشان میدهد دعا و نیایش دارای فواید سلامتی هستند. درست است که همه ما در شرایطی که بیمار هستیم سلامتی مان را از خدا طلب میکنیم، اما این نباید باعث شود که درمان بیماری را کنار بگذاریم.
کارشناسان جایگزین کردن معالجه پزشکی با دعا کردن و درمان معنوی را نادرست میدانند و معتقدند که این کار در شرایط جدی مانند افسردگی و اضطراب، میتواند منجر به عوارض جدیتر شود.
آیا دعا کردن میتواند منجر به شفا یافتن بیماری شود؟
بسیاری از مطالعات به تأثیرات دعا و نیایش بر روی سلامتی پرداخته اند و جالب اینکه برخی از این تحقیقات مزایای مثبت دعا کردن را اثبات کرده اند.
یک مطالعه، که سال گذشته در مجله PLoS OneTrusted Source منتشر شد، نشان داد افرادی که بیش از یک بار در هفته در مسجد یا کلیسا حضور داشتند، ۵۵ درصد کمتر از افرادی که به طور مرتب به این مکانها نمیروند، در طول یک دوره پیگیری ۱۸ ساله، جان خود را از دست دادند. با این حال، در این مطالعات مشخص نیست که آیا این مذهب است که باعث تقویت سلامتی میشود یا عامل دیگری مانند پشتیبانی اجتماعی!
دعا میتواند سلامت روان را تقویت کند
با توجه به اینکه دعا و نیایش تاثیر مثبتی بر بهزیستی ذهنی افراد میگذارد، میتوان این گونه در نظر گرفت که دعا کردن برای دیگران، در کنار تاثیرات خوب برای فرد دعا شونده، میتواند فواید بسیار خوبی بر روی سلامت ذهنی و روانی شخص دعا کننده نیز داشته باشد.
دکتر Koenig میگوید: "آن دلسوزی که افرد هنگام دها کردن برای دیگران دارد، میتواند تاثیرات خوبی بر روی خودش هم داشته باشد. "
جالب است بدانید که دعا و نیایش میتواند تأثیراتی مشابه مدیتیشن و یوگا بر روی بهزیستی روان فرد داشته باشد.
Koenig در ادامه میگوید: "هر فایدهای که دعا کردن بر روی سلامت روان و ذهن فرد داشته باشد به تدریج به جسم هم میرسد، به عبارت بهتر، تاثیرات معنوی دعا کردن کم کم از روح و ذهن به جسم هم میرسد. البته باید مدنظر داشته باشید که نباید از دعا کردن به عنوان درمان بیماریهای خود انتظار داشته باشید، اما این کار به نوبه خود میتواند به "عملکرد بهتر فیزیولوژیکی"، مانند سطح پایینتر هورمون استرس یا کورتیزول، فشار خون پایین، و بهبود عملکرد سیستم ایمنی منجر شود. "
در یک مطالعه معتبر در سال ۲۰۰۹، Koenig و همکارانش دریافتند که شش جلسه دعا یا نیایش هفتگی، میتواند باعث کاهش علائم افسردگی و اضطراب و افزایش خوش بینی آنها شود.
آیا میتوان دعا و نیایش را جایگزین درمان کرد؟
Koenig معتقد است که مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده و تاثیرات مثبت دعا کردن بر سلامت جسم و روح اثبات شده، اما این در صورتی است که فرد درگیر شرایط جدی خاصی نباشد.
شرایط جدی نیاز به درمان تخصصی دارند. به عنوان مثال، در صورت عدم درمان، اختلال اضطراب میتواند منجر به مشکلات جسمی و افزایش خطر خودکشی و افسردگی شود. جالب است بدانید که اختلال افسردگی با بیماریهای جسمی، انزوای اجتماعی و مرگ زودرس نیز مرتبط است.
یک مطالعه انجام شده در سال گذشته نشان داد افرادی که دعا و نیایش و معنویت را جایگزین درمانهای معمول برای بیماری سرطان برگزیده اند، ۲.۵ برابر بیشتر از افرادی که از درمانهای معمول سرطان استفاده میکردند، جان خود را از دست دادند.
این مطالعه به طور خاص به دعا کردن و نیاش نمیپردازد، اما خطرات جلوگیری از مراقبتهای پزشکی را نشان میدهد.
کوینیگ معتقد است که: ترکیب بهترین مراقبتهای پزشکی و داشتن ایمان مذهبی قوی میتواند منجر به سلامت روحی و جسمی بهتر شود.
منبع: آلامتو
ارسال نظر