خاورمیانه در ابتدای یک خشکسالی ۱۰ هزار ساله است
پارسینه: یک تیم از دانشمندان ایرانی و آمریکایی با بررسی ستون های آهکی یک غار ایرانی پیش بینی کردند که خشکسالی ۱۰ هزار ساله در راه است.
به گزارش خبرنگار «پارسینه»، گروهی از داشنمدان ایرانی و آمریکایی با بررسی ستون های آهکی (استالاگمیت) غار قلعه کرد در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غرب قزوین، با استفاده از تکنیک های پیش بینی کردند که یک خشکسالی ۱۰ هزار ساله در راه است.
این گزارش که در مجله علمی «بررسی های علمی کواترنری» منتشر شده است، می گوید نمونه ها و شواهد ایزوتوپی موجود درباره میزان بارش های سالانه نشان می دهند که یک دوره خشکسالی از ۱۲۷ هزار سال پیش آغاز شده و ۷۳ هزار سال پیش به پایان رسیده بود و دوره دیگری از ۷۵۰۰ تا ۶۵۰۰ سال پیش آغاز شده است که به زودی به پایان نخواهد رسید.
سواگ مهتریان، از مدرسه رزونتیل دانشگاه میامی، می گوید: «دولت های محلی عموما ترجیح می دهند از یک خشکسالی موقت درمنطقه و شکوفایی فراوانی آب در [سال های] پیش رو بگویند».
او اضافه می کند شواهد کشف شده مغایر این ادعا هستند و روندهای بلندمدت آینده احتمالا به سمت کاهش بارش حرکت خواهند کرد و در آینده قابل پیشبینی، نشانه ای از افزایش توفان های مدیترانه ای که منبع اصلی بارش های سالانه در منطقه هستند، وجود ندارد.
مدیترانه شرقی در حال حاضر درگیر بدترین خشکسالی در طول ۹۰۰ سال گذشته است. فروپاشی کشاورزی که ناشی از خشک شدن زمین ها و چاه ها است، با درگیری های فاجعه بار در سوریه ارتباط دارد.
پیش از این، پژوهشگران توفان غباری که هفت کشور خاورمیانه را در سال ۲۰۱۵ پوشاند، ناشی از تغییرات آب و هوایی بر اثر فعالیت های انسانی می دانستند، اما شواهد اخیر از منطقه دریای میت یادآوری می کنند که این منطقه همواره در معرض خشکسالی های ویرانگر بوده است.
چنین پیش بینی هایی را باید با توجه به حوزه بررسی شان مورد توجه قرار داد و گاهی تغییرات آب و هوایی در آینده و افزایش گازهای گلخانه ای در جو زمین و دیگر رخدادهایی که ممکن است به تغییر روند موجود بیانجامند در نظر گرفته نمی شوند.
با این وجود، نشانه های به دست آمده از غار ایرانی می گویند شرایط سخت پایداری در بلندمدت حاکم خواهد بود.
علی پورمند، زمین شناس دریایی دانشگاه میامی ویکی از نویسندگان این پژوهش می گوید: «ما آنچه را از آب و هوای گذشته آموخته ایم گرفتیم و برای درک بهتر از آن چه با توجه به تغییرات کنونی آب و هوای جهانی از آینده انتظار داریم، به کار بردیم».
اگر چه هیچ کسی مخالف پژوهش ،وبررسی علمی نیست اما ،اینکه ندانسته مسایل ،ودرگیری های منطقه را به آب ،وهوا نسبت دهیم ،این یک انحراف است ،تغیرات آب و هوایی همیشه در نیم کره ای اتفاق میافتد؟ ،گردش وحرکت زمین از غرب به شرق ،واز جنوب ،به سمت شمال است ،اثرات گلخانه ای ،در مناطق مرطوب ،وشرجی ،خط استوایی به سمت شمالگان است ،وهیچ ربطی به فقط خاور میانه ای ندارد ،همهٔ نیم کره شمالی را درگیر میکند ،با اثرات متفاوت ،در دو سمت استوایی از جنوبگان ،بسمت شمالگان ،و اگر منطقه ای خشک شود ،منطقه ای هم عرض آن در دو سو بسمت پر بازش میرود ،وهر دو گانه ،مخرب است ؟ آری ،زمین از میلیارد ها سال قبل از بدو پیدایش در حال تغیر ،وتکوین بوده ،وهست ،واگر روزی هستهٔ مرکزی زمین سرد،شود ،؟ زمین بسوی گردش کند تر می رود ،وطول روز از ۲۴ ساعت اگر به ۱۲ ساعت برسد آنوقت حیاتردر زمین نابود گردیده ، و هر عاملی میتواند این فرایند را کند ،ویا تسریع کند ،و تقدیر آن در ارادهٔ خالق هستی است که نظم ،و قانون ،کاینات ،را آفریده ؟ آری خالق متعال ،وقادر ،ومهربان ،وبخشنده ،،،