طلاق فوری (میخوام به سرعت از همسرم جدا بشم)
پارسینه: طلاق و جدایی یکی از استر آمیزترین و دردناکترین تجربیاتی است که هر کسی ممکن است در زندگی عاطفی و مشترکش آن را بچشد.
چرا افراد تصمیم میگیرند فورا طلاق بگیرند؟
دلایل مختلفی وجود دارد که بر حسب شرایط افراد متفاوت است و در آن فرد تصمیم میگیرد فوری به زندگی مشترکش پایان دهد، قطعا این تصمیم در هر فردی به دلایل متفاوتی صورت میگیرد اما در این جا چند دلیل مهم که معمولا رایج است را برایتان آوردهایم.
تصمیمات هیجانی
یکی از مهمترین دلایلی که افراد تصمیم به طلاق فوری میگیرند، غلبه هیجانها هنگام تصمیمگیری است. مغز ما نمیتواند زمانی که مورد هجوم انواع و اقسام هیجانات است، چه هیجانات مثبت چه هیجانات منفی، به صورت منطقی فکر کند. هیجانهای قدرتمندی مانند خشم، نفرت و اضطراب میتوانند به راحتی مسیر منطق را از شما دور کنند و باعث شوند شما برای کنترل این هیجانات تصمیمات آنی بگیرید بدون اینکه جوانب و عواقب تصمیماتتان را بسنجید.
ناتوانی در حل مشکلات
شاید فکر کنید افرادی که میتوانند مشکلاتشان را حل کنند حتما مشکلاتشان به اندازه شما دشوار نیست. این تفکر لزوما صحیح نیست! برخی افراد میتوانند برای سختترین مشکلات راه حل مناسب پیدا کنند و برخی افراد در حل مسائل ساده هم ناتوان هستند. این موضوع به توانایی مهم حل مساله ارتباط دارد. حل مساله یکی از تواناییها و مهارتهای مهمی است که لازم است همه افراد نه تنها در روابطشان که در زندگی شخصی نیز آن را بیاموزند. افرادی که توانایی حل مساله پایینی دارند و در این زمینه آموزش لازم را نیز ندیدهاند ممکن است مشکلات رابطهشان را حل نشده تصور کنند و بخواهند هرچه زودتر به آن پایان دهند.
لجاجت و غرور
شاید برایتان عجیب باشد و بگویید چطور ممکن است افراد در مساله مهمی مانند ازدواج یا طلاق پای لجاجت و غرور را وسط بکشند! متاسفانه اتاقهای مشاوره، مراجعان بسیاری را به خود دیده است که تنها از روی لجاجت و یا غرور میخواهند فورا از همسرشان جدا شوند. چنین افرادی با وجودی که میدانند تصمیمشان یک تصمیم ناپخته است و میتواند به کل خانواده آسیب برساند حاضر نیستند از غرورشان بگذرند و به قول معروف تا آخر راه میروند غافل از اینکه عواقبی در انتظارشان است که ممکن است به زودی آنها را از تصمیمگیری شتابزدهشان پشیمان کند.
تهدید یا جلب توجه همسر
گاهی افراد برای اینکه بتوانند توجه همسرشان را جلب کنند یا یادآوری کنند ممکن است رابطه از دست برود، دست به یک راه بسیار اشتباه مانند ایجاد حسادت در او، فرو رفتن در نقش قربانی، تهدید به جدایی و از همه بدتر درخواست طلاق میکنند. این افراد تصور میکنند اگر وانمود کنند میخواهند طلاق بگیرند مشکلات رابطهشان حل میشود غاقل از اینکه مشکل جدیتر به مشکلاتشان اضافه میشود.
ناتوانی در تصمیمگیری
شاید فکر کنید تصمیمگیری زمانی که میدانید چه میخواهید کار سختی نیست. باید بدانید تصمیمگیری هم مانند حل مساله که بالاتر به آن اشاره کردیم، یک مهارت مهم است. گاهی افراد در تصمیمگیری دچار شک و تردید میشوند، شک و تردید برای انسان حالتی بسیار تنشزاست و فرد به صورت ذاتی سعی میکند سریعتر شک و تردیدش را برطرف کند. اگر فرد نتواند همه ابعاد ماجرا را برای یک تصمیمگیری منطقی بررسی کند و در یک چرخه شک و تردید مدام دست و پا بزند در نهایت ممکن است برای خلاصی از این شک و تردید بخواهد همه چیز را تمام کند!
تصمیمات منطقی
همیشه طلاق فوری به علت تصمیمات هیجانی و غیر منطقی نیست. گاهی فرد در رابطهای است که ماندن در آن به صلاح خودش یا فرزندانش نیست. مانند افرادی که همسرشان دچار اختلالات روانی مزمن یا اعتیاد هستند، تهدید به آزار جسمی میشوند و به طور کلی این ازدواج برای فرد یا فرزندانش تهدیدآمیز است.
طلاق فوری چه آسیبهایی به همراه دارد؟
قطعا هر تصمیمی در زندگی اگر منطقی و به شیوه درست گرفته نشود، میتواند برای فرد عواقب جدی در پی داشته باشد. حتی تصمیمات کوچک و بیاهمیتتر نیز از این قاعده مستثنی نیستند چه برسد به تصمیم مهمی مانند پایان دادن به یک زندگی مشترک! عواقب تصمیمات نادرست در طلاق فوری میتواند بر حسب شرایط افراد مختلف متفاوت باشد و ما در اینجا برخی از مهمترین عواقب تصمیم نسنجیده به جدایی را برایتان بازگو میکنیم:
- پشیمانی از طلاق در کوتاه مدت یا طولانی مدت
- در نظر نگرفتن شرایط بعد از طلاق و سردرگم ماندن بعد از جاری شدن طلاق
- در نظر نگرفتن شرایط فرزندان و آسیب رسیدن به آنها
- عدم آمادگی برای مواجه شدن با بحرانهای عاطفی و روحی پس از طلاق
- عدم آمادگی برای ورود به زندگی اجتماعی پس از طلاق
- عدم بررسی شرایط مالی و اقتصادی بعد از جدایی
- شکستن تمام پلهای پشت سر اگر بازگشت به صلاح باشد
- از دست دادن حق و حقوق قانونی به دلیل عدم آگاهی نسبت به آن
طلاق فوری چه زمانی میتواند مفید باشد؟
همانطور که در قسمت دلایل طلاق فوری عنوان کردیم، این تصمیم گاهی میتواند منطقی و مفید باشد. مثلا زمانی که شما به دلیل ادامه دادن این ازدواج از نظر جانی و جسمی تهدید شوید یا چنین خطری فرزندانتان را تهدید کند میتوان گفت چنین تصمیمی نه تنها عجولانه نیست بلکه به صلاحتان نیز هست در غیر این صورت فرصت بررسی همه جانبه در تصمیمی تا این اندازه مهم را از خود نگیرید.
چه زمانی باید به طلاق هم به عنوان یک گزینه فکر کنیم؟
طلاق میتواند یک گزینه برای ادامه مسیر عاطفی شما در زندگی باشد به شرطی که آن را از همه نظر بررسی کرده باشید و در یک شرایط امن و به دور از هیجانات چنین تصمیمی را به عنوان یک راه حل درست انتخاب کرده باشید. برای اینکه بدانید چه زمانی میتوانید در مورد جدایی فکر کنید و آن را بررسی کنید به نکات زیر توجه کنید. البته وجود هیچ کدام از دلایل زیر به معنای تصمیم دربراه طلاق نیست و میتوان گفت شرایط زیر میتواند به شما این مجال را بدهد که ادامه رابطه تان را ارزیابی کنید و چه بسا با بررسی رابطه، متوجه شوید جدایی نه تنها راه حل درستی نیست بلکه شریطتتان را بدتر نیز خواهد کرد.
- زمانی که یک یا هر دو طرف دیگر تلاشی برای حل مشکلات نمیکنند.
- زمانی که اعتماد در رابطه به طور کلی از بین رفته است.
- زمانی که والدین وظایف والدگری خود را انجام نمیدهند و میتوانند برای سلامت روان فرزندان مضر باشند.
- زمانی که یکی یا هر دو طرف علاقهای به طرف مقابل و زندگی با او ندارد.
- زمانی که طلاق عاطفی در رابطه اتفاق افتاده است.
- زمانی که وجود بیماری روانی جدی و مزمن در یکی یا هر دو طرف مشهود است.
- زمانی که یکی یا هر دو طرف درگیر اعتیاد هستند.
- زمانی که بین خواستهها و نیازهای دو طرف سازگاری وجود ندارد.
- زمانی که در فرزندپروری و شیوه تربیت فرزندان اختلاف نظر جدی وجود دارد.
- زمانی که یکی یا هر دو طرف در رابطه درگیر خیانت شدهاند.
- زمانی که هر یک از ابعاد سه گانه عشق و عاطفه یعنی تعهد، صمیمیت و هیجان جنسی از بین رفته باشد.
- زمانی که در رابطه مشکلات جنسی جدی وجود داشته باشد.
- زمانی که در مورد آینده تصمیمات و تفکرات بسیار متفاوتی دارید.
- زمانی که خشونت خانگی وجود دارد.
- به طور کلی زمانی که روزهای بد و حال ناخوشتان در رابطه بیشتر از روزهای خوب آن باشد.
مشاوره طلاق را جدی بگیرید
اگر به هر دلیلی تصمیم به طلاق دارید، قبل از عملی کردن آن حتما از یک مشاور طلاق راهنمایی بگیرید. مشاوره طلاق یک روند مشاوره حرفهای و تخصصی است که به شما کمک میکند رابطهتان را با جزئیات صحیح و اصولی در همه ابعاد بررسی کنید، نقاط ضعف و قوت رابطهتان را بشناسید، تمام گزینهها را بررسی کنید و در نهایت درستترین تصمیم را طبق شرایط خودتان و فرزندانتان بگیرید. اگر با مشورت مشاور به این نتیجه برسید که طلاق بهترین راه است مشاور آمادگی شما و فرزندانتان را در این زمینه میسنجد و کمک میکند مهارتهای لازم را بر حسب ویژگیهای شخصی خودتان بیاموزید تا هم در حین طلاق هم پس از آن بتوانید با آمادگی کامل و در نظر گرفتن تمام جنبههای زندگیتان این مرحله را طی کنید و توانایی مدیریت هیجانها و عواطفتان را به دست آورید. مشاورین همیار عشق در حوزه مشاوره قبل و پس از طلاق آماده هستند تا با رویکرهای تخصصی و به روز علم روانشناسی در این راه کنار شما و فرزندانتان باشند تا از این مسیر با آسیب کمتر و در زمان کمتر گذر کنید.
سخن پایانی
تصمیمگیری برای طلاق، به نوعی تصمیمگیری دشوار و حساسی است. برخی از افراد به اشتباه تصمیمات غیرمنطقی از روی هیجانات یا دلایل اشتباه دیگر میگیرند که بعدا یا از این تصمیمی که گرفتند پشیمان میشوند و یا درگیر پیامدهای تصمیمشان میشوند. اما گاهی تصمیمگیری برای طلاق، حتی طلاق فوری، تصمیم منطقی و حساب شدهای است و فرد میداند و مطمئن است که این تصمیم به صلاح خودش و فرزندانش است. در این مقاله به صورت کامل درباره طلاق فوری توضیح دادیم و سعی کردیم راهنماییتان کنیم که خوب فکر کنید و بعد اقدامات لازم را انجام بدهید. همچنین توصیه کردیم که حتما قبل از طلاق گرفتن یا در حین مراحل آن، از مشاوره طلاق نیز استفاده کنید. میتوانید از مشاوره طلاق همیار عشق بهرهمند شوید.
منبع : همیار عشق
ارسال نظر