گوناگون

ضرورت ماموگرافی غربالگری در زنان ۴۰ تا ۷۰سال

پارسینه: دکتر معصومه گیتی در آستانه برگزاری سی و سومین کنگره بین‌المللی رادیولوژی ایران درباره تصویربرداری از پستان و تاثیر آن در تشخیص به موقع سرطان، گفت: پستان دارای بافت نرمی است که بسیاری از تغییرات مرضی در آن را تنها به کمک ماموگرافی می‌توان تشخیص داد و از جزییات دقیق بافت پستان آگاه شد.

وی افزود: ماموگرافی جزییات بافت پستان را به وضوح نشان می‌دهد، به گونه‌ای که می‌توان علائم و اختلالاتی که در پستان ایجاد شده را به موقع تشخیص داد و این امر کمک بسزایی در تشخیص به موقع سرطان در مراحل اولیه می‌کند. به همین دلیل به خانم‌ها توصیه می‌شود بین ۴۰ تا ۷۰ سالگی حداقل هر دو سال یکبار تصویربرداری از بافت سینه را انجام دهند.

رییس کمیته تصویربرداری بیماری‌های زنان و پستان انجمن رادیولوژی ایران یادآور شد: انجام ماموگرافی به دختران جوان توصیه نمی‌شود، زیرا در سنین جوانی و دوران باروری و تکثیر سلول‌های پستان، بافت غددی پستان بسیار متراکم است و به همین دلیل ماموگرافی تصویر واضح و کاربردی را نشان نخواهد داد و از طرفی حساسیت به اشعه در جوانان بیشتر است. به همین دلیل نیازی نیست جوانان مورد ماموگرافی سالانه قرار گیرند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره ترس برخی از زنان نسبت به انجام ماموگرافی گفت: هنگام تصویربرداری ماموگرافی بافت پستان‌ها تا حدی فشرده می‌شود تا ضخامت بافت کم شده، نیاز به تابش اشعه و مدت تابش اشعه کاهش یافته و همپوشانی نسوج کم شده و در نتیجه وضوح تصویر افزایش یابد. این فشردگی ممکن است برای بعضی خانم‌ها کمی دردآور باشد، اما به دلیل اینکه فشردن تنها برای چند ثانیه انجام می‌شود، این درد آزار دهنده نخواهد بود.

گیتی با بیان اینکه هر جلسه ماموگرافی ۵ تا ۱۰ دقیقه به طول می‌انجامد، یادآور شد: توضیحات کافی توسط تکنیسین ماموگرافی و آگاهی زنان نسبت به هدف از انجام ماموگرافی موجب کاهش درد در آنها می‌شود.

این متخصص رادیولوژی همچنین درباره عوارض اشعه ماموگرافی خاطرنشان کرد: ماموگرافی یک روش تشخیصی است که به تشخیص سرطان در مراحل اولیه و درمان به موقع منجر می‌شود. بنابراین مضرات این اشعه در برابر فواید آن ناچیز است و این در حالی است که ما روزانه در برابر تشعشعات مضر بسیاری قرار داریم.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار