۲۰ میلیون ایرانی دچار اضافهوزن یا چاقی هستند
پارسینه: رئیس کمیته تغذیه فدراسیون پزشکی و ورزشی بابیان اینکه ۲۰ میلیون ایرانی دچار اضافهوزن یا چاقی هستند، گفت: از هر سه ایرانی یک نفر به این بیماریها دچار هستند.
محمد حضوری در همایش بزرگ تغذیه و کنترل وزن که عصر امروز در سالن همایشهای شهرداری قم برگزار شد، با اشاره به اینکه انسان سالم درگذشته انسانی بوده که هیچ بیماری نداشته باشد، اظهار داشت: در حال حاضر مشکل اصلی انسانها اضافهوزن است و این درحالی است که همه دنیا دچار این مسئله شدهاند.
وی بابیان اینکه ۲۰ میلیون ایرانی دچار اضافهوزن یا چاقی هستند، افزود: از هر سه ایرانی یک نفر به این بیماری دچار شده و یکسوم مرگومیرهای ناشی از بیماریهای قلبی و ۳۵ درصد از سرطانها نیز ارتباط مستقیمی با امر تغذیه دارد.
حضوری با تأکید براینکه عامل نصف سرطانهای گوارشی تغذیه نامناسب است، عنوان کرد: به حدی از تغذیه خود غافل شدهایم، که نمیدانیم چه مواد غذایی مصرف میکنیم و نهایتاً چه بلایی بر سر بدنمان میآوریم، بهگونهای که علت نیمی از بیماری دیابت تغذیه است که در صورت اصلاح و توجه به سبک زندگی میتوان آن را کنترل کرد.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۸ هزار میلیارد تومان برای درمان سرطان در کشور صرف میشود، گفت: سالانه ۱۱ هزار نفر براثر استعمال دخانیات فوت میکنند، همچنین فشارخون بهعنوان مرگ خاموش به شمار رفته و وزن اضافه یکی از عوامل مستعد کننده آن است.
رئیس کمیته تغذیه فدراسیون پزشکی و ورزشی علل چاقی را موردتوجه قرار داد و عنوان کرد: سبک زندگی بزرگترین عامل چاقی بوده و کمتحرکی و غذاهای با چربی زیاد و پرکالری نیز از دیگر عوامل چاقی به شمار میروند.
وی با اشاره به اینکه روند افزایش وزن بهصورت آرام و روان است، ادامه داد: در سالهای اخیر رفتارهای غلط مانند دیدن تلویزیون، کمتحرکی و افزایش دسترسی به غذا، سبب اضافهوزن و چاقی شده است.
حضوری با تأکید براینکه میزان کمتحرکی انسان بهمرور در حال افزایش است، گفت: نیمی از آمار مرگ ایرانیها مرتبط با بیماریهای قلبی است، که لازم است با تغذیه اصولی آن را کنترل کرده و سلامتی را بر داشتن اندامی مناسب ترجیح دهیم.
وی بابیان اینکه داروهای کاهش وزن درواقع سبب کاهش آب بدن میشوند، ادامه داد: کاهش سریع وزن بدن بهصورت چشمگیر ناشی از کاهش آب بدن است، که آسیب زیادی به بدن افراد وارد میکند.
رئیس کمیته تغذیه فدراسیون پزشکی و ورزشی با اشاره به اینکه کاهش زیادی وزن نیز بیماری محسوب میشود، اظهار داشت: میزان وزن و قد افراد باید براساس BMI سنجیده شود و براساس آن تغذیه مصرف شود، همچنین لازم است از ورزشهای مناسب و مورد تأیید استفاده شود.
وی الگوی چاقی را عامل بروز بیماریهای قلبی در مردان دانست و بیان کرد: الگوی چاقی در آقایان به شکل سیبیشکل بوده و تجمع چربی بیشتر در اطراف شکم است که این عامل سبب بیشتر دچار شدن آقایان نسبت به خانمها به بیماری قلبی میشود.
منبع:
خبرگزاری تسنیم
ارسال نظر