گوناگون

نکاتی برای حفظ سلامتی در ماه رمضان

نکاتی برای حفظ سلامتی در ماه رمضان

پارسینه: افطار متعادل و سالم، انرژی مورد نیاز بدن را بدون اضافه کردن کالری‌های غیر ضروری را فراهم می‌کند.

چند راهکار عملی برای حفظ سلامتی در ماه رمضان آورده شده است.

وعده سحر را حذف نکنید

در ماه رمضان فقط دو فرصت برای غذا خوردن، در سحر و افطار وجود دارد. بسیار مهم است که از وعده سحر صرف نظر نکنید. نوع رژیم غذایی، بر انرژی شما در طول روز تأثیر می‌گذارد. بسیاری از اوقات، مردم برای وعده سحر به کربوهیدرات های ساده روی می‌آورند اما کربوهیدرات های ساده، انرژی طولانی مدت را تأمین نمی‌کنند بنابراین از غلات کامل همراه با چربی ها و پروتئین های سالم و همچنین میوه ها و سبزیجات را مصرف کنید.

آب بنوشید

نوشیدن آب از اهمیت حیاتی برخوردار است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. عدم نوشیدن آب کافی می تواند منجر به خلق و خوی بد و خستگی مضاعف شود. این مورد می تواند بر سطح انرژی و حافظه شما تاثیر گذارد. نوشیدن آب همچنین در پیشگیری و درمان سردرد ، میگرن ، سنگ کلیه ، یبوست و همچنین در حفظ فشار خون نقش دارد. برخی شواهد نشان می دهد که هیدراته ماندن باعث کاهش اشتها نیز می شود.

از زمان قبل از طلوع آفتاب و پس از غروب آفتاب به عنوان فرصتی برای تأمین میزان آب توصیه شده استفاده کنید. یک بطری آب را در طول شب نزدیک خود بگذارید و هر وقت ممکن است آب بنوشید. سعی کنید به جای شیرینی ها از غذاهایی با محتوای آب زیاد استفاده کنید. همچنین میوه ها و سبزیجات پر از آب را در وعده افطارخود قرار دهید مانند: توت فرنگی، هندوانه، طالبی، خیارها، کدو سبز، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی.

در زمان افطار از پرخوری خودداری کنید

بعد از یک روز کامل غذا نخوردن و احساس گرسنگی ، پرخوری در زمان افطار امری عادی است اما پرخوری منجر به خستگی صبحگاهی و افزایش وزن در طول ماه رمضان می شود.

افطار را با خوردن خرما، مقداری میوه و نوشیدن مقداری آب شروع کنید. قندهای طبیعی میوه به بدن شما این امکان را می دهد تا احساس گرسنگی نکرده و کمتر پرخوری کنید. سعی کنید در زمان افطار از سبزیجات، سالاد،کربوهیدرات ها و پروتئین ها مصرف کنید.

سلامتی خود را حفظ کنید

داشتن یک بیماری پزشکی مزمن به این معنی نیست که شما قادر به روزه گرفتن نیستید. بلکه باید زمان استفاده از داروها را متناسب با وعده غذایی سحر و افطار تنظیم کنید.

افراد مبتلا به بیماری های رایج پزشکی مانند دیابت و فشار خون بالا در صورت روزه گرفتن، باید قند خون و فشار خون خود را کنترل کنند ، از آبرسانی کافی اطمینان حاصل کنند و زمان داروهای خود را تنظیم کنند.اگر روزه داری وضعیت پزشکی بیماران را بدتر میکند، بیماران نباید روزه بگیرند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار