هشدار جدی به مردم جهان/ کرونا همچنان قربانی خواهد گرفت!
پارسینه: دبیر کل سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که همهگیری کووید به هیچ وجه به نقطه پایان نزدیک نشده و احتمالا بعد از اومیکرون، شاهد ظهور سویه جدیدی از این بیماری خواهیم بود.
به گزارش پارسینه ، تدروس ادهانوم قبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) نسبت به "کماهمیت" و "بیخطر جلوه دادن" سویه اومیکرون ویروس کرونا هشدار داد.
او گفت: «اشتباه نکنید، اومیکرون منجر به بستری شدن در بیمارستان و مرگ میشود و حتی ابتلا به موارد خفیفتر هم مانند سیل، امکانات مراقبتهای بهداشتی را غرق میکند.»
او گفته است که تا پایان همهگیری کرونا مسیری طولانی در پیش روست.
او گفت درحالی که ممکن است این سویه در مجموع کم خطرتر باشد "این روایت که باعث بیماری ملایم میشود گمراه کننده است. "
"اشتباه نکنید، اومیکرون باعث بستری شدن در بیمارستان و مرگ میشود، و حتی در موارد خفیفتر هم مثل سیل مراکز درمانی را غرق کرده است. "
او به رهبران جهان هشدار داد که "با رشد باورنکردنی اومیکرون در جهان، احتمال ظهور سویههای تازه وجود دارد، برای همین است که ردگیری و ارزیابی همچنان حیاتی است. "
او افزود: "من به خصوص نگران کشورهای زیادی هستم که آمار واکسیناسیون در آنها پایین است، چون خطر بیماری و مرگ در کسانی که واکسینه نشده اند چندین برابر است. "
اظهارات آقای آدهانوم بعد از آن مطرح میشود که آنتونی فائوچی مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا ابراز امیدواری کرده بود که ویروس کرونا به زودی به بیماری مشابه سرماخوردگی شود تبدیل شود و افراد بتوانند بدون مشکل آنرا سپری کنند.
نوع جدید ویروس کرونا که از سوی سازمان جهانی بهداشت اومیکرون نامگذاری شده است، در پایان سال ۲۰۲۱ شناسایی شد و به سرعت در تمام دنیا منتشر گردید. مقامهای سازمان جهانی بهداشت میگویند این ویروس شدت کمتری در مقایسه با گونههای قبلی دارد، اما در عین حال سرعت انتشار آن بسیار بیشتر است و در نتیجه همچنان باعث بستری شدن در بیمارستان و مرگ افراد، به ویژه در میان کسانی که واکسن نزدهاند، میشود.
رکورد آمار روزانه در اروپا
با شیوع هرچه بیشتر اومیکرون، موارد تازه ابتلا به کرونا در سراسر اروپا درحال افزایش بوده است.
در دانمارک، مقامها روز سه شنبه از ۳۳ هزار و ۴۹۳ مورد ابتلا تازه خبر دادند و همزمان مقامهای بهداشتی در ایتالیا ۲۲۸ هزار و ۱۷۹ مورد جدید ابتلا را اعلام کردند.
از طرف دیگر فرانسه ۴۶۴ هزار و ۷۶۹ مورد ابتلای روزانه را گزارش کرد که بیش از چهار برابر آمار روز دوشنبه است و رکورد تازهای در این کشور به حساب میآید. میانگین آمار روزانه ابتلا در یک هفته گذشته در این کشور اکنون از ۳۰۰ هزار فراتر رفته.
در این میان وزرای دولت فرانسه همچنین با اعتراض اتحادیههای آموزگاران روبرو هستند که خواستار دومین اعتصاب عمده شده اند. آنها به پروتکلهای دولت در زمینه تست کووید و قرنطینه که میگویند کلاسها را به شدت مختل میکند اعتراض دارند.
از سوی دیگر براساس تازهترین دادههای دانشگاه جانز هاپکینز، مجموع قربانیان کرونا در آمریکا با فوت ۱۱۲۵ بیمار دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته به ۸۵۱ هزار و ۷۳۰ نفر رسیده است.
همچنین شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا با شناسایی ۷۵۶ هزار و ۳۰۶ بیمار دیگر به ۶۶ میلیون و ۴۵۶ هزار و ۵۱۶ نفر افزایش یافت.
ایالت کالیفرنیا با بیش از ۷ میلیون و ۱۴۳ هزار مورد ابتلا به کرونا بیشترین آمار را در میان ایالات آمریکا به خود اختصاص داده است.
در همین حال ایالت تگزاس با حدود ۵ میلیون و ۵۶۵ هزار مورد و ایالت فلوریدا با بیش از ۵ میلیون و ۴۱ هزار بیمار کرونایی در ردههای بعدی قرار دارند.
ایالت کالیفرنیا با ۷۷ هزار و ۹۳۸ مورد مرگ ناشی از کرونا دارای بیشترین آمار قربانیان نسبت به سایر ایالات آمریکا است. این آمار در ایالت تگزاس از ۷۷ هزار و ۲۱۳ تن و در ایالت فلوریدا نیز از ۶۲ هزار و ۵۰۴ نفر فراتر رفته است.
براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC)، تاکنون بیش از ۲۴۸ میلیون نفر در این کشور در برابر ویروس کرونا واکسینه شدهاند که بیش از ۲۰۹ میلیون نفر از آنها دوز دوم واکسن را دریافت کردهاند.
اما در ایران نیز وزارت بهداشت از جان باختن ۱۹ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز چهارشنبه در ایران بر اثر ابتلا به کرونا خبر داد.
بر اساس این گزارش، طی این بازه زمانی، ۴۰۶۰ مبتلای جدید به کووید ۱۹ نیز در ایران شناسایی شد که ۳۳۰ تن از آنها در مراکز درمانی نقاط مختلف کشور، بستری شدند.
با احتساب این آمار، مجموع بیماران کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۲۳۱ هزار و ۹۰۹ نفر و مجموع جان باختگان به ۱۳۲ هزار و ۱۳۲ نفر رسید.
در حال حاضر ۱۲۷۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها در شرایط شدید این بیماری قرار دارند.
وزارت بهداشت و مقامهای ستاد مقابله با کرونا در عین حال نسبت به افزایش شمار مبتلایان و قربانیان با توجه به غالب شدن سویه بسیار مسری اُمیکرون هشدار میدهند.
گزارشها: بی بی سی/ دویچه وله/ آناتولی/ یورونیوز/ رادیو اروپای آزاد
ارسال نظر