گوناگون

بررسی زمینه ژنتیکی ابتلا به بیماری عروقی با گوشی‌ هوشمند

بررسی زمینه ژنتیکی ابتلا به بیماری عروقی با گوشی‌ هوشمند

پارسینه: محققان اپلیکیشنی برای گوشی‌های هوشمند ساخته‌اند که می‌تواند خطر ژنتیکی کاربران برای بیماری عروق کرونر را محاسبه کند.

در مطالعه‌ای که در مارس ۲۰۲۲ منتشر شد، محققان توضیح دادند، چگونه اپلیکیشن آن‌ها به نام مای ژن رنک (MyGeneRank) اطلاعات ژنتیکی افراد شرکت‌کننده را از شرکت آزمایش‌کننده ژنتیک وارد می‌کند و یک امتیاز خطر CAD را بر اساس داده‌های DNA خروجی می‌دهد.

از ۷۲۱ شرکت‌کننده‌ای که اطلاعات کاملی ارائه کردند، احتمال استفاده از داروی استاتین‌ها یا سایر درمان‌های کاهش دهنده کلسترول در افرادی که امتیازات پرخطر داشتند، در مقایسه با افرادی که امتیازات کم خطر داشتند، بسیار بیشتر بود.

حدود دو برابر نرخ شروع استاتین را در گروه پرخطر ژنتیکی در مقابل گروه کم خطر ژنتیکی مشاهده شد، که نشان می‌دهد استراتژی‌هایی مانند این می‌تواند سهم بزرگی در سلامت عمومی داشته باشد.

نویسنده ارشد این مطالعه، دکتر علی ترکمانی مدیر ژنومیکس و انفورماتیک ژنوم در موسسه ترجمه تحقیقاتی اسکریپس می‌گوید: حدود ۱۸ میلیون بزرگسال آمریکایی مبتلا به CAD هستند که شایع‌ترین شکل بیماری قلبی است و شامل سخت شدن و باریک شدن شریان‌های تغذیه‌کننده عضله قلب است. سالانه بیش از ۳۰۰۰۰۰ آمریکایی بر اثر حملات قلبی جان خود را از دست می‌دهند.

استاتین‌هایی مانند آتورواستاتین و سیمواستاتین و همچنین سایر دارو‌های غیراستاتینی که سطح کلسترول خون و سایر مولکول‌های مرتبط با چربی به نام لیپید‌ها را کاهش می‌دهند، در حال حاضر به طور گسترده استفاده می‌شوند و به کاهش میزان مرگ و میر سالانه ناشی از CAD در دو سال گذشته کمک کرده‌اند.

محققان تخمین می‌زنند در آمریکا تقریباً نیمی از مردان و حدود ۱۰ درصد از زنان بین ۴۵ تا ۶۵ ساله در معرض خطر CAD هستند. با این حال فقط حدود یک سوم از این افراد دارو‌های کاهش دهنده چربی مصرف می‌کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار