گوناگون

چگونگی مراقبت از بیمار مبتلا به ایدز

چگونگی مراقبت از بیمار مبتلا به ایدز

پارسینه: ایدز و مراقبت از بیمار مبتلا وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا :ایدز (سندروم نقص ایمنی اکتسابی) است که توسط ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) ایجاد می شود. افراد آلوده به HIV می‌توانند به ایدز مبتلا شوند، اما همه افراد مبتلابه HIV به ایدز مبتلا نمی‌شوند،یعنی افرادی وجود دارند که HIV مثبت هستند اما مبتلابه بیماری ایدز نمی‌شوند.یعنی فقط ویروس را با خود حمل می‌کنند و ویروس در آن‌ها عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند.

مراقبت از افراد مبتلابه ایدز،چه ازلحاظ فیزیکی و چه ازلحاظ عاطفی کار طاقت‌فرسایی است.مدیریت جنبه‌های فیزیکی و عملی مراقبت از کسی که دوستش دارید و حالا با بیماری سختی دست و پنجه نرم می‌کند و کنترل احساس و ترس خودتان راجع به بد شدن حال بیمار و روند بیماری‌اش بسیار سخت است.همه این مشکلات در کنار ترس از این است که مبادا در حین مراقبت از بیمار،خودتان مبتلابه ایدز شوید و در نتیجه باید از خودتان نیز مراقبت کنید.
در بحث مراقبت از بیمار ، این مهم است که دائماٌ با دکتر فرد در ارتباط باشید تا تغییرات بهداشتی و نیاز به مراقبت بیمارتان را به‌روز رسانی کنید.
راهنمایی برای مراقبت از بیماران مبتلابه ایدز
آموزش‌های لازم را ببینید
یادگیری در مورد ایدز اولین گام مهم برای مراقبان افراد بیمار است، زیرا نگرانی‌ها و ابهامات در مورد این بیماری گسترده است. یادگیری بیشتر در مورد این بیماری نه‌تنها به شما کمک می‌کند تا بدانید چگونه باید از بیمارتان مراقبت کنید درعین‌حال ، ترس شما را (مانند:ترسی که از درد ،علائم و عوارض بیمارتان دارید.) نیز کاهش می‌دهد. شما می‌توانید مهارت مراقبت از بیمار مبتلابه ایدز و نحوه مدیریت شرایط خاص را از طریق دوره‌های ارائه‌شده توسط سازمان‌ها، ازجمله صلیب سرخ، سازمان‌های خدمات ایدز و یا وزارت بهداشت دولت یاد بگیرید.
مراقبت از افراد بیمار در خانه
برای اکثر افراد بیمار مبتلابه ایدز هیچ جایی مانند خانه نیست. از فرد بیمار بپرسید که در خانه چه‌کاری می‌توانید برایش انجام دهید تا احساس راحتی بیشتری بکند. بسیاری از افراد بیمار، به‌خصوص در مسائلی مانند حمام یا دستشویی رفتن خجالت می‌کشند که از کسی کمک بخواهند. در این موارد خودتان حتماً نزدیک حمام باشید و وسایل موردنیاز بیمار مانند حوله را برایش آماده کنید و بدون این‌که از شما درخواست کند، خودتان به بیمار کمک کنید.
اجازه دهید بیمار صحبت کند اما به او اصرار نکنید
راجع به بیماری بیمار صحبت نکنید،زیرا شاید صحبت کردن راجع به بیماری برایش آزاردهنده باشد.از او بپرسید که اگر تمایلی به صحبت کردن راجع به بیماری‌اش داشت، با او صحبت کنید.هرزمانی که راجع به مسائل ناراحت‌کننده صحبت کرد،موضوع را عوض کنید تا روحیه بیمارتان خوب باقی بماند.برای روحیه او خوب است که با او به موسیقی گوش دهید یا تلویزیون تماشا کنید.
مشارکت با بیمار در همه امور
در انجام تمامی امور و تصمیم‌گیری‌ها با بیمار مشارکت کنید.بیمار شاید کنترل بر خیلی از جنبه‌های زندگی را ازدست‌داده باشد،اما شما به او اجازه تصمیم‌گیری بدهید و کنترل بعضی چیزها را به دوش بیمار بی‌اندازید.او را در بحث‌های خانوادگی مانند بحث راجع به یک کتاب، نمایش‌های تلویزیونی،وقایع و برنامه‌های آخر هفته مشارکت دهید. ( وب سایت سلامت دکتر سوشا )
تغذیه خوب و مناسب
هر کاری که می‌توانید راجع به بهبودی تغذیه بیمار انجام دهید. یک رژیم غذایی متعادل، شامل مقدار زیادی از مواد مغذی، فیبر و مایعات است. بیمار را به خوردن به‌اندازه تشویق کنید. آماده‌سازی مواد غذایی برای یک فرد مبتلابه ایدز نیاز به مراقبت بیشتری دارد. این خیلی مهم است که دست‌ها، ظروف پخت‌وپز و سطوح آماده‌سازی مواد غذایی را تمیز نگه‌دارید. همچنین مهم است که به خوبی میوه‌ها و سبزیجات تازه را بشویید، سبزیجات آلی، گوشت و مرغ تازه بپزید و غذاهای دریایی و تخم‌مرغ خام به بیمار ندهید. اگر یکی از مشکلات بیمارتان تهوع و یا استفراغ است، غذاهای ادویه‌دار، چرب و سرخ‌شده به بیمار ندهید و از پزشک بخواهید تا دارویی به بیمارتان بدهد تا حالت تهوع او کم شود.
محافظت در برابر عفونت
هر عفونتی که شمارا خیلی کم تحت تأثیر قرار می‌دهد، فرد مبتلابه ایدز را به‌شدت متأثر و مریض می‌کند. برای جلوگیری از گسترش عفونت، دست را بشویید، خودتان را واکسینه کنید، خانه و لباس‌ها را تمیز نگه‌دارید و اجازه ندهید تا دوستان یا اقوامی که بیمار هستند، بیمار مبتلابه ایدز را ملاقات کنند. همچنین برای این‌که خودتان را از عفونت محافظت کنید، وسایل شخصی مانند موچین و یا ریش‌تراش را با بیمار شریکی مصرف نکنید و اگر با مایعات و یا اجزاء بدن فرد بیمار در تماس هستید حتماً دستکش خانگی لاستیکی بپوشید.
فرد مبتلابه ایدز را فعال نگه‌دارید
به فرد بیمار کمک کنید تا بلند شود و تا جایی که می‌تواند کمک کند.اگر بیمار بیشتر زمان خود را در تخت سپری می‌کند،به او کمک کنید تا تمرین‌هایی را در تخت انجام دهد.پزشک یا فیزیوتراپ می‌تواند به بیمار کمک کند تا تمرین‌هایی مثل تمرین بازو، ساق پا، دست‌وپا ساده را انجام دهد.
دوری از زخم بستر
گذراندن زمان زیاد در رختخواب، می منجر به مشکلاتی مانند زخم بستر، مفاصل سفت و ذات‌الریه در بیمار شود. اگر بیمار بیش از زمان لازم در بستر است حتماً حواستان باشد تا موقعیت فیزیکی بدن او در بستر عوض شود. اگر بیمار قادر به حرکت کردن نیست، از پرستار بخواهید تا به شما آموزش دهد چگونه می‌توانید او را از تخت به یک صندلی منتقل کنید. برای اینکه پوست بدن بیمار سالم باقی بماند، تشک‌های نرم یا تشک‌های مناسب برای جلوگیری از زخم بستر زیر بیمارتان بی اندازید. اگر متوجه هر قرمزی و یا زخم مشکوک روی تن بیمارتان شدید،حتماً با پزشک مشورت کنید.
به فرد مبتلابه ایدز کمک کنید تا مراقبت‌های پزشکی خود را مدیدیت کند
اگر حتی بیمار شما حال خوبی دارد، سروکار داشتن با بیمارستان و یا شرکت‌های بیمه می‌تواند مشکل باشد.در کارهای بیمارتان به او کمک کنید، فرم‌های بیمه و بیمارستان را برایش پر کنید زیرا به‌تنهایی مدیریت کردن آن‌ها برایش سخت است.تمام داروهایی که بیمار باید مصرف کند را بدانید و مدیریت کنید همچنین عوارض جانبی داروها را نیز بررسی کنید،البته نباید تمام کارها را شما انجام دهید بلکه بیمار را نیز در کارها مشارکت دهید.
مراقب خودتان باشید
بهترین مراقبت از بیمار مبتلابه ایدز این است که اول مراقب خودتان باشید. استراحت و ورزشی که نیاز دارید را انجام دهید. بعضی زمان‌ها را صرف کارهایی که به آن‌ها علاقه دارید کنید.برای اطلاع از نحوه تماس و مراقبت خودتان (از تماس با خون و مایعات بدن بیمار اجتناب کنید زیرا راه اصلی انتقال این ویروس از راه خون و مایعات بدن است.) به یک مشاوره و یا گروه پشتیبانی بروید. در انجام کارها از دیگران نیز کمک بگیرید. اگرچه مراقبت از فرد بیمار بسیار سخت است اما روحیه خود را حفظ کنید و خستگی‌تان را به او منتقل نکنید تا روحیه او نیز حفظ شود. .
منبع: دکتر سوشا

ارسال نظر

  • ناشناس

    پارسینه... مرسی. این اطلاع رسانی ها عالیست.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار