قاسمی: تحریمهای جدید چیزی جز جنگ روانی نیست
پارسینه: بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه: اکثریت کشورها با این تحریمها مخالفت کردند مثل اتحادیه اروپا و چین، پس این تحریمها چیزی جز جنگ روانی تلقی نخواهد شد و با درایت و خردمندی و صبوری راهبردی راه را ادامه میدهیم.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در آغاز نشست رسانهای خود ضمن تسلیت اربعین و رحلت رسول اکرم (ص) و امام حسن مجتبی (ع) و شهادت امام رضا (ع) در خصوص سازو کار مالی و بانکی اتحادیه اروپا و تاریخ عملیاتی شدن آن گفت: این موضوع پیش میرود ما در تماس دائم هستیم و همانگونه که اشراف دارید این مکانیزم پیچیده است و باید ابداع شود و زمانبر است و باید با دقت لازم روی آن کار شود و با توجه به شرایط ایران فکر میکنم باز اگر هم صبوری کنیم خیلی زود کلیات آن مشخص شود و امیدواریم در زمان کوتاه به مرحله اجرایی شدن برسد.
وی در رابطه با انتخابات میان دورهای آمریکا و نتیجه این انتخابات و اهمیت آن گفت: این انتخابات موضوع مهمی است که مساله داخلی آنها است و در مرحله نخست به خود آنها مربوط است و صداها نشانگر این است که بخشهایی مخصوصا فرهیختگان نارضایتیهای زیادی مخصوصا در حوزه سیاست خارجی دارند، اما نهایتا برای مشخص شدن سرنوشت آن باید صبر کرد. تجربه ما در قبال ایالات متحده نشان میدهد با ایرانستیزی مواجه هستیم امیدواریم در آینده تجارب گذشته موجب خردگرایی بیشتر مقامهای آمریکایی شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص مشخص شدن ابعاد قتل خاشقچی و نظر وزارت خارجه گفت: تحقیقات ادامه دارد و من منتظر میمانم تا نتیجه کامل و دقیق از سوی دولت ترکیه حاصل شود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص توییت بعیدینژاد در خصوص تماس کارمندان ایران اینترنشنال گفت: من در مورد توییت اظهارنظر نمیکنم، اما دستورالعمل وزارت خارجه این است که با تمام توان از اتباع ایرانی حمایت کنیم. اگر در این مورد خاص هم موردی وجود داشته باشد که نیازمند کمک ما باشد از این افراد حمایت میکنیم وظیفه داتی ما این است که بهترین نقش را ایفا کنیم.
وی در خصوص اعمال تحریمهای جدید و واکنش وزارت خارجه و رایزنیهای وزارت خارجه گفت: این تحریمها موضوع جدیدی نیست و ما همواره شاهد این تحریمها بودیم و امروز هم با خروج آمریکا از برجام بخش دیگری از تحریمها در قبال جمهوری اسلامی ایران آغازشده و فکر میکنم این اعتیادی است که به خصوص در دولت جدید شکل گرفته و، چون عادت است ترکش برای آقای ترامپ مشکل است و دست به این اقدامات بیثمر میزند.
قاسمی با بیان اینکه من این اقدام ترامپ را خودتحریمی ایالات متحده آمریکا میدانم، گفت: ترامپ کلیه معاهدات را زیر پا میگذارد و نشان داده نهایتا نمیتواند با این سازو کارهای بینالمللی کار کند و در انزوا قرار میگیرد و با انزوا این سازو کارها را ترک میکند و این نشانه عجز و تنهایی آمریکاست که نمیتواند با جهان کار کند. این تحریم آمریکاست و نه شورای امنیت و جهان. ما تحریمهای شورای امنیت را تجربه کردیم و علیرغم برخی آسیبها به پیشرفتهایی دست پیدا کردیم و آمریکا به اهداف خودش دست پیدا نکرد.
وی خاطرنشان کرد: اکثریت کشورها با این تحریمها مخالفت کردند مثل اتحادیه اروپا و چین، پس این تحریمها چیزی جز جنگ روانی تلقی نخواهد شد و با درایت و خردمندی و صبوری راهبردی راه را ادامه میدهیم. تجربه و تاریخ این واقعیت را به کرات نشان داده این تحریمها جز جنگ روانی چیزی نیست و با سازو کارها و همکاریها فکر میکنم نتایج ترامپ را نصیب او نخواهد کرد و به تاریخ خواهد پیوست و با ظفرمندی ایران به پایان میرسد.
قاسمی در خصوص اظهارنظر عادلالجبیر در رابطه با ارسال پیام سری برای ایران گفت: من اطلاعی از این تماس ندارم و تایید نمیکنم و از منابع لازم اطلاعاتی در این مورد دریافت نکردم. سیاست ما نسبت به همسایگان سیاست اصولی و پایداری است و ادامه دارد و ما علاقمندیم با همه همسایگان درجهت ثبات و امنیت پایدار و رفاه تلاش کنیم.
وی همچنین در خصوص معافیت هشت کشور از تحریمها گفت: اخبار گوناگونی در سطح رسانه در خصوص دریافت فرصت یا معافیت برای همکاری با ایران از آمریکا منتشر شده، ولی قضاوت قطعی و نهایی در خصوص صحت این اخبار و اینکه بتواند اجرایی شود زود است اطلاعات ما از قبل نشان میداد کشورهای بسیاری در تماس با ایالات متحده به دنبال یافتن راهکارهایی برای ادامه همکاری با ایران بودند این یک سوی ماجرا است و در تحلیل دیگری احساس میشود علیرغم تمام سخن پراکنیهای مقامات آمریکا این کشور به نتیجه رسیده یا خواهد رسید این نوع تحریمها و زورگریی در قبال همه کشورهای جهان برای عدم همکاری با ایران به خصوص درحوزه انرژی و اهمیت آن نمیتواند اجرایی شود و به نوعی صحبت از تعدیل مواضع قبلی نسبت به برخی کشورها است.
قاسمی تاکید کرد: رویاهای ایالات متحده آمریکا به سرانجام و فرجام لازم نمیرسد و این ناشی از عدم شناخت آنها نسبت به مسائل جهانی و منطقه و ایران است. درهم تنیدگی ارتباطات جهانی اجازه اعمال قدرت را به آمریکا نخواهد داد. مخصوصا وقتی طرف مقابل ایران است با هوشمندی و درایت، تجارب گذشته و امروز چراغ راه آینده خواهد بود. فکر میکنم دوران تمامیتخواهی ایالات متحده به پایان رسیده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی در خصوص پیام عمران خان برای میانجیگری بین ایران و عربستان در سفر ظریف به پاکستان گفت: سفر وزیر امور خارجه در راس هیات نظامی و سیاسی در ادامه تلاشهای مستمر ایران در سطوح مختلف برای پیگیری موضوع مرزبانان بود که به گروگان گرفته شدند.
وی تاکید کرد: این سفر با توجه به حساسیت وزارت خارجه و ضرورت پیگیری تفاهمات قبلی برای ایجاد مرزهای امنتر و پایان اقدامات تروریستی انجام شد و این موضوع یکی از موضوعات اساسی ما بود که امیدوارم به آزادی تمامی نیروهای جان بر کف مرزبانی بینجامد. تفاهمات دیگری هم برای ثبات مرزها انجام شد.
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: در حاشیه این سفر درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه صحبت شد و گفته شد که مسائل منطقه از اولویت ویژهای برخوردار است و مراضع ما نسبت به همه همسایگان مشخص است و علاقمند نیستیم با همسایگان مشکل داشته باشیم و هر کمک و تلاش مثبتی را در این رابطه پاسخگو هستیم.
وی با بیان اینکه از نظر ما مساله یمن فاجعه بار است و سازمانهای مختلف آمارهایی را در خصوص این فجایع اعلام میکنند، یادآور شد: مشخص است شرایط به مراتب از قبل بدتر است ما از اقدامی که از تجاوز جلوگیری کند و بازگشت آرامش و امدادرسانی به مردم یمن تلقی شود استقبال میکنیم و به هرگام و هر تلاشی در این زمینه خیرمقدم میگوییم.
قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درباره دعوت از سفرای سوئد و نروژ و کاردار دانمارک به وزارت امور خارجه که روز گذشته انجام شد، عنوان کرد: بعد از توطئههایی که در اروپا انجام شد وزارت خارجه برای مقابله با این توطئهها موضوع را دنبال کرد و اخیرا در مورد موضوع دانمارک از روز نخست اقدامات لازم صورت گرفت و تماسها وجود داشت. دیروز هم روسای نمایندگی این کشورها به وزارت خارجه احضار شدند و مواضع ما بیان شد.
وی افزود: ما این نوع رفتار را محکوم میکنیم و آن را بخشی از اقدامات خصمانهای میدانیم که معاندان جمهوری اسلامی آن را پیریزی میکنند و تلاش میکنند رابطه خوب ایران با اروپا را دستخوش تغییر کنند بخشی از اروپا هم به این امر واقف است. خیلی از کشورها بعد از اتخاذ مواضع آمریکا اعلام کردند از آنها تبعیت نمیکنند این روش برای برخی از کشورهای معدود و رژیم صهیونیستی و آمریکا قابل قبول نیست و آنها با ناامیدی سیاستهای جنگ روانی را دنبال میکنند که با شکست مواجه خواهد شد و سودی نمیبرند و منجر به رسوایی آنها خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ما در این زمینه اطلاعاتی در سطح وسیع داریم و اعلام کردیم آماده همکاری نشستهای مشترک برای روشن شدن موضوع و منبع و کانون این اقدامات هستیم و این آمادگی به آنها اعلام شده است. جا دارد به تمامی ایرانیان خارج از کشور توصیه کنم با دقت لازم و توجه ویژه از هرگونه تماس و مراجعه به عنوان نیروهای امنیتی و دولتی ایران خودداری کنند و هرگونه تماسی را حتما به سفارت مطرح کنند و حتی در صورت لزوم به مقامات کشوری که ساکن هستند اعلام کنند. باید با هوشیاری در این مسیر توجه لازم را داشته باشند تا این گروهها نتوانند مستمسکی برای تخریب روابط خارجی ایران پیدا کنند هدف این است که رابطه خوب ایران با دنیا نباشد و ما سفرهای مقامات آمریکایی را میبینیم و با هوشیاری از این مساله هم عبور میکنیم.
قاسمی در خصوص عدم مشارکت ایران در نشست گفت: ایران قرار نیست در همه نشستها حضور داشته باشد و ما در حریان نشست بودیم و اطلاعات کاملی دریافت کردیم و در این نشست بر روند آستانه تامید شد و دو شریک ما یعنی روسیه و ترکیه حضور داشتند. هر اقدامی و گامی که بتواند در جهت تثبیت سوریه و کاهش آلام مردم باشد می تواند بخشی از راهبرد ما باشد.
وی در رابطه با اعلام ددلاین آمریکا برای پایان جنگ یمن و تاثیر آن گفت: به نظر میرسد فاجعه یمن به نقطه پیچیدهای میرسد و ادامه این وضعیت نمیتواند استمرار داشته باشد و باید جامعه جهانی تلاش کند برای پایان این فاجعه و گام نخست توقف تجاوز و کشتار مردم یمن است که باید اتفاق بیفتد و جهان بتواند این لکه ننگین را از کارنامه خودش بزداید چرا که تاریخ، کل جهان را برای این فاجعه بشری نخواهد بخشید.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص سفر ظریف به ترکیه و شرکت در اجلاس دی ٨ گفت: دو سفر آقای ظریف به ترکیه داشتند در اجلاس اخیر مباحث زیادی درباره همکاریهایی که میتواند شکل بگیرد، مطرح شد و مباحث پولی و مالی و مبارزه با یکجانبهگرایی از موضوعات اساسی بود. تحلیل ما از اجلاس مثبت است.
وی در خصوص رد CFT و اینکه این موضوع وقت خریدن ایران است، گفت: به این تحلیل اعتقاد ندارم و این تحلیلهای از موضع سیاسی و جناحی است و بخشی مربوط به مسائل داخلی است. موضع ما همان موضع اصولی است که میگوییم کنوانسیون باید اجرایی شود و این برای مردم دارای سودمندیهای زیادی است و در صورت عدم تصویب با مشکلات عدیدهای روبرو خواهیم شد. الان بحث ایراداتی است که ما امیدواریم در جهت رفع شبهات از نظر کارشناسی مجددا حضور فعالی داشته باشیم و امیدوارم این شبهات برای شورای نگهبان روشن شود و ما بتوانیم در این مسیر درست گام برداریم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص اینکه نتانیاهو از طریق عمان پیامی را به ایران فرستاده است، گفت: چنین خبری ندارم و رژیم صهیونیستی هم در جایگاهی نیست برای ما پیام بدهد.
وی در خصوص اینکه آیا اروپا میتواند مستقل از آمریکا در خصوص برجام نقش ایفا کند، گفت: این آزمون بزرگی برای اروپا است و آنها اراده سیاسی خود را در این خصوص اعلام کردهاند و تلاش میکنند و ما سعی کردیم ضمانتهای لازم را دریافت کنیم و این آزمونی است که آیا اروپا استقلال خود را به دست میآورد یا خیر آنچه تا امروز نشان داده همین اراده است و در صف آرایی جدی با آمریکا قرار دارند. امیدوارم اروپا به عنوان یک جامعه بزرگ و به عنوان یک واحد نوظهور بتوانند نقش تاریخی خود را اعمال کنند.
وی در خصوص پیگیری وضعیت مرزبانها و اطلاعات جدید گفت: مفصل در این خصوص توضیح دادم؛ ما نشستهای مفصلی داشتیم که قطعا اطلاعاتی را به دست میآوریم و سیاستهای بعدی را تنظیم میکنیم. از توضیح بیشتر اجتناب میکنم.
قاسمی در خصوص اسدالله اسدی و اقدامات صورت گرفته گفت: اقدامات لازم انجام شده از طریق اقدامات دیپلماتیک تماسهای سیاسی و وکلایی در اختیار ایشان است که تلاش میکنند و امیدوارم بی گناهی ایشان اثبات شود و ایشان بتواند به کشور خودش بازگردد.
وی در خصوص تلاش اسرائیل برای علنی کردن مناسبات خود با کشورهای عربی با هدف منزوی کردن ایران و تقش آنها در ماجرای دانمارک گفت: اقدامات رژیم صهیونیستی روشن است. تلاش آنها در جهان اسلام برای دودستگی است و سیاست محکومی است و با امیدواری نسبت به هوشمندی جهان اسلام این سیاستها با شکست مواجه خواهد شد. امیدوارم همه با وحدت جهان اسلام در برابر این ستیزهجویی مقاومت کنند.
قاسمی در رابطه با انتقادات در خصوص کمکاری وزارت امور خارجه در مراسم اربعین گفت: شما سوالات عجیب و غریبی میپرسی و بیماری امروز در افراد وجود دارد که وزارت امور خارجه را مورد انتقاد قرار دهند چه درمورد مسائل اقتصادی و چه دیپلماتیک که درست نیست. وزارت خارجه به عنوان فعالترین عضو در ستاد اربعین حضور داشته که گزارشی در این خصوص وجود دارد و ظرف امروز و فردا جزئیات را خواهم گفت. وزارت خارجه با نظم بسیار کار خودش را انجام داده و تفاهم برای استفاده ایرانیان از دینار، مذاکرات با کشورهای همسایه، حضور در مرزها برای آمد و شد اتباع کشورهای دیگر و صدور ویزا از جمله این کارها بوده است. در واقع وزارت خارجه تلاش موفق و کاملی را انجام داده و من از تلاش همکاران خودم در بخش کنسولی تشکر کنم.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: رییس اداره گذرنامه که نماینده ما در ستاد اربعین بودند، در ٨ ماه گذشته سفرهای زیادی داشتند و اگر مشکلی بود متوجه وزارت خارجه نیست. سفیر ما در بغداد در مرزها مستقر شد آقای ظریف بعد از مشکلاتی که پیش آمد با وزیر خارجه عراق صحبت کردند و باید از عراق و مردم و دولت این کشور تشکر کنیم.
وی در خصوص همکاری پاکستان در بخش امنیتی و کم کاری در خصوص مرزبانان و مسائل مرزی گفت: این موضوعات و اقدامات الزاما همه از دولت پاکستان نشات نمیگیرد این گروههای تروریستی ریشه در مکانهای دیگری دارند با هدف فشار و ضربه زدن به ایران. البته انتظار و خواسته ما از پاکستان بیش از این است که با جدیت بیشتر و درک موقعیت در مرزها اقدامات بیشتر و دقیقتری انجام دهند تا شاهد این حوادث نباشیم. در سفر سال گذشته وزیر خارجه ما به راهکارهای نسبتا مشخصی دست یافتیم و تا حد خوبی امنیت مرزها برقرار شد در این سفر هم در این خصوص صحبت کردیم و هیات نظامی هم حضور داشت امیدوارم در مرحله عمل این نتایج اجرایی شود و شاهد این حوادث تلخ نباشیم و مرزهای ما با پاکستان امن و توام با ثبات و صلح باشد.
قاسمی در خصوص اینکه مولانا سمیع الحق توسط افراد ناشناس کشته شده و تاثیر این موضوع در امر مبارزه با تروریسم گفت: ما هر اقدام تروریستی را با هر شکل و هدف محکوم میکنیم باید تروریسم را در هرکجا خشکاند و این اقدام به طور کلی برای ما مذموم است.
وی در رابطه با ناکامی ترکیه در اجرای مفاد نشست سوچی گفت: من در اینکه ناکام بوده و یا خیر نظری ندارم بگذارید زمان بگذرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به کشتار شیعیان نیجریه گفت: در این خصوص مواضع وزارت خارجه را اعلام کردم و فکر میکنم آقای علمالهدی هم در این خصوص صحبت کردند ما این ماجرا را محکوم میکنیم و توصیه میکنیم برخوردهای خصومتآمیز کنار گذاشته شود و با گفتوگو وضعیت متعادلتری حاکم شود این روند پایدار نیست ما هشدارهایی را هم دادهایم.
ارسال نظر