گوناگون

ولایتی: هیئت‌های مذهبی در مهار فتنه نقش اساسی داشتند

پارسینه: علی‌اکبر ولایتی با اشاره به نقش پررنگ هیئت‌های مذهبی در ایستادگی مقابل فتنه‌ها و دفاع مقدس، گفت: دولت آینده باید تفکر و فرهنگ عاشورایی را گسترش دهد.

در ادامه مناظره، مرتضی حیدری مجری برنامه، همزمان با پایان بخش اولخطاب به کاندیداها، گفت: در پایان بخش اول وقت‌های اضافه دوستان را برای جمع‌بندی لحاظ می‌کنیم.

با اعلام وقت‌های مانده نامزدها، روحانی که فقط 57 ثانیه وقت داشت، از بقیه نامزدها خواست اگر می‌توانند کمی به او از وقتشان بدهند که بر اساس اعلام مجری برنامه، طبق قانون این امکان وجود ندارد.

وی که اولین کاندیدایی بود که براساس قرعه‌کشی صحبت‌هایش را آغاز کرد، در بیان دیدگاه‌هایش در ادامه مناظره فرهنگی و اجتماعی در بیان دیدگاه‌هایش گفت: در بحث سلامت مردم مشکلات زیادی دارند و برای راه حل آن باید در بحث بیمه، پوشش را همگانی کرده و 5 میلیون نفری که بیمه ندارند، صاحب بیمه شوند.

وی ادامه‌داد: باید بیمه را رقابتی کنیم و از انحصار چند سازمان دربیاوریم. دولت باید کمک کند. سهم مردم از درمان که الان 70 درصد است به نرم جهانی برسد. مساله معلولین هم مهم است، 5 درصد جامعه ما معلول هستند و 3 درصد باید استخدام شوند، اما الان اجرا نمی شود.
ولایتی: دفاع مقدس را هیئت‌های مذهبی ایجاد کردند

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی اکبر ولایتی نیز دیگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بیان دیدگاه‌های فرهنگی و اجتماعی خود در سخنانی گفت: در این برنامه از موضوع نقش مردم در حفظ فرهنگ اسلام و ایران غفلت شد. بعد از پذیرش اسلام توسط ایران، وقتی دیدند بنی‌عباس و بنی‌امیه بر طریق اسلام واقعی عمل نمی‌کنند، اولین کسی که در این زمینه کار کرد، حکیم فردوسی بود که با تمسک به جوانمردی ایرانی و اهل بیت، نقش مهمی در احیای فرهنگ موحد ایجاد شد.

وی در همین زمینه افزود: پس از آن دیوان "علی نامه" به سبک شاهنامه سروده شد که جنگ‌های امیرالمومنین را به صورت حماسی سروده است. بعد از آن فرهنگ فتوت و جوانمردی با راهنمایی عرفان و عرفا شکل می‌گیرد و عملا ساختار ابدایی ایران درست می شود که جامعه را حفظ می‌کند و با حفظ و تقویت فرهنگ اسلامی و ایرانی و اهل بیتی توانستند فتیان را شکل داده و ساختار جوانمردی را در ایران شکل دهند که در حمله مغول و سایر یورش‌ها این ساختار علمایی روحانی و مردمی توانست انسجام مردم ایران را نگه‌دارد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه اظهارداشت: نمونه بسیار بارز آن سربداران هستند که ایرانیان مسلمان پیرو اهل بیت بودند و با راهنمایی علما توانستند ایلخانان را شکست دهند.

پس از آن در اشغال ایران توسط استعمارگران وقتی میرزای شیرازی فتوایی صادر کرد، همه افراد چپق‌ها را شکستند. در مشروطه هم جوانمردانی مانند ستارخان و باقرخان در تبریز قیام کردند.
ولایتی در ادامه تأکیدکرد: در زمان اشغال ایران توسط متفقین و جنگ اول جهانی و در مراحل بعدی هم ایران حکومتی نداشت، اما مجموعه ملت ایران با همین فرهنگ اسلامی و شیعی و ایرانی توانستند جامعه را سرپا نگه دارند، درحالی که عثمانی به محض اشغال کشورش فروپاشید.

وی تصریح‌کرد: در زمان رضاخان با وجود همه تهاجم‌ها علیه فرهنگ اسلامی و ایرانی، هیئت‌های مذهبی توانستند اساس اسلام و فرهنگ اهل بیت را نگهدارند. ستون فقرات قیام 15 خرداد، هیئت‌های مذهبی و بخصوص هیئت مرحوم طیب بود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران با دست به دست هم دادن هیئت‌های مذهبی در تبعیت از علما و امام خمینی، بیشترین نقش را در پیروزی داشتند، افزود: در دفاع مقدس افرادی مانند آهنگران و دیگران برای تهییج مردم، روضه‌خوانی و مدیحه‌خوانی کرده و تشبیه بین کربلا و دفاع مقدس درست کردند و مردم با شور به جبهه‌ها رفتند.

ولایتی در ادامه اظهارداشت: دفاع مقدس را همین هیئت‌های مذهبی ایجاد کردند. در فتنه 78 و 88 نیز هیئت‌های مذهبی نقش اساسی داشتند که البته در ایستادگی مقابل فتنه‌ها و دخالت‌های خارجی نیز همین‌گونه بوده است. امروز هم این هیئت‌ها توانستند به عنوان محورهای کوچه و بازار، خط رهبری را بدون اینکه پولی بگیرند، استوار نگه دارند. اتفاقا گاهی اوقات به جاهایی هم که پول نیاز بود؛ پول دادند.

وی تأکید کرد: مردم و هیئت‌ها بیشترین نقش را در حفظ فرهنگ اسلامی و ایرانی داشته‌اند و بسیار بیشتر از دولت‌ها نیز مؤثر بوده‌اند. اگر بخواهیم بگوییم چه چیزی باعث شده که انقلاب و ملت و فرهنگ ایرانی و اسلامی باقی بماند، تمسک به مسیر اباعبدالله الحسین(ع) بوده و فرهنگ ما فرهنگ عاشورایی است. اگر اینگونه نبود، نمی‌شد یک کشور در مقابل 40 و اندی کشور در جنگ تحمیلی بایستد و الان در بحث هسته‌ای و تقابل با صهیونیست ها و غیره نیز نمی‌توانست بایستد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه در دولت آینده باید این تفکر و فرهنگ عاشورایی گسترش و ترویج بیشتری یابد، اظهارداشت: حفظ فرهنگ جوانمردی که مقتدای خود را امام علی(ع) می‌دانند و حفظ فرهنگ عاشورایی از مهمترین مقومات جامعه ما و فرهنگی است که به آن افتخار می‌کنیم.

عارف: فضای امنیتی دانشگاه‌ها طی سال‌های اخیر بی‌سابقه بود

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا عارف نیز در ادمه و در بیان دیدگاه‌هایش در حوزه فرهنگی و اجتماعی گفت: بحثی بین آقای روحانی و جلیلی شکل گرفت. فکر می‌کنم آقای جلیلی قبول می‌کند که فضای امنیتی بی سابقه ای در سال‌های اخیر در دانشگاه حاکم شد که نتیجه‌اش بی رغبتی دانشجویان برای مشارکت در فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی شد. با چماق کمیته انضباطی عملا دانشجو را در کانال خاص آموزش قرارداده‌اند.

وی ادامه‌داد: ستاره دار کردن دانشجویان هم که به آن اشاره شده است. تشکل‌های دانشجویی عملا فعالیت خاصی نداشتند. من نمی‌دانم به چه دلیل ترم 2 دانشگاه امسال فشرده شد، در حالی که باید دانشجو در حماسه سیاسی شرکت داشته باشد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح‌کرد: روح و شادابی که الان باید در دانشگاه‌‌ها باشد را نمی‌بینیم. استاد دانشگاه الان برای اینکه به یک کنفرانس علمی برود، توسط حراست پرس‌وجو می‌شود و اگر او بخواهد مخالفتی داشته باشد، با بازنشستگی یا لغو قرارداد استخدام روبرو می‌شود. من معتقدم که کرسی‌ها مهم است و باید انجام شود. روشن است که در یک فضای امنیتی که اگر دانشجو بحث و جدل کند، هزینه می‌دهد و انگیزه‌ای برای این کار ندارد. باید این نگاه از دانشجویان برداشته شود.

عارف خاطرنشان‌کرد: متاسفانه سن مصرف مواد مخدر پایین آمده و درصد معتادان هم بالا رفته که من آمار نمی‌دهم، چون بحث‌های امنیتی برای ما دارد. معتاد را باید مریض بدانیم و بپذیریم که باید درمان شود. باید راهکار جلوگیری از افزایش اعتیاد را دنبال کنیم. مهمترین دلیل اعتیاد امروز بیکاری و مسائل اقتصادی است. باید فضای مناسبی برای اوقات فراغت جوانان فراهم شده و اماکن ورزشی و سرانه ورزشی در کشور افزایش یابد.
منبع: تسنیم

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار