غرضی: دانشگاههای ایران برای خارج از کشور دانشجو تربیت می کنند
پارسینه: سید محمد غرضی با حضور در برنامه تلویزیونی «به انتخاب شما» که از شبکه سوم سیما پخش می شود برنامه ها و اولویات هایش را برای جوانان تشریح کرد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه«در نظام اسلامی هرکس بتواند اجماع ایجاد کند خیلی خوب و قوی است« اظهار داشت: اگر اجماع شود، بر اساس فقه اسلامی و سنت مردم موفق میشود ولی اگر بخواهد بگوید رئیسم و باید از من اطاعت شود، توفیق چندانی نصیب او و دیگران نمیشود.
وی با بیان اینکه یکی از مزایای مردمسالاری نسبت به دموکراسی این است که مردمسالاری اجماع و دموکراسی اختلاف را می پسندد افزود: در نظام اسلامی رقابت نداریم، همکاری داریم. در عمرم هیچ مسئولیتی نداشتم که در آن بهغیر از اینکه با اجماع باشد کاری انجام دهم. اگر اختلافی پیش میآمد بین افراد، آنقدر صبر میکردم که با اجماع کارها را انجام دهم.
وی در پاسخ به سئوالی درباره اینکه در دولت تان با تخلف نزدیکانتان چطور برخورد خواهید کرد اظهارداشت: اگر کسی تخلف کرده خودش باید پاسخگو باشد. البته من نزدیک نداشتم و برادر و خواهرم در حیطه عملیات من نبوده است.
وی افزود: در جمهوری اسلامی خلاف شان است که کسی خواهر و برادرش را [ به قدرت]بیاورد.
غرضی با بیان اینکه هیچچیزی زودبازده نیست افزود: تخصص است که بازده دارد. باید سرمایه به سمت تخصص برود. در بنگاههای زودبازده سرمایه را بین افرادی که تخصص نداشتند، توزیع کردند. 900 میلیارد تومان دادند به عدهای که بروند کار کنند ولی همهشان رفتند پیکان خریدند. یا پولها تبدیل به زمین شد یا رفت بهسمت ربای بانکی و ... لذا بنگاههای زودبازده تبدیل به تورم شدند. بهمحض اینکه این بنگاهها اعلام شد، سکه 92 هزار تومان بود، وقتی 45 هزار میلیارد تومان به جامعه تزریق شد، سکه 160 و بعدش 190 هزار تومان شد. زودبازدهها به هیچ وجهی موفق نشدند. من دلم برای آن سرمایه نمیسوزد دلم برای آن جوانانی میسوزد که پول در اختیارشان بود اما توان تولید نداشتند.
وی با اشاره به اینکه اصل 44 بسیار مترقی است ولی نوع برخورد با آن متفاوت است گفت: روند خصوصی سازی آلمان شرقی را مطالعه کردم. اگر مجموعهای توان تولید داشت واگذار میکردند به کسانی که مدیریت کنند و بعدش به آنها واگذار میکردند. تورم آلمان با ما این بود که تورمش 1 و زیر یک بود. تعداد زیادی از آلمان غربی ریختند به آلمان شرقی و مجوز گرفتند و کارخانجات را راه انداختند. این نوع خصوصی سازی که ما کردیم، گفتیم میگذاریم به مزایده و هرکه بیشتر خرید، خرید. شرط هم نکردیم که هرکسی باید با پول خودش بخرد بلکه با پول بانکی خریدند و چون مدیریت نداشتند، بسیاری از اصل چهل و چهاریها متوقف و بلکه بدتر شدند و الآن بهصورت بورس درآمده و فقط در سفته بازی است.
وی با بیان اینکه اگر اصل 44 بخواهد درست اجرا شود باید تورم پایین بیاید و به مدیریت برتر داده شوند تصریح کرد: در بسیاری موارد در زمینه اصل 44 تخلفاتی هم انجام شده است که من از مطرح کردن آن میگذرم.
غرضی اظهارداشت:من میگویم دولتی موفق است که کارشناسی اجتماعی داشته باشد. کارشناسی فردی به درد نمیخورد. الآن سازمانهای بسیار پیشرفته کشور متکی به کارهای فردی است متأسفانه. آنچه در غرب اتفاق افتاده این است که سازمانهای مردمنهاد درست کردند و تا وقتی اینها نظرشان مساعد نباشد مصوبه صورت نمیگیرد.
وی با تکرار اینکه شعار من شعار ضدتورم است گفت: ظرف صدسال گذشته کشور دچار تورم بوده و فقرا تحت فشارند و تولید و جوانان از بین رفتهاند. مصممام دولتی به وجود بیاورم که با تورم مبارزه کند. تا وقتی به تورم مسلط نشوید، هر برنامهای بریزید نقش بر آب است.
این نامزد ریاست جمهوری ضمن نقد سیستم آموزشی کشور به مهاجرت جوانان ایرانی به خارج از کشور اشاره کرد و گفت: دانشگاههای خیلی خوب ما بهجای نیاز داخل، نیاز خارج از کشور را تربیت کردهاند. در حقیقت سیستم آموزشی ما بر اساس نرخ غرب انسان تبیت می کند و وقتی آن فرد رشد کرد به آنجایی می رود که بر اساس نرخ آنجا رشد کرده است. از 1304 که آموزش و پرورش درست شد و در 1313 دانشگاه در کشور درست شد، بهجای اینکه جوان را برای اشتغال تربیت کنیم، برای مدرک و محفوظات تربیت کردیم که این نوع آموزش مطابق نیاز کشور نیست.
وقتی جوان دیپلم میگیرد با یک محفوظاتی وارد کشور میشود. آنجا که یک قدری از من و شما قویترند، جوان در سن 17سالگی شغلی را یادگرفته وارد میدان کار میشود.
وی افزود: کشور بایستی جوانش را طوری تربیت کند که در هر استان، اشتغال مورد نیاز استان فعال شود.
باید بر اساس منابع هر استان، جوانان آن کشور را تربیت کنیم. باید آموزش مطابق نیازها و منابع هر استانی باشد.
منبع:
خبرآنلاین
درود بر مرد پخته