گوناگون

ترکان: از اقدام عارف لذت بردم

پارسینه: قائم مقام ستاد حسن روحانی با مورد توجه قرار دادن کناره‌گیری عارف از صحنه انتخابات، اظهار کرد: من از این‌که عارف متعهد به مرام و مشی خود حرف زد، استفاده کردم و از این موضوع لذت بردم که او به مشی خودش وفادار است.

اکبر ترکان در نشستی که در ایسنا برگزار شد با بیان این مطلب، اظهار کرد: در فرصتی که چند ماه انتخابات فراهم کرد اتفاق مهمی افتاد که اهمیتش کمتر از خود انتخابات نیست. در این چند ماه فرصت شد راجع به موضوعاتی بحث و گفت‌وگو شود که تا قبل از این بحث درباره این موضوعات بد بود.

وی افزود: خوشبختانه کاندیداها در فضای انتخاباتی راجع به مسائلی که به مردم مربوط است حرف زدند، مسائلی که قبلا درباره آنها صحبتی نمی‌شد. مثلا درباره مباحث مربوط به سیاست خارجی، هسته‌یی و شرایط اقتصادی کشور دیدگاه‌های متفاوتی مطرح شد، دیدگاه‌هایی که مردم باید آنها را می‌شنیدند.

قائم مقام ستاد حسن روحانی با بیان این‌که تا قبل از این عده‌ای در تاریکی فحش می‌دادند، افزود: حال معلوم شد که برای رسیدن به اهداف هسته‌یی کشور الزاما یک راهبرد و استراتژی مدنظر نیست. آقای دکتر روحانی در گفت‌وگوهای خود بر این نکته تاکید کردند که می‌توان بدون اینکه به کشور تحریمی تحمیل شود اهداف هسته‌یی کشور را تعقیب کرد و الزاما مسیر تحقق اهداف هسته‌یی کشور مسیر تحریم نیست.

ترکان با بیان این‌که در این فرصت مردم نظرات متفاوتی را شنیدند، اظهار کرد: در این مسیر مثلا آقای ولایتی گفت‌وگوهایی را آغاز کردند و معلوم شد که ایشان نظرات دیگری دارند و کلیت این موضوع دستاورد خوبی است.

وی در ادامه گفت: کاندیداها آرام آرام مثل هم حرف می‌زنند و این دستاورد دیگری در این عرصه است. صحبت‌هایی که دکتر روحانی از ابتدا آن را مطرح می‌کردند چند سال است که در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد توجه قرار گرفته و از سوی ایشان شنیده می‌شده است و اینطور نیست که این صحبت‌ها فی‌البداهه به ذهن آقای روحانی رسیده باشد.

قائم مقام ستاد حسن روحانی تاکید کرد: این صحبت‌ها با یک پشتوانه قوی مطالعاتی در مرکز تحقیقات استراتژیک جایی که هفتاد محقق به طور مستقیم آنجا کار می‌کنند و سیصد نفر از اساتید دانشگاه در آن هستند و یک کار تحقیقاتی و پژوهشی می‌کنند مطرح می‌شود.

ترکان در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر می‌بینیم که سایر کاندیداها نیز همین حرف‌ها را می‌زنند و این بسیار اتفاق خوبی است، گفت: ما به دنبال این هستیم که گفتمان تحقق پیدا کند و به خاطر همین گفتمان است که ما از روحانی دفاع می‌کنیم و هر کدام از کاندیداها که پیروز شوند وقتی همین گفتمان را مطرح کنند خود اتفاق بسیار خوبی است.

وی در ادامه گفت: روزی عارف در تلویزیون آمد و گفت من یک اصلاح‌طلب هستم و همچنین بر این موضوع تاکید کرد که اتفاق و شرایط فعلی کشور محصول اصولگرایان است و همه قوا دست اصولگرایان بوده است و من دیدم کسی در تلویزیون می‌گوید من اصلاح‌طلب هستم و برایش اتفاقی نمی‌افتد.

قائم مقام ستاد حسن روحانی با مورد توجه قرار دادن کناره‌گیری عارف از صحنه انتخابات، اظهار کرد: من از اینکه عارف متعهد به مرام و مشی خود حرف زد، استفاده کردم و از این موضوع لذت بردم که او به مشی خودش وفادار است.

به گزارش ایسنا، قائم مقام ستاد انتخاباتی حسن روحانی در مورد صحبت‌های اخیر روحانی مبنی بر این‌که دولت وی ادامه دولت‌های هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی است گفت: اینکه آقای روحانی گفته‌اند ادامه دولت سازندگی و اصلاحات هستند به این معنا است که توسعه سیاسی و اقتصادی را با همراه با هم مد نظر قرار دارد.

وی با اشاره به این‌که دولت سازندگی معروف به توسعه اقتصادی است و شاید بتوان گفت دولت اصلاحات هم محورش توسعه سیاسی بوده است، گفت: اینکه آقای روحانی می‌گویند ادامه دو دولت سازندگی و اصلاحات هستند به این معنا است که هم می خواهند توسعه اقتصادی را در دستور کار داشته باشند و هم توسعه سیاسی را و نمی‌خواهند یکی از اینها مورد غفلت واقع شود.

وی همچنین در جواب سوالی در مورد کناره‌گیری عارف و نحوه تعامل روحانی با وی گفت: آقای عارف رفتار متعهدانه و اخلاقی از خود نشان دادند.

ترکان با اشاره به این‌که آقای عارف از ابتدا گفته بودند هر چه آقای هاشمی و خاتمی بفرمایند تبعیت می‌کنم، گفت: آقای روحانی هم به توصیه آقای هاشمی و مشورت آقای خاتمی آمده بود اعلام کرده بودند هر چه آقای هاشمی بگویند قبول می‌کنند.

وی با اشاره به وجود هم پوشانی گفتمان عارف و روحانی اضافه کرد: حرف‌های آقای عارف و روحانی بیش از 70 درصد هم پوشانی دارد پس این بحث مطرح شد که آیا می شود یکی از این دو کاندیدا این گفتمان را نمایندگی کند؟

قائم مقام ستاد انتخاباتی حسن روحانی با تاکید بر اینکه ائتلاف داد و ستد نیست، بلکه نمایندگی کردن یک گفتمان است خاطر نشان کرد: برای انجام بررسی‌های لازم اصل موضوع پذیرفته شد و نمایندگان 4 تن از بزرگان کشور متشکل از آقایان هاشمی رفسنجانی، ناطق نوری، سیدمحمد خاتمی و حاج حسن آقا شامل 8 نفر معرفی شدند و سه نفر از ستاد آقای عارف و سه نفر از ستاد آقای روحانی و سه نفر به عنوان مرضی‌الطرفین انتخاب شدند که مجموعا 17 را تشکیل می‌دادند.

ترکان با اشاره به اینکه دو سازو کار افکارسنجی و مصلحت سنجی برای انجام بررسی‌ها انجام شد، گفت: در نهایت به این تنیجه رسیدیم که اگر بخواهیم مصلحت‌اندیشی بکنیم باید افکارسنجی داشته باشیم لذا هر نوع تصمیمی منوط به افکارسنجی شد.

وی با توضیح این‌که برای انجام کار افکارسنجی چند نفر معین شدند و گروه ورزیده وخبره مامور انجام کار افکارسنجی شدند،افزود : با دقت بسیار نمونه‌ها انتخاب شد و اندازه آن مشخص شد، نظرسنجی‌های در شهرهای بزرگ و تهران انجام شد که بخشی از افکارسنجی روز پنجشنبه و بخشی از روز شنبه انجام شد و گزارش‌های آن صبح یکشنبه در جمع 17 نفره اعلام شد و نتیجه این شد که در کنار آن ملاحظات دیگر نیز مد نظر قرار گیرد.

قائم مقام ستاد انتخاباتی حسن روحانی با اشاره به اینکه نتیجه افکارسنجی‌ها خدمت اقای هاشمی و خاتمی گزارش شد و نتیجه آن شد که اعلام شده است گفت: آقای عارف بسیار متعهدانه‌،اخلاقی و پایبند به قول و قرار قبلی عمل کرد با وجود اینکه آرای آقای عارف هم کم نبود، بنابراین آقای عارف تمکین کردند که دیشب فرمودند براساس گزارش‌های که تهیه شده و نامه‌ای که آقای خاتمی به ایشان نوشته‌اند کناره‌گیری کردند.

وی با تاکید بر اینکه میزان آرای آقای عارف بسیار خوب، اما در افکارسنجی‌ها نسبت به آرای آقای روحانی قدری پایین‌تر بود افزود: آقای عارف وفادار به آنچه که قول و قرار داده بودند عمل کردند و ما امروز صبح وقتی در ستاد این خبر را شنیدم همگی رفتار اخلاقی آقای عارف را تحسین کردیم.

ترکان در جواب این سوال که چرا عارف درنامه کناره‌گیری‌ خود اسمی از روحانی نبرد گفت: آقای عارف به آنچه فرمودند وفادارنه عمل کردند چون اعلام کرده بود اگر آقای خاتمی بفرماید کنار می‌رود و عینا همین کار را کردند. گام دوم نظر شورای اصلاحات بود که اعلام کردند کاندیدای مشترک آقای روحانی است پس آقای عارف به تعهد خود عمل کرد و شورای اصلاحات هم بررسی‌های خود را انجام دادند و حتی یکی از اعضای شورای مشارکت اصلاح‌طلبان اعلام کردند کاندیدای مشترک ما آقای روحانی است اما کاندیداهای محترم براساس هر چه که صلاح می‌دانند عمل کنند.

وی با اشاره به اینکه خدمت هاشمی رسیدم و گفتند «تصمیم‌گیری در این موضوعات از بالا به پایین نیست و باید اغنایی باشد» گفت:آقای هاشمی تاکید داشتند من هم نمی‌توانم چیزی بگویم که همه متعاعقد نشدند لذا چون سیستم تصمیم‌گیری احترام به همه آرا بوده است کار با ملاحظه و دقت انجام شد.

قائم مقام ستاد انتخاباتی حسن روحانی با اشاره به برخی بی‌احتیاطی‌ها که در روز اول موجب دلخوری شد گفت: یکی ازدوستان ستاد ما گفته بود قرار است آقای عارف به نفع آقای روحانی کنار رود که این حرف بدون هیچ مقدمه افکارسنجی و انجام بررسی‌های لازم بود که موجب دلخوری شد در حالی که اطرافیان آقای عارف از رفقای ما هستند وما از همکارمان خواستیم اگر این حرف را زده است اصلاح کند که رنجش دوستان ما هم به جا بوده است و معتقدم که این کارها دلی و اغنایی است.

ترکان همچنین در رابطه با اثر حمایت خاتمی از روحانی در میزان آرای وی گفت: براساس افکار‌سنجی‌های شده که تا به حال به آنها دسترسی داشته‌ام 49 درصد افراد مورد پرسش گفته‌اند تصمیماشان را گرفته‌اند و می‌خواهند در انتخابات شرکت کنند و می‌دانند به چه کسی رای می‌دهند اما حدود 51 درصد یا گفته‌اند قصد ندارند شرکت کنند یا اینکه تصمیم ندارند به کاندیدای مشخصی رای دهند که این نشان‌دهنده تردید در جامعه است که ممکن است شرکت‌کنندگان در انتخابات را کاهش دهد اما اتفاقی که الان می‌افتد با حمایت آقای خاتمی امیدواری ما به اینکه شرکت‌کنندگان بیشتر شوند و آنها که به تصمیم نرسیده بودند، تصمیم‌گیری کنند بالا رود.

ترکان در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در ایسنا، در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا شما پیش‌بینی می‌کنید که آرای آقای عارف به سمت روحانی سوق داده خواهد شد، گفت:‌ چون گفتمان این دو به هم نزدیک است، احتمالا به طور طبیعی این اتفاق خواهد افتاد.

وی با بیان این‌که مردم در انتخاب خود به گفتمان‌ها توجه می‌کنند، گفت: ارزیابی برخی از دوستان این بودکه رای افراد از قبل مشخص است مثلا اینکه می‌گفتند معلوم است یارانه بگیرها به چه کسی رای می‌دهند ولی نتیجه افکار سنجی‌ها نشان داد که اینگونه نیست و مناظره‌ها و مستندهای کاندیدا‌ها و سخنرانی‌های آنها در شکل‌دهی آرا اثرگذار است و نتایج افکار سنجی را تغییر می‌دهد.

قائم مقام ستاد انتخابات روحانی با تاکید بر اهمیت تاثیر سخنرانی‌ها، گفت‌وگو‌ها و مناظره‌ها بر آرای مردم، گفت: اینگونه نیست که افراد از پیش تصمیم گرفته‌اند، بلکه مردم با توجه به این مقولات تصمیم می‌گیرند حتی در پایین‌ترین لایحه‌های اجتماعی و ما در افکارسنجی‌ها متوجه تاثیر این مسائل بر روی نظر مردم می‌شدیم. در واقع مردم به گفتمان کاندیدا‌ها دقت می‌کنند و براساس نزدیکی گفتمان آقای روحانی و عارف تصمیم می‌گیرند که چگونه رای بدهند.

ترکان با بیان اینکه که نظرسنجی ما مربوط به شنبه است و تحولاتی رخ داده و همچنین پخش فیلم‌ها و مستندها و سخنرانی‌ها برروی تصمیم‌گیری مردم موثر است‌ گفت‌:‌ در حال حاضر نمی‌توانیم بگوییم که آقای روحانی در دوره اول پیروزند چرا که باید به اطلاعات جدید در نظرسنجی‌ها با توجه به تحولات رخ داده دست پیدا کنیم.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آقای حسن روحانی گفته‌اند که حل مسائل داخلی و اقتصادی از رهگذر سیاست خارجی میسر است، این در حالی است که به نظر می‌رسد شرایط بین‌الملل تغییر کرده اروپای جدید ایجاد شده و اروپایی‌ها در مقابل ایران از آمریکایی‌ها آمریکایی‌تر برخورد می‌کنند، ‌گفت: ‌این جمله که فرمودید آقای روحانی معتقدند حل مسائل داخلی و اقتصادی از رهگذر سیاست خارجی می‌گذرد درست است. باید در ابتدا توان اداره امور در داخل کشور را به دست آوریم تا بتوانیم مذاکرات را به جلو ببریم نمی‌شود مسائل معیشتی مردم را بلاتکلیف گذاشت و منتظر مذاکرات گذاشت.

قائم مقام ستاد انتخابات روحانی با بیان اینکه می‌توان با اروپایی‌ها رفتار متفاوت اتخاذ کرد و مذاکره را جلو برد گفت:‌ آقای روحانی معتقدند ما اول باید در داخل روی پای خود بایستیم و در مورد اداره امور داخل کشور تدبیر کنیم که همان اقتصاد مقاومتی است.

وی افزود: در این صورت فرصت برای مذاکره ایجاد می‌شود چرا که وقتی طرف مذاکره کننده ببیند شما در شرایط مناسبی نیستید سخت‌تر برخورد می‌کند ولی وقتی که شما در داخل در شرایط مطمئنی قرار داشته باشید و بعد گفت‌وگو کنید آنها روش متفاوت‌تری را برای مذاکرات اتخاذ می‌کنند.

ترکان با بیان اینکه من در زمانی مدیرعامل صنایع دفاع بودم و در تحریم آمریکایی‌ها قرار داشتیم، گفت: ولی با آن که تحریم بودیم با بقیه جهان کار می‌کردیم و برای دور زدن این تحریم‌ها راهکارهای متفاوتی داشتیم.

وی افزود: به نظر من یک زمانی تدبیر لازم صورت نگرفته و آمریکایی‌ها از این فرصت استفاده کرده و اروپا و سایر کشورهای صنعتی را در کنار خود آورده‌اند و یکپارچه شده‌اند و شرایط سخت‌تر شده و ما باید ببینیم آن نقطه و موضوعی که باعث شده اروپایی‌ها با آمریکایی‌ همراهی کند چه بوده است و ما باید به آنها بگوییم که کاری که ما می‌کنیم در چارچوب نگرانی‌های آنها نیست واین تدبیر را آقای روحانی دارند.

وی ادامه داد: اروپایی‌ها به خاطر نگرانی‌هایی به آمریکا نزدیک شده‌اند و اکنون خیال آمریکایی‌ها راحت شده و خود عقب نشسته‌اند و اروپایی‌ها در مقابل ما گفت‌وگو می‌کنند در حالی که ما می‌توانیم با هوشمندی این موضوع را مدیریت کنیم.

ترکان افزود: باید توجه کنیم که یک آدم ایدئولوژیک با یک دیپلمات متفاوت است یک آدم ایدئولوژیک چطور می‌تواند پلی بین نقاط مشترک خود و دیگران پیدا کند می‌آید خطبه ارایه می‌کند و تمام می‌کند ولی دیپلمات به ده راهکار مختلف برای پل زدن بین نقاط مشترک فکر می‌کند، مانور می‌دهد و با رعایت خطوط قرمز مورد توجه رهبری ده راهکار و ده مدل را می‌تواند روی میز بگذارد و این تفاوت یک آدم دیپلمات با یک فرد ایدئولوژیک است البته او نیز ارزشمند است ولی این دو با یکدیگر متفاوت هستند.

به گزارش ایسنا، ترکان در ادامه اظهار کرد: به نظر می‌رسد که ائتلاف دیگری در بین اصولگرایان اتفاق بیفتد.

وی همچنین گفت: آقای روحانی اعضای کابینه‌شان را مشخص نکردند اما ممکن است چند از نفر اعضای اصلی را نام ببرند.

خبرنگاری درباره برنامه‌های روحانی در حوزه زیست محیطی سوال کرد که وی پاسخ داد: نگرانی‌هایی در بحث آب و خاک و هوا وجود دارد و این نگرانی‌ها گسترده است، اما باید این کار را به دست متخصصانش سپرد و آدم‌ها باید جایی بنشینند که به درد بخورند.

خبرنگاری پرسید با توجه به وجود آرم برخی دانشگاه‌ها در فیلم تبلیغاتی آقای روحانی، آیا به معنی حمایت دانشگاه‌ها از این کاندیدا است؟ که ترکان در پاسخ گفت: تاکنون هیچ دانشگاهی به نام دانشگاه وارد انتخاب نشده و فقط برخی اساتید محترم در فیلم صحبت‌هایی کرده‌اند.

ترکان در برابر این پرسش که "چرا عارف رسما از روحانی حمایت نکرد؟" پاسخ داد: ایشان به آنچه قول داده بود عمل کرد. قول داده بود اگر آقای خاتمی بخواهد انصراف می‌دهد و به این قولش عمل کرد. گام بعدی اصلاح‌طلبان برداشتند و گفتند که کاندیداشان آقای روحانی است. آقای عارف دوستداران و موقعیتی دارد که باید ملاحظه آنها را در نظر بگیرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار