گوناگون

آقای الهام! نظام جمهوری اسلامی به احمدی‌نژاد وابسته نیست

پارسینه: غلامحسین الهام، سخنگوی دولت گفته است که اگر در سال 88 ‌کسی دیگر‌ جای احمدی نژاد بود، قطعا امروز نظام رفته بود؛ سخنی که قطعا رئیس‌جمهور کنونی را خوش خواهد آمد / تعریف و تمجید از ولی نعمتان نعمات مادی و دنیوی در ایران سابقه‌ای بس طولانی دارد، تا جایی که در این باره مثلی فرموده‌‌اند از سلطان محمود و بادمجان و ندیم سلطان!

آقای الهام نظام جمهوری اسلامی به احمدی نژاد وابسته نیست!تعریف و تمجید از ولی‌نعمتان نعمات مادی و دنیوی در ایران سابقه‌ای بس طولانی دارد، تا جایی که در این باره مثلی فرموده‌اند که: روزی ‌سلطان محمود را در حالت گرسنگی بادمجان بورانی پیش آوردند، خوشش آمد و گفت: بادمجان طعامی است خوش! ندیمی در مدح بادمجان فصلی پرداخت. چون سیر شد، گفت: بادمجان سخت مضر چیزی است. ندیم باز در مضرت بادمجان سخن‌پردازی کرد. سلطان گفت: ای مردک، نه این زمان مدحش می‌گفتی؟! گفت: من ندیم توام نه بادمجان! مرا چیزی می‌باید گفت که تو را خوش آید نه بادمجان را.

به گزارش تابناک، به تازگی غلامحسین الهام، سخنگوی دولت گفته است، اگر در سال 88 ‌کسی دیگر‌ جای احمدی نژاد بود، قطعا امروز نظام رفته بود؛ سخنی که قطعا رئیس جمهور کنونی را خوش خواهد آمد. اما اینکه این سخن درست باشد و منفعت و مصلحت نظام سیاسی را هم در پی داشته باشد، جای بحث است، ولی به هر حال، غلامحسین الهام سخنگوی دولت احمدی‌نژاد است و نه سخنگوی نظام و جمهوری اسلامی و باید سخنی بگوید که رئیس دولت را خوش آید و نه نظام سیاسی را.

شاید یک معنای این سخن آن ‌است که اگر احمدی نژاد در سال 1388 نبود و یکی از سه کاندیدای دیگر رئیس جمهور می‌شد، نظام رفته بود! شاید هم یک معنای دیگر این سخن آن ‌است که اگر احمدی نژاد نبود، در وقایع پس از انتخابات سال 88، وضعیتی پیش می‌آمد که نظام اکنون رفته بود.

درباره گزینه نخست، اگر منظور حضرت ایشان، حضور احمدی نژاد در انتخابات بود، باید بگوییم که احتمالا آقای الهام فراموش کرده‌اند که رهبری در نخستین نماز جمعه پس از انتخابات فرمودند که هر چهار کاندیدای موجود در دل نظام جمهوری اسلامی هستند. این سخن بدین معنا بود که پیروز آن انتخابات، هر کدام از آن چهار نفر می‌بود، بنا بر نظر رهبر انقلاب، فرزندان انقلاب اسلامی بودند. پس تا انتخابات و چند روز پس از آن بر اساس نظر رهبر انقلاب، هیچ کدام از آن چهار کاندیدا، خطری برای نظام نبودند؛ اما رخدادهای پس از انتخابات و نقش افراد و نهادهای گوناگون، این مسأله را ‌دگرگون کرد. اتفاقاتی که افراد گوناگون و از جمله آقای الهام، خود یکی از مسببان آن بودند.

در مورد گزینه دوم، باید این جمله را ‌که «اگر حضور احمدی‌نژاد در وقایع پس از انتخابات نبود، نظام رفته بود»، تقریبا باید از دو منظر شوخی دانست:

نخست:‌ نقش آقای الهام در رخدادهای پس از انتخابات؛ غلامحسین الهام در روزهای پیش از انتخابات، عضو شورای نگهبان بود. اما به نفع احمدی نژاد فعالیت انتخاباتی می‌کرد. طرفداری یکی از اعضای شورای نگهبان از یک کاندیدا، باعث ایجاد شبهه‌هایی شد که بعدها بسیاری آن را بهانه کارهای خود دانستند. کسی که خود در ایجاد حوادث پس از انتخابات 88 ‌نقش داشته، اکنون رئیس خود را ‌در آن حوادث، عامل بقای جمهوری اسلامی می‌داند! یاللعجب! باید پرسید چرا با کارکرد خود چنان آسیب‌هایی به نظام وارد کردید و پس از آن ادعای حفظ نظام را می‌کنید؟

دوم: نقش آقای احمدی نژاد هم در پیدایش اتفاقات پس از انتخابات چه بود؟ اکنون دوست و دشمن، عملکرد رئیس جمهور را در پیدایش رویدادهای سال 88 بی تأثیر نمی‌دانند. چه کسی در انتخابات آن سال جامعه را دو تکه کرد؟ آیا جز تلاش احمدی نژاد برای دو قطبی کردن و تلاش برای پیروزی با هر وسیله‌ای بود؟

افزون بر این، رئیس جمهور در مدیریت حوادث پس از انتخابات چه نقشی ‌بر عهده گرفت؟ آیا جز این است که پس از برافروخته شدن درگیری، رئیس‌جمهور و نزدیکانش پای خود را از ماجرا بیرون کشیدند؟

آقای الهام، حافظه ما کوتاه است؛ اما نه آنقدر که رخدادهای سال 88 را فراموش کرده باشیم و نه آنقدر که ندانیم‌ چه کسانی آسیب‌هایی کلان به نظام و مردم وارد کردند.

آقای الهام، نظام جمهوری اسلامی به احمدی نژاد وابسته نیست؛ مطمئن باش. حیات طیبه جمهوری اسلامی در تندباد حوادث، این ادعا را ثابت کرده است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار