گوناگون

رقابت نام‌ها برای حضور در کابینه

پارسینه: با وجودی که یک هفته قبل دفتر رئیس‌جمهور منتخب در اطلاعیه‌ای از رسانه‌ها و افراد خواسته بود در مورد کابینه گمانه‌زنی نکنند‏، اما عطش دانستن لیستی که قرار است منتشر شود همه را وادار کرده تا این اطلاعیه را نادیده بگیرند.

اطلاعیه دفتر روحانی درست می‌گفت. چرا‌ که اسامی بعضی افراد گفته می‌شود و از طرف دیگر رسانه‌های مخالف شروع به تخریب فرد می‌کنند. درحالی که اساساً شاید نام فرد در لیست نهایی قرار نگرفته و تنها به عنوان یک گمانه باقی بماند.

کنجکاوی رسانه‌ها اما پایانی ندارد. خصوصاً این حرص به دانستن در مورد برخی از وزارتخانه بیشتر است. هرکدام از گروه‌ها نیز به دنبال یافتن وزاتخانه‌ای هستند که ممکن است با کار آنها در ارتباط باشند. از همین رو اصحاب رسانه‌ها و فرهنگ چشمشان به فردی است که قرار است چهار سال آینده را سکان‌دار امور فرهنگی باشند.

وزارت ارشاد

درحالی که پیشتر برخی‌ گمانه‌زنی‌ها از وزارت ارشاد علی مطهری خبر می‌داد، شب گذشته سیدمحمد خاتمی از گزینه‌ای گفت که احتمال این که گزینه نهایی وزارت ارشاد باشد، بسیار است.

خاتمی در جریان تماشای فیلم جدید فرهادی و در پاسخ به این پرسش او که «شاید بتوانید حدسیات خودتان را درباره وزیر ارشاد دولت یازدهم بگویید»، از مسجد جامعی نام برد. او گفت: «ما اگر این را مورد توجه قرار بدهیم حتما آینده بهتری خواهیم داشت. من برای همه شما آرزوی سلامتی و سعادت می‌کنم و امیدوارم که در دولت آینده در عرصه فرهنگ و هنر و ارشاد اسلامی شاهد وزیری باشیم که متناسب با وضعیت ایران سرفراز و مورد توجه اصحاب فرهنگ و هنر باشد و خب فکر می‌کنم که فرد مورد قبول معلوم است و اسمش را نمی‌برم و نمی‌گویم اسمش آقای مسجد جامعی است ولی امیدوارم به هر حال هر کس که می‌آید کسی باشد که شما هنرمندان را راضی بکند و انشاالله که نتیجه کار وی هم نتیجه خوبی بشود.»

علی مطهری نیز در زمانی که نام او بر سرزبان‌ها بود در این رابطه گفته بود، در صورتی که وزارت ارشاد به او پیشنهاد شود و روحانی اصرار داشته باشد وزارت ارشاد را خواهد پذیرفت. این درحالی بود که همان زمان خبر انتقاد وی به پخش تصاویر زنان در جریان بازی‌های والیبال منتشر شد. رسانه‌های خارجی به استناد به این خبر سعی کردند تا از او چهره‌ای به شدت بسته در امور فرهنگی ارائه کنند.

یکی دیگر از گزینه هایی که در این مورد مطرح است یک استاد حقوق دانشگاه به نام دکتر خزاعی است که سابقه مدیر کلی در وزارت ارشاد داشته و در عین حال به عنوان یک روحانی، امکان تعامل خوبی با روحانیت داشته و به دلیل استادی دانشگاه از اقبال خوبی بین جامعه دانشگاهی برخوردار است.

وزارت کشور

وزارت کشور نیز ازجمله وزارتخانه‌هایی بود که رسانه‌ها درباره آن گمانه زنی‌های متفاوتی کردند. از سویی نام‌هایی چون انصاری و جهانگیری شنیده می‌شود و از سوی دیگر یونسی. اگرچه نام یونسی در فهرست گمانه‌ها درباره وزارت اطلاعات نیز برده می‌شود‏، اما احتمال رسیدنش به وزارت کشور دور از ذهن نیست. اما انصاری در پاسخ به مطرح شدن نامش برای وزارت کشور می‌گوید: «این مطالب گمانه‌زنی‌های مطبوعاتی و رسانه‌ای است و هیچ صحبتی در این مورد از جانب کسی نشنیده‌ام.»

وزارت علوم

نام هایی همچون علی عباسپور تهرانی، جعفر توفیقی، عبدالله جاسبی، غلامرضا ظریفیان، جواد اطاعت و حتی محمدرضا عارف بیشتر از هر کس دیگری برای وزیر علوم شدن مطرح می شود. همچنین برخی از این نام‌ها در لیست‌های مختلفی که منتشر می‌شود تکرار می‌شوند.

برخی شنیده‌ها حاکی است که روحانی انتخاب وزیر علوم را به کارگروهی واگذار کرده که توفیقی و عارف در آن هستند. در هر حال، حتی اگر وزیر علومی که عارف معرفی خواهد کرد از بین این نام‌ها نباشد، بازهم می‌توان حدس زد که یک اصلاح طلب به ریاست نظام آموزش عالی کشور گمارده می‌شود.

انتشار لیست کلی کابینه

در همین حال امروز روزنامه اعتماد لیستی را منتشر کرد که مدعی بود یک منبع نزدیک به روحانی که نمی‌خواست نامش فاش شود در اختیار آنها گذاشته است. در لیست منتشر شده اعتماد از علی‌اکبر ناطق‌نوری به عنوان مشاور ارشد و اکبر ترکان به عنوان مشاور عالی نام برده شده است.

محمد شریعتمداری به عنوان مسئول دفتر معرفی شده. همچنین نام‌هایی چون عارف، علایی، جهانگیری، نعمت‌زاده، موسوی لاری، انصاری، یونسی، حجت‌الاسلام زم، مسجد جامعی، آخوندی، نجفی، زنگنه، صفدر حسینی، توفیقی و بیطرف در آن دیده می‌شود. نام‌هایی که وجهه اصلاح طلبانه آنها بسیار زیاد است.

با وجود ادعای روزنامه اعتماد مبنی‌ بر موثق بودن این لیست اما به نظر می‌رسد انتشار آن آمیخته‌ای از حقیقت و جهت‌دهی باشد. شاید بتوان در برخی موارد این لیست را تایید کرد اما آنچه به طور قطع می‌توان گفت این است که تندروهایی که در انتخابات دچار شکست شدند به آن واکنش منفی نشان خواهند داد.

روحانی در این روزها تلاش می‌کند تا پشت درهای بسته به تصمیم‌گیری در مورد کابینه بپردازد. اما گفته‌ها و شنیده‌ها و انتشار لیست‌ها، انتقادهای بغض‌آلودی را به جریان می‌اندازد که مسلماً در روند تصمیم‌گیری روحانی تاثیرگذار خواهد بود.

منبع: الف نیوز

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار