جرم سیاسی در مجلس
پارسینه: این طرح را برای احیای یکی از اصول قانون اساسی بعد از گذشت 35 سال تهیه کردیم تا به کمک حقوقدانان حوزوی و دانشگاهی این خلاء را برطرف کنیم.
ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد در مجلس از تهیه طرحی برای احیای اصل168 قانون اساسی برای تعریف جرم سیاسی خبر داد و گفت که این طرح از هفته آینده در کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس بررسی خواهد شد.
وی افزود: این طرح را برای احیای یکی از اصول قانون اساسی بعد از گذشت 35 سال تهیه کردیم تا به کمک حقوقدانان حوزوی و دانشگاهی این خلاء را برطرف کنیم.
عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس گفت: در صورت تصویب نهایی این طرح، هیئت منصفه برای تعیین و تشخیص جرم سیاسی مشخص خواهد شد که در این صورت، برای برخورد با افرادی که در حوزه سیاسی مرتکب جرم میشوند بر اساس قانون و به طور دقیق انجام خواهد شد.
نماینده مردم نجف آباد گفت: از مرکز پژوهشهای قم و برخی دیگر از مراکز حقوقی و قضائی کشور نیز برای تهیه این طرح کمک گرفتهایم و امیدواریم با تلاش همگان این مشکل حل شود.
اصل 168 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مقرر میدارد که رسیدگی به جرائم سیاسی و مطبوعاتی علنی است و با حضور هیئت منصفه در محاکم دادگستری صورت میگیرد. ماهیت جرم سیاسی و فلسفه تفکیک آن از سایر جرائم، علت تأکید مضاعف بر علنی بودن رسیدگی آن هم با حضور هیئت منصفه و صرفاً در محاکم دادگستری و خاصیت و آثار این همه قید و شرط و بیشتر از همه بررسی نوع نگاه اسلام و شریعت مقدس به مسئله جرم سیاسی، عناوینی است که هر یک به نوبه خود درخور توجه و اهتمام بوده و بحث و بررسی پیرامون هر کدام از این عناوین میتواند گامی در جهت اجرایی شدن این اصل مترقی و افتخارآمیز قانون اساسی باشد.
ارسال نظر