گوناگون

قاليباف: مقاومت در برابر پذيرش تغيير آغاز شكست مديران است /در قوانين ما هيچگاه همه ابعاد جرم تنبيه نمي شوند

به گزارش خبرنگار شهر، دكتر محمد باقر قاليباف ظهر امروز در مراسم افتتاح نخستين مركز مداخله در بحران خانواده‌هاي در معرض آسيب شهر تهران با اشاره به اينكه ماه محرم يادآور اين نكته اساسي است كه پيروزي و تداوم انقلاب ما در گرو گسترش فرهنگ شهادت در جامعه است، تاكيد كرد: نهضت ما نشات گرفته از فرهنگ عاشورا است و اگر به هر دليل از اين مسير فاصله بگيريم به منزله فاصله گرفتن از نهضت امام حسين(ع) است.

وي با اشاره به سه بعد حماسه عاشورا گفت: عاشورا هم بخش عقلانيت و منطق دارد، هم حماسه و عزت و هم عاطفه و احساس و هيچ کدام از آنها نبايد به خرافه گرايي کشيده شود و بايد فرهنگ عاشورايي را با اين سه اصل عميقا درك كنيم.

شهردار تهران در ادامه افزود: هر مجموعه‌اي بخواهد گام جدي براي پيشرفت بردارد ناگزير است به نيروي انساني خود تكيه كند و آن را محور اصلي قرار دهد و تربيت نيروي انساني نيز در تمام مراحل در گرو خانواده مستحكم، زن و همسر خوب است.

وي تصريح كرد: اگر پايه خانواده در هر جامعه‌اي سست شد اين خسارت غيرقابل جبران و محال است كه جبران شود، اگر ذره‌اي توجه، انصاف و دغدغه داشته باشيم بايد تلاش كنيم اين كانون از هم نپاشد.

قاليباف با بيان اينكه افراد آسيب‌ديده تا زماني كه زنده‌اند براي جامعه مشكلات ايجاد مي‌كنند، خاطرنشان كرد: امروز بايد بپذيريم جوامع به شدت در حال تغيير است و مديران هر جامعه‌اي كه تغيير را نپذيرند اشتباه كرده‌اند و همين آغاز شكست بزرگي در مديريت آنها است.

وي با تاكيد بر اينكه برخي در برابر هر تغييري مقاومت مي‌كنند كه به نظر من اشتباه بزرگ مديريتي است، ادامه داد: بايد بپذيريم شرايط اجتماعي و اقتصادي مرتبا در حال تغيير است و اين موضوع خواه ناخواه در كاركرد خانواده اثر مي‌گذارد. بنابراين بايد اين تغييرات را درك كرده و براي آن تدبير و به نفع فرهنگ اسلامي ـ ايراني خود پيش ببريم و اين موج بزرگ را به كنترل خود درآوريم.

شهردار تهران اظهار داشت: آفتي كه وجود دارد اين است كه برخي تغيير را احساس نمي‌كنند و قبول ندارند و برخي نيز با تاخير اين آفت را تدبير مي‌كنند. موقعي تدبير مي‌كنند كه در موضع انفعالي قرار مي‌گيرند و آن وقت فايده‌اي ندارد، ما در جامعه، نيازمند تغيير نگرش به خانواده آسيب‌ديده هستيم حتي در جوامع مذهبي و افراد متدين، نگاهشان به افراد آسيب‌ديده غلط است كه بايد تغيير كند.

قاليباف با طرح اين سئوال كه چرا جرم در كشور ما كاهش نمي‌يابد و علاوه بر آن بازدارندگي هم ندارد، افزود: در جامعه امروز مجرم يك بار جريمه مي‌شود و اعمال قانون و تنبيه برايش اجرا مي‌شود. اما عمدتا تنبيه اثر اصلاحي ندارد و به نظر من يكي از علت‌هاي مهم اين اتفاق اين است كه وقتي جرمي اتفاق مي‌افتد همه ابعاد جرم با هم تنبيه نمي‌شوند و هزينه جرم را پرداخت نمي‌كنند.

شهردار تهران خاطرنشان کرد : اگر خانواده اي به دليل مسائل اقتصادي به انحراف کشيده شود من مسئول هم مقصرم، اما در قوانين ما هيچ وقت نيامده که همه ابعاد جرم تنبيه شوند در صورتي که جامعه، خانواده و ما مسئولان نيز بخشي از ابعاد جرم هستيم .

وي يكي ديگر از دلايل وجود چنين آسيب‌هايي را، نبود مديريت واحد شهري عنوان كرد و گفت:‌ تعريف از شهرداري تهران از ابتدا با كشورهاي ديگر متفاوت بوده در همه جاي دنيا شهرداري با كمك مردم به اين موضوعات رسيدگي مي‌كند و همه خدمات آب، برق، مدرسه، ورزش و آسيب‌ها همه در يك بسته اداره مي‌شود اما در تهران اين چنين نيست.

قاليباف در ادامه با بيان اين که فعاليت هاي هنري، فرهنگي و تبليغاتي شهرداري از فعاليتهاي اجتماعي آن مجزاست ، گفت : بايد چنين مراکزي گسترش يابند و دسترسي به آن ها افزايش يابد و اين مراکز نبايد کار اداري کنند و حتما بايد از سر عشق و محبت به وظايفشان عمل کنند تا در گذر زمان دچار مشکل نشوند .

وي ادامه داد: بنابراين بايد در عرصه پيشگيري تلاش کرده و کانون خانواده را حفظ کنيم، به طور مثال اين که بگوييم خانواده بزرگ کميته امداد، افتخار نيست، افتخار آن است که بگوييم خانواده اي کوچک و اين که ديگر چنين مجموعه اي نداريم .

شهردار تهران در پايان ابراز اميدواري كرد كه روزي ضرورت ايجاد چنين مراکزي وجود نداشته باشد و افزود: در حال حاضر نيز بايد تلاش کنيم تا به تعدادي که به اين مراکز نياز است آنها را ايجاد كرده و در اختيار شهروندان قرار دهيم.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار