گوناگون

چرا باید از تکرار توزیع «شبنامه» در بهارستان جلوگیری کرد؟


شرق: هنوز زمان زیادی از رای‌عدم‌اعتماد میلیمتری به سه ‌وزیر پیشنهادی رییس‌جمهوری فاصله نگرفته‎ایم که زمزمه‌هایی از عدم صحت برخی «شبنامه‏»ها به گوش می‌رسد. همان شبنامه‌هایی که خلاف آیین‌نامه داخلی مجلس در آخرین روز رای‌اعتماد در صحن علنی توزیع شد و به اعتقاد برخی نمایندگان در افتادن وزرای پیشنهادی تاثیرگذار بود.
نمایندگان تاکید دارند اگر با متخلفان برخورد قانونی نشود، احتمال تکرار توزیع «شبنامه» در ساعات پایانی «رای‌اعتماد» کماکان وجود خواهد داشت. «شبنامه»‏های مجلس نهم بیشتر شبیه «روزنامه» است و در روز روشن میان نمایندگان تقسیم می‌شود.

روی برخی از نامه‌های توزیع‌شده، امضای هیات‌رییسه نیست و تخلف آشکار در توزیع آن محرز است، در روز رای‌اعتماد به کابینه «حسن روحانی»، هیات‌رییسه تنها به تذکری کوتاه اکتفا کرده و توزیع نامه‌ها در ساعات پایانی رای‌اعتماد شتاب گرفت، اما گوش برخی بدهکار نبود و آنهایی که قصد تخریب داشتند، کارشان را به‌خوبی پیش بردند.

عوض حیدرپور، عضو کمیسیون امنیت ملی معتقد است که تاثیر شبنامه‌های روز آخر در افتادن محمدعلی نجفی، قطعی بوده: «برخی از نامه‌های منتشرشده علیه نجفی کذب بود و مستندات کافی نداشت، اما متاسفانه توزیع شبنامه‌ها در ساعات پایانی تاثیر خودش را گذاشت.»

اسامی متخلفان توزیع شبنامه در صحن خوانده شود

حامد قادرمرزی، عضو کمیسیون عمران نیز تاکید دارد که با توجه به رای ناپلئونی آقای نجفی اگر «شبنامه»‌ای یک رای از 284 رای موجود نمایندگان را تحت‌تاثیر قرار داده باشد، تخلف محرز قانونی رخ داده و هیات‌رییسه باید به این تخلف خلاف آیین‌نامه رسیدگی کرده و نام افراد متخلف را از تریبون مجلس اعلام کند.

بر اساس سوگند نمایندگی، رعایت آیین‌نامه داخلی مجلس برای نمایندگان ضروری است. قادرمرزی می‌گوید: «به‌عنوان عضوی از پارلمان ایران برای برخی نمایندگان قانون‌شکن متاسفم که خودشان قانونگذار بوده و باید بر نحوه اجرای قانون نظارت کنند و آن وقت رفتار خلاف قانون و آیین‌نامه داخلی مجلس دارند. توزیع شبنامه‌ها در بهارستان مصداق بارز قانون‌شکنی بود. نماینده می‌تواند با حفظ کرامت انسانی فرد، عملکرد وزیر پیشنهادی را مورد انتقاد قرار دهد اما انتشار مطالب بدون مجوز در مجلس نه در شأن این نهاد است و نه قانونی است. هیات‌رییسه باید با این رویه برخورد جدی و قانونمند داشته باشد.»

فیلم روز آخر رای‌اعتماد، بازبینی شود

او همچنین از هیات‌رییسه می‌خواهد تا «فیلم روز آخر رای‌اعتماد مورد بازنگری قرار گرفته و مشخص شود نامه‌های توزیع‌شده کدام با امضای هیات‌رییسه و کدام بدون امضا بوده، کدام نامه‌ها یا همان شبنامه‌ها امر خلاف واقع بوده و کدام مستند بوده. همچنین هیات‌رییسه مجلس می‌تواند با شناسایی متخلفان و اعلام اسامی آنها مانع از تکرار انتشار و توزیع شبنامه در آینده شود.»مهدی دواتگری، عضو کمیسیون امنیت هم خواهان رسیدگی هیات‌رییسه است: «در این قضیه اگر واقعا اسناد و مدارک خلاف‌واقع منتشر شده، هیات‌رییسه باید به تخلف صورت‌گرفته رسیدگی کند. توزیع اسناد و مدارک در صحن، ایراد قانونی ندارد در صورتی که امضای هیات‌رییسه پای آن باشد اما پخش و انتشار هر برگه‌ای خارج از مسیر هیات‌رییسه، در شأن مجلس نیست.»

اسناد منتشرشده علیه نجفی مخدوش بوده

حیدرپور به اسنادی اشاره دارد که بر اساس ارزیابی‌های صورت‌گرفته مخدوش بودن آن اثبات شده. این اسناد در آخرین روز رای‌اعتماد به کابینه یازدهم یا علیه آقای نجفی، وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش در صحن و کریدورها پخش شده و اثرش را در رای‌اعتماد به کابینه گذاشته بود و البته صحت این اسناد هنوز محل سوال است.

او همچنین به اسنادی اشاره دارد که در بررسی سوابق «سلطانی‌فر» منتشر شده و انتشار آن کار درستی نبوده. ‌

اتهاماتي بدون فرصت دفاع

حیدرپور، همچنین گفته‌های دو نماینده علیه زنگنه، وزیر پیشنهادی نفت در روز رای‌اعتماد را شایسته نمی‌داند: «حرف‌هایی علیه افرادی زده‌ شده که نمی‌توانند از خودشان دفاع کنند. برای نمونه اشاره شد که رییس شرکت کرسنت با «عدی صدام» حشرونشر داشته.

من رییس شرکت کرسنت را می‌شناسم او یک شیعه انقلابی است چطور از تریبون مجلس افراد غایب را متهم می‌کنیم. رفتار، بیان و هر آنچه از سوی نماینده منتشر می‌شود باید متین و قابل دفاع باشد، در غیر این‌صورت هیات‌رییسه موظف به رسیدگی است.»او در مورد شبنامه‌های منتشرشده علیه نجفی وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش هم به گزارش‌ها درباره نام‌گذاری میدان حق‌شناس و ماجرای سرزدن به خانواده‌ها اشاره می‌کند: «شورای شهر اسنادی از نام‌گذاری فرستاده بود که خلاف حرف نمایندگان بود، یا در ماجرای سر زدن به خانواده‌های آسیب‌دیدگان شورای شهر سندی را منتشر کرد که برخی حاشیه‌سازی را زیر سوال می‌برد. اگر آقای نجفی مقصر بوده، باید پرسید چرا راهی زندان نشده، یعنی ما آیین دادرسی و قضایی را زیر سوال بردیم.

خب، اگر ایشان اینقدر صاحب تقصیر بوده چرا به جای زندان راهی ریاست سازمان میراث فرهنگی شده.»

رای‌اعتماد به کابینه حسن روحانی چند هفته‏ای است که به پایان رسیده و مرور حاشیه‌های پیشین تنها می‌تواند از تکرار برخی اشتباه‌ها جلوگیری کند. علی لاریجانی شامگاه روز رای‌اعتماد در نشست خبری درباره توزیع شبنامه‌ها تاکید کرد که این شبنامه‌ها تاثیر چندانی بر رای نمایندگان نداشته.

اما حالا نمایندگان با اعلام مخدوش‌بودن برخی اسناد، به صراحت از امکان تاثیر توزیع شبنامه‌ها در رای عدم اعتماد به برخی وزرای کابینه خبر می‌دهند؛ موضوعی که لزوم ورود هیات‌رییسه و ارایه گزارشی در این‌باره را ضرورت می‏بخشد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار