گوناگون

احمدی‌نژاد و جلیلی در «قاب» مجمع تشخیص

شرق: جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام دیروز بدون حضور رییس‌جمهوری ولی با حضور دو عضو تازه تشکیل شد. « سعید جلیلی » عضو حقیقی و «علی شمخانی» عضو حقوقی دیروز نخستین تجربه حضور خود را در جمع مجمعیان تجربه کردند. جلیلی که از دبیری شورایعالی امنیت ملی کنار گذاشته شد، دو روز پیش طی حکمی از سوی مقام‌معظم‌رهبری به عضویت در مجمع منصوب شد آن هم در حالی که در صندلی کنار علی شمخانی، جانشینش در شورایعالی امنیت ملی نشسته بود. «احمدی‌نژاد» هم که در نخستین جلسه بعد از انتصاب غیبت داشت، در دو جلسه اخیر حاضر بود.

جلسات عمومی مجمع بدون حضور خبرنگاران و عکاسان خبری برگزار می‌شود برای همین گاهی تنها راه تحلیل جلسات مجمع عکس‌هایی است که از سوی روابط‌عمومی منتشر می‌شود. دیروز در میان عکس‌های ارسالی اما تصویری منتشر شد که محمود احمدی‌نژاد و سعید جلیلی (رییس‌جمهور و دبیر پیشین شورایعالی امنیت ملی) را در فضای باز مجمع در یک قاب دونفره در حال گفت‌وگو باهم نشان می‌داد؛ دو تازه‌وارد در بین اعضا که به‌نظر نزدیک‌ترین‌ها به‌یکدیگر در آن جمع متکثر هستند؛ رییس و مرئوس پیشین. سعید جلیلی که بعد از برکناری «علی لاریجانی» در سال 85 به دبیری شورایعالی امنیت ملی رسید، گزینه موردنظر و حمایت احمدی‌نژاد بود؛ فردی که در نخستین سفر احمدی‌نژاد به نیویورک یکی از همراهانش بود و در سال 84 هم به معاونت اروپا و آمریکای وزارت خارجه رسید. در بسیاری از سفرهای خارجی به‌ویژه نخستین سفرهای دولت قبلی به آمریکای‌جنوبی این معاون وزیر در بخش اروپا و آمریکا بود که به‌عنوان فرستاده ویژه یا در راس هیات حضور داشت.

این نزدیکی تا جایی پیش رفت که درباره‌اش گفته شد نامه احمدی‌نژاد به «بوش» توسط او یا حداقل زیر نظر او نگاشته شده است. وقتی هم که روند مذاکره علی لاریجانی با «خاویار سولانا» رییس سیاست خارجی آن زمان اروپا از نظر احمدی‌نژاد «سرخود» ارزیابی شد، این سعید جلیلی بود که به‌نظر می‌رسید می‌تواند به‌خوبی خواسته‌های رییس را جلو ببرد. برای همین لاریجانی را برکنار و جلیلی را به‌جای او نشاند. در حوزه سیاست خارجی این نزدیکی جلیلی و احمدی‌نژاد تا پایان برقرار باقی ماند. جلیلی نه‌تنها از همان ابتدا از طرح «هولوکاست» و همایش آن در تهران از سوی احمدی‌نژاد به‌شدت حمایت کرد بلکه تا پایان دوره ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد هم سکاندار پرونده هسته‌ای در شورایعالی امنیت ملی ماند اما در حوزه سیاست داخلی تقریبا راهش از احمدی‌نژاد جدا شد، به «جبهه پایداری» پیوست و کاندیدای آنها در انتخابات 92 شد.

رابطه جلیلی و احمدی‌نژاد رابطه همزیستی مسالمت‌آمیز بوده است نه نزدیک نزدیک و نه دور دور. همین مساله بود که تحلیل نقش و رابطه او با دولت را برای تحلیلگران بیرونی مشکل ساخته بود تا جایی که وقتی «مشایی» ردصلاحیت شد، این سخن پیچید که اصلا جلیلی کاندیدای رسمی و اصلی دولت بوده است نه مشایی! «جوانفکر» مشاور رسانه‌ای احمدی‌نژاد اما بعدا این را شایعه و بازی اصولگرا‌ها خواند. او در گفت‌وگویی گفته بود دولت یک کاندیدا بیشتر نداشته و آن هم مشایی بود.

بیمه بیکاری موضوع کار جلسه دیروز مجمع

ديروز بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار، مصوبه مجلس شورای اسلامی که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته و به‌عنوان مورد اختلافی، برای تصمیم‌گیری نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده بود، دستور کار جلسه رسمی مجمع بود.

در این جلسه که علاوه بر اکثریت اعضا، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و معاون حقوقی رییس‌جمهور، یک عضو از فقهای شورای نگهبان و نماینده حقوقدان این شورا، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و دیگر معاونان و کارشناسان حقوقی مربوطه از ریاست‌جمهوری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حضور داشتند، اعضا، مدعوین و کارشناسان مربوطه و شورای نگهبان پس از بحث و بررسی‌های مبسوط مقرر داشتند با توجه به‌شروع کار دولت جدید و ضرورت بررسی همه‌جانبه‌ آن، موضوع به کمیسیون مشترک علمی، فرهنگی، اجتماعی و کمیسیون مجمع اقتصاد‌کلان با حضور اعضای دولت، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان ارجاع شود و پیشنهاد شد تا بار مالی آن نیز در بودجه سال آینده لحاظ گردد. اعضا بر این نکته تاکید داشتند که حل موضوع باید دربرگیرنده حل مساله بیکاران بوده و مورد کارشناسی دقیق قرار گیرد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار