گوناگون

قطر مشتری جدید آب ایران!

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: قطر به دنبال خرید آب از ایران است و در رابطه با طرح‌های انتقال آب از ایران پیشنهاداتی را مطرح کرده است.

یحیی آل اسحاق در گفتگو با مهر گفت: یکی از سیاست های اتاق بازرگانی و صنایع و معادن توسعه همکاری های منطقه ای و تعاملات بین المللی است به این معنا که رشد و توسعه مناسب اقتصادی باید در سایه گسترش همکاری های منطقه ای میسر شود.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: از دو سال قبل اتاق تهران سیاست تعاملات جدی با کشورهای همسایه به ویژه حاشیه خلیج فارس را در دستور کار قرار داد و در این رابطه هیات هایی را به امارات، عراق، بحرین، عمان، قطر، هند و دیگر کشورهای همسایه اعزام کرد.

وی تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته در این سفرها آثار مثبت توسعه روابط میان ایران با این کشورها نیز حاصل شد که نمونه آن توسعه روابط میان ایران و هند است.

به گفته آل اسحاق همچنین سفر هیات ایرانی به عراق و ارمنستان نیز مقدمات توسعه روابط اقتصادی را شکل داده و بر همین اساس این سلسله سفرها در آینده به افغانستان، گرجستان و آذربایجان نیز صورت خواهد گرفت.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با اشاره به نتایج مثبت سفر هیات ایرانی به عمان و قطر، خاطر نشان کرد: این دو سفر همزمان با تغییر و تحولات در روابط منطقه ای و جهانی توانست دستاوردهای مناسبی را به دنبال داشته باشد و به خصوص پس از سفر هیات عمان به ایران ضرورت پیگیری توافقات به خصوص در بخش اقتصادی بیش از گذشته به وجود آمد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران قرار است در آینده توسعه اقتصادی خود را با بخش خصوصی پیش برد و عمان نیز چنین برنامه ای را دارد این سفر توانست آثار مثبتی را به دنبال داشته باشد چرا که در حوزه های مختلف بانکی، سرمایه گذاری و تجارت موافقتنامه های مناسبی به امضا رسید.

آل اسحاق به ایجاد شورای مشترک ایران و عمان به عنوان یکی از توافقات اشاره و تصریح کرد: قرار بر این است که افرادی از طریق اتاق ایران مشخص و اتاق بازرگانی عمان نیز نمایندگان خود را معرفی و در نهایت شورای بازرگانی ایران و عمان تشکیل شود تا مشکلات جاری و سرمایه گذاری را حل و فصل کنند.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران ادامه داد: همچنین مقرر شده شرکت سرمایه گذاری مشترک ایران و عمان تشکیل شود چرا که این کشور ظرفیت های مناسبی در بخش آب و فاضلاب، پتروشیمی و صنایع غذایی دارد.

به گفته وی از سوی دیگر عمان با کشورهایی همچون یمن و کشورهای آفریقایی ارتباط داشته و بر این اساس از طریق سلطان عمان پیشنهاد شد که خطی ترانزیتی میان ایران، عمان و تاجیکستان اجرا شود که موافقت های آن نیز میان دولت ها صورت گرفته است.

به گفته آل اسحاق، ایران پیگیر سرمایه گذاری عمانی ها در پروژه های خود است و مذاکراتی در رابطه با تشکیل شرکت های حمل و نقل مشترک و توسعه روابط بانکی صورت داده است.

توسعه همکاری های نفتی ایران و قطر

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در ادامه به اعزام هیات تجاری ایران به قطر اشاره و خاطر نشان کرد: قطر یکی از کشورهایی است که زمینه های مناسبی برای توسعه همکاری با سرمایه گذاران ایران دارد به خصوص اینکه تغییرات جدید دولت قطر فضای مناسبی را برای همکاری ها به وجود آورده و علاقه مندی آنها نسبت به گذشته برای توسعه روابط با ایران افزایش یافته است.

آل اسحاق ادامه داد: ایران در گذشته نیز با قطر معاملاتی را داشته و هم اکنون نیز با سیاست های جدید دولت جدید قطر امیدواریم بتوانیم سرمایه گذاری های بیشتری را تجربه کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران به جمعیت 2 میلیون نفری قطر اشاره و خاطر نشان کرد: 400 هزار نفر از این جمعیت بومی، درآمد سرانه آنها 80 تا 100 هزار دلار و فروش نفت و گاز آنها 140 میلیارد دلار است که امکانات مالی بسیار مناسبی را در نیز در اختیار دارند.

وی ادامه داد: طرح های ساختمانی، راهسازی، صنعتی، مسائل تجاری و امکان تجارت در صنایع غذایی همچون میوه و کنسرو و نیز نفت و گاز را دارد که این فرصت مناسبی برای سرمایه گذرای ایرانی ها است.

آل اسحاق افزود: در ادامه توافقات صورت گرفته با قطر قرار است هیاتی از قطر به ریاست وزیر بازرگانی و همراهی رئیس اتاق بازرگانی این کشور به ایران بیایند و علاوه بر حضور در کنفرانس اتاق های اسلامی که ظرف دو هفته آینده برگزار می شود، مذاکراتی در مورد سرمایه گذاری های مشترک نیز صورت گیرد.

وی ادامه داد: امکان سرمایه گذاری قطری ها در پروژه های مختلف کوچک، متوسط و بزرگ وجود دارد که علاقه مندی قطری ها به ویژه در پروژه های متوسط بیش از سایر موارد است.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران خاطر نشان کرد: امکان سرمایه گذاری قطری ها در بورس و سهام ایران وجود دارد و امید می رود رفت و آمدها میان دو کشور منجر به توسعه هر چه بیشتر روابط اقتصادی و منطقه ای شود.

آل اسحاق ادامه داد: علاقه دولت به این است که بخش خصوصی به عنوان پیش قراول سیاست های جدید، زمینه توسعه روابط اقتصادی را فراهم کند.

وی به توافق برای تشکیل شورای مشترک ایران و قطر اشاره و خاطر نشان کرد: این شورا از طریق اتاق ایران تشکیل خواهد شد که امیدواریم هر چه زودتر نمایندگان دو طرف مشخص و به زودی شورای مشترک ایران و قطر نیز تشکیل شود.

آل اسحاق در ادامه به همکاری های مشترک ایران و قطر در رابطه با سرمایه گذاری های مشترک در میادین نفتی اشاره و خاطر نشان کرد: سیاست های کلی این سرمایه گذاری ها از سوی دو دولت تعیین می شود و چنانچه کلیات به توافق رسد، بخش خصوصی نیز وارد عمل خواهد شد.

وی ادامه داد: قطری ها به دنبال خرید آب از ایران هستند و در رابطه با نفت و گاز نیز مذاکراتی صورت داده اند که امیدواریم هر چه سریعتر به نتیجه برسند.

ارسال نظر

  • ناشناس

    ما خودمون کمبود آب داریم، می خواهیم صادر کنیم؟

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد