یک هفته سکوت وزارت خارجه درباره صادر نشدن یک ویزا
پارسینه: از زمان انتشار این خبر تا کنون نزدیک به یک هفته می گذرد و همانقدر که برای این روزنامه نگار آمریکایی، موضع نگرفتن صریح وزارت خارجه آمریکا در این خصوص شگفت انگیز است، سکوت وزارت خارجه ایران نیز تامل برانگیز می نماید چرا که می نویسد: او (ابوطالبی) چندین ماه است که منتظر ویزای آمریکا است اما هیچکس در تهران دلیل این تاخیر در صدور ویزا را نمیداند.
تا قبل از خبر هفته گذشته واشنگتن پست در خصوص صادر نشدن ویزا برای حمید ابوطالبی سفیر جدید ایران در سازمان ملل، تصور بر این بود که مراسم خداحافظی محمد خزاعی از نیویورک همزمان با ورود سفیر جدید انجام خواهد شد.
اما محمد خزاعی سفیر و نماینده سابق ایران در سازمان ملل بدون آنکه پای سفیر جدید ایران به نیویورک باز شود از سایر همتایان خود در سازمان ملل خداحافظی کرده وبه تهران بازگشت.
خبر تاخیر و تعلل دولت آمریکا در صدور ویزا برای سفیر جدید کشورمان نزد سازمان ملل را اولین بار ال کامن خبرنگار سیاسی واشنگتن پست روز یازدهم مارس (20 اسفندماه) در صفحه وبلاگ خود در وب سایت این روزنامه منتشر کرد و بلافاصله مورد توجه رسانه های داخلی و البته رسانه های خارجی معاند نظام قرار گرفت.
این روزنامه نگار آمریکایی در بخشی از این خبر که روز چهاردهم مارس و این بار در صفحه سیاسی روزنامه واشنگتن پست منشتر شد، سوال درستی را به نیابت از مردم ایران مطرح می کند که ایرانیان از خود می پرسند چگونه این فضای باز و جدید گفتگو قرار است به اشتراک گذاشته شود حال آنکه تهران قادر نیست مقام عالی رتبه خود را که می تواند نقش مهمی در باز شدن انجماد دیپلماتیک داشته باشد، به دفترش در سازمان ملل اعزام کند؟
از زمان انتشار این خبر تا کنون نزدیک به یک هفته می گذرد و همانقدر که برای این روزنامه نگار آمریکایی، موضع نگرفتن صریح وزارت خارجه آمریکا در این خصوص شگفت انگیز است، سکوت وزارت خارجه ایران نیز تامل برانگیز می نماید چرا که می نویسد: او (ابوطالبی) چندین ماه است که منتظر ویزای آمریکا است اما هیچکس در تهران دلیل این تاخیر در صدور ویزا را نمیداند.
دست کم روزنامه نگار آمریکایی وظیفه حرفه ای خود را انجام داده و این مطلب را از وزارت خارجه آمریکا جویا شده است اگرچه جواب روشنی نگرفته و صرفا به او گفته اند که براساس قانون تابعیت و مهاجرت آمریکا آنها از افشای جزئیات مربوط به ویزای افراد معذور هستند.
نکته حائز اهمیت و در خورد توجه در این خصوص این است که نخست چرا خبر کارشکنی و تعلل آمریکایی ها در صدور ویزا برای این دیپلمات کهنه کار کشورمان را ابتدا خود آمریکایی ها باید منتشر کنند حال آنکه جهوری اسلامی ایران باید مدعی اصلی این تعلل آمریکایی ها باشد و دلیل آن را با جدیت استفسار کند چرا که براساس قوانین بین المللی انتخاب سفیر و نماینده دائم برای حضور در سازمان ملل حق مسلم هر کشوری است و آمریکایی ها صرفا به عنوان کشور میزبان سازمان ملل متحد، موظف به همکاری و صدور روادید برای سفیر انتخاب شده از سوی دولت ها هستند و هیچگونه عذری در این خصوص از سوی آنها پذیرفته نیست.
نکته دوم اینکه انفعال و سکوت یک هفته ای وزارت خارجه در این خصوص مبنی بر تایید یا تکذیب این خبر و یا هرگونه اطلاع رسانی در خصوص روند صدور ویزا برای سفیر جدید کشورمان نزد سازمان ملل متحد به نظر غیر قابل توجیه می رسد و البته این موضوع از نظر تحلیلگران و روزنامه نگاران مخفی نمانده است.
ارسال نظر