تخلف دولت گذشته برای جذب نیرو محرز است
پارسینه: نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با تشریح جزئیات جلسه غیرعلنی امروز مجلس گفت: جانشین سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع انسانی رییس جمهوری در این جلسه به نمایندگان اعلام کرد که تخلف دولت گذشته در جذب نیرو خارج از حد تصور و کاملا محرز است.
«غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی» صبح چهارشنبه با تاکید بر این که جلسه غیرعلنی امروز مجلس برای بررسی وضعیت نظام اداری و استخدامی کشور برگزار شد، اظهار داشت: در این جلسه «محمود عسگری آزاد» با ارایه آمارهای متعددی خاطرنشان کرد که 4 میلیون نفر در کشور حقوق بگیر دولت هستند که از این تعداد 500 هزار نفر مدیر هستند.
وی افزود: در طی دوران دولت های نهم و دهم 650 هزار نفر به استخدام دولت درآمده اند که از این تعداد 400 هزار نفر بدون آزمون و مصاحبه توسط دولت جذب شده اند و 692 هزار نفر هم در طرح مهرآفرین پشت دروازه های ورود به سازمان های دولتی هستند.
نماینده مردم رشت در مجلس ادامه داد: عسگری آزاد گفت که باید سازمان های دولتی بر اساس قانون 10 درصد نیروهای خود را قراردادی می کردند که نهاد ریاست جمهوری 507 درصد ، بخش صنعت، معدن و تجارت 790 درصد، جهاد سازندگی 103 درصد و تعاون 336 درصد از قانون انحراف داشته اند.
جعفرزاده خاطرنشان کرد: عسگری آزاد در این جلسه با بیان این که تشکیل سازمان یا نهادی باید با تصویب دولت انجام شود، گفت: 200 سازمان و موسسه در دولت های نهم و دهم بدون تصویب تشکیل شده اند.
وی یادآور شد: دولت باید 125 هزار نیروی قراردادی داشته باشد که دولت های نهم و دهم این رقم را به 548 هزار نفر رساند که تقریبا 422 هزار نفر غیرقانونی با آنها قرارداد منعقد شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس به نقل از عسگری آزاد به ارایه آماری پرداخت و گفت: در آموزش و پرورش 76 هزار نفر هستند که دو درصد از آنها بی سواد، 14 درصد تحصیلات ابتدایی، 19 درصد تحصیلات راهنمایی و 31 درصد دیپلم و 33 درصد بالاتر از دیپلم هستند.
جعفرزاده ادامه داد: در سال 1377 دولت یک میلیون و 300 هزار نفر کارمند داشت که در سال 92 این میزان به 12 میلیون نفر رسید و هم اکنون آمار کارمندان دولت حدود 18 میلیون نفر است.
وی تصریح کرد: از سال 83 تا 91، 132 هزار نفر برخلاف قانون استخدام شده اند.
وی با یادآوری آمار دیگری به نقل از عسگری آزاد افزود: سن متوسط بازنشستگی زنان در کشور 49.9 است در حالی که در 38 کشور جهان این میزان 60.6 است.
نماینده مردم رشت در مجلس خاطرنشان کرد: در سال 84 برای بازنشستگان حدود یک هزار و 598 میلیارد تومان از بودجه استفاده شده که این میزان در سال 92 به 21 هزار و 180 میلیارد تومان رسیده است، در سال 82 دولت 2.8 درصد به صندوق های کمک کرده که این میزان در سال 92 به 14 درصد رسیده است.
جعفرزاده ادامه داد: هزینه تحصیل یک دانش آموز در مدارس غیردولتی بیشتر از مدارس دولتی است زیرا در مدارس دولتی سرانه هزینه تحصیل یک دانش آموز حدود یک هزار و 375 تومان است در صورتی که در مدارس غیردولتی این میزان 897 هزار تومان برای هر دانش آموز است.
وی ادامه داد: عسگری آزاد با بیان این که در دولتی که باید طی سال های گذشته به سمت الکترونیکی شدن پیش می رفت هیچ اتفاقی نیفتاده و تنها 32 درصد از اطلاع رسانی های دستگاه های مختلف کشور الکترونیکی است و تنها 16 درصد در کشور ارایه خدمات الکترونیکی می شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس همچنین گفت: در سال 84 بودجه جاری و عمومی کشور 67 درصد بود که در سال 92 به 80 درصد افزایش یافته است و نسبت حقوق و مزایا در سال 84، 42 درصد که در سال 92 به 63 درصد رسیده است.
جعفرزاده ادامه داد: آمارهای ارایه شده از طرف عسگری آزاد در جلسه غیرعلنی امروز نشان می دهد که دولت فربه، گران، با ریخت و پاش های فراوان و عدم تعادل بین منابع و مصارف شده است.
** لزوم افزایش کارآیی سیستم اجرایی کشور
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی فرد نایب رییس اول مجلس در آغاز جلسه علنی مجلس نیز در سخنانی درباره جلسه غیرعلنی امروز مجلس گفت: محمود عسگری آزاد جانشین معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری در این جلسه گزارشی را درباره وضعیت استخدامی کشور و رسالت دستگاه های اجرایی در گشودن گره ها ارایه کرد.
وی که ریاست جلسه علنی مجلس را بر عهده داشت، افزود: روان کردن وظایف حاکمیتی دولت در ارایه خدمات بهتر به مردم، ضرورت اتخاذ تدابیر لازم برای افزایش کارآیی سیستم اجرایی، متوازن کردن نیروهای حاضر در حوزه های اجرایی با وظایف حاکمیتی بخش دیگری از توضیحات عسگری آزاد در این جلسه غیرعلنی بود.
وی اظهار داشت: در پایان نشست غیر علنی نیز مباحثی از سوی برخی نمایندگان درباره حوزه عملکرد معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور مطرح شد.
شاید شما مطلب من را چاپ ننمایید اما من یکی از فرزندان شهدا شاغل در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور میباشم که پس از گذشت سالیان متمادی هنوز در سازمان مربوطه استخدام رسمی نشده ام و با شنیدن اینگونه اخبار و گزارشات نمیدانم به مسعولین مخصوصا رئیس سازمان مذکور چه گله ای بنمایم ای کاش روزی پارتی بازی در سازمان مذکور به پایان برسد