کاهش ۵۰ درصدی بارش برف در سدهای غرب تهران
پارسینه: حجم بارش های استان تهران از ابتدای سال آبی جاری تاکنون 20 درصد درمقایسه با سال آبی گذشته کاهش یافت.
به گزارش پارسینه ؛مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران گفت: بررسی انجام شده در حوضه سدهای امیرکبیر و طالقان کاهش 50 درصدی بارش برف را درمقایسه با سال گذشته نشان می دهد .
خسرو ارتقایی بارش های مناسب در روزهای اخیر را یادآور شد و گفت: حجم بارش های استان تهران از ابتدای سال آبی جاری تاکنون 20 درصد درمقایسه با سال آبی گذشته کاهش یافت.
وی افزود :طبق آمار ایستگاه های برف سنجی، در حوضه لتیان 36 درصد درمقایسه با سال گذشته و 66 درصد در قیاس با متوسط درازمدت کاهش بارش برف گزارش شده است .
مدیر عامل آب منطقه ای تهران کاهش قابل توجه بارش در حوضه سدهای غرب تهران را خاطرنشان ساخت و اضافه کرد: حوضه سدهای امیرکبیر و طالقان 50 درصد کاهش بارش برف داشته که این وضعیت نشان از وضعیت نامناسب ذخیره آب در سامانه آب رسانی غرب تهران برای سال آینده است.
ارتقایی میزان آب رودخانه های تهران در شرایط نرمال را حدود یک میلیارد و 600 میلیون مترمکعب ذکر کرد و افزود: سال های گذشته این رقم به طور متوسط به یک میلیارد و 300 میلیون مترمکعب کاهش یافته و در سال گذشته نیز به 900 میلیون مترمکعب رسید؛ اما امسال پیش بینی می شود آب رودخانه ها کمتر از 900 میلیون مترمکعب باشد.
وی گفت : بخش عمده این کمبود باید ازطریق کاهش مصرف جبران شود و سالانه حدود 0.8 درصد تا یک درصد افزایش مصرف آب در کشور ثبت شده که این رقم در تهران سه درصد و با صرفه جویی در مصرف، کمبود برطرف خواهد شد.
ارتقایی تصریح کرد :سالانه ذخایر راهبردی در سدها از دست می رود و در پایان شهریورماه امسال حجم ذخیره آب در پنج سد تامین کننده آب تهران 442 میلیون مترمکعب بود که این رقم در سال 94 به 369 میلیون مترمکعب خواهد رسید و به طور مرتب ذخیره این سدها کاهش خواهد داشت.
مدیرعامل آب منطقه ای تهران اظهارداشت: اکنون با مصرف ذخایر باقی مانده از سال های گذشته، تهران در حال از دست دادن حجم ذخیره سدها است و چنانچه بارندگی های خوبی در بهار نازل نشود، مشکل خواهیم داشت.
ارتقایی تصریح کرد: هفته های گذشته شاهد بارندگیهای مناسبی بودیم ، اما باز هم 10 درصد ورودی سدهای تهران درمقایسه با سال گذشته کاهش نشان می دهد.
وی اقدام های اجرایی برای تکمیل سامانه های آب رسانی تهران را یادآور شد و گفت: تسریع در تکمیل تصفیه خانه ششم تهران، تکمیل سامانه برداشت از سد ماملو و افزایش ظرفیت از یک به 2.5 مترمکعب و آغاز طرح انتقال از سد لار در سال های آینده به تامین آب تهران کمک خواهد کرد، اما موضوع مهم، همراهی و توجه بیشتر مردم به وضعیت مصرف است که می تواند کمک موثری باشد.
از بس آدمای خوب هستیم خدام واسمون میخواد !