گوناگون

زمزمه اختلاف جوان ها و پیرها در موتلفه

پارسینه: موتلفه به عنوان حزبی که سابقه فعالیت تشکیلاتی آن به حدود نیم قرن می رسد امروز دست به پوسته شکنی و جوانگرایی زده است.

جوان‌گرایی و بازسازی نیروها در حزب موتلفه از جمله موضوعاتی است که طی این سال ها برای این حزب اصولگرا اجتناب ناپذیر بوده و به دغدغه بزرگان آن تبدیل شده است به طوری که موسسان آن از جمله مرحوم عسکراولادی در زمان حیات خود اهتمام ویژه ای به آن داشته اند.

این در حالی است که گه گاه اخباری مبنی بر اختلاف نظر در میان اعضای جوان تر و پا به سن گذاشته این حزب نیز به گوش می رسد اما محمد نبی حبیبی، دبیرکل 70 ساله این حزب معتقد است که جوانگرایی به معنی تقابل نسل ها نیست و حزبی که جوانگرایی نکند مرگ خود را امضا کرده است. وی ادامه داد: حزب موتلفه از بازه زمانی سن 40 تا 50 به 30 تا 40 سال تبدیل شده و این اتفاق، نشان از جوانگرایی این حزب دارد.

حبیبی می گوید که متاسفانه برخی افراد به صورت فریبکارانه شعار جوانگرایی سر می‌دهند اما جوانی که اصل پذیرش مسئولیت را طی نکرده باشد، نمی‌تواند مسئولیت بپذیرد بلکه هر جوانی برای پذیرش مسئولیت‌های سنگین باید از سربازی به سرداری برسد.

شاید به همین دلیل است که بیشتر تغییرات و ورود نسل جوان به حزبی سنتی همچون موتلفه تنها به سطح معاونت ها و دبیران استانی رسیده است و به جز تعداد بسیار محدودی هنوز هم اکثریت شورای مرکزی این حزب را پیشکسوتان تشکیل می دهند.

اسدالله بادامچیان نیز که یکی از پیشکسوتان حزب به شمار می رود در جایی گفته است که در موتلفه جوان و پیر نداریم.

گذر موتلفه از بازار به دانشگاه
این در حالی است که حجت الاسلام محمد خرسند، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در خصوص ضرورت جوانگرایی در موتلفه به خبرآنلاین می گوید: به طور طبیعی تشکیلاتی که بیش از 40 سال از عمرش می گذرد و مسئولین آن از یاران حضرت امام (ره) و از پیشکسوتان انقلاب اسلامی هستند، احتیاج به بازنگری و جوان گرایی داشته است و موضوع جوانگرایی در موتلفه از یک دهه قبل، با ابتکار مرحوم عسکراولادی شروع شد و در حال حاضر اکثر اعضای بدنه این حزب را جوانان تحصیل کرده تشکیل می دهند که اغلب آن ها یا در دانشگاه تحصیل و یا به عنوان استاد، تدریس می کنند و این برخلاف تبلیغات رسانه هایی است که مدعی اند تنها اعضای حزب موتلفه بازاری های مومن هستند.

امروز شورای مرکزی موتلفه را نیز جوان تر ها تشکیل می دهند و این نتیجه رویکردی است که با ابتکار مرحوم عسکر اولادی در کناره گیری از دبیر کلی و واگذاری امور به فرد دیگری آغاز شد و با حضور جوانان در شورای مرکزی ادامه یافت.وی افزود: اگر چه در زمینه جوانگرایی در موتلفه و معرفی چهره های جدید و جوان هنوز جای کار بیشتری نیز وجود دارد و نباید به این اندازه بسنده شود.

خرسند همچنین در پاسخ به این سئوال که زمزمه هایی از درون حزب به گوش می رسد که جوان تر ها حرف کسانی که پا به سن گذاشته و سنتی تر فکر می کنند را کمتر می‌خوانند تصریح کرد: اختلافی میان جوان ها و پیشکسوتان موتلفه نیست، چراکه موتلفه امتیازی نسبت به سایر احزاب دارد که در این 40 سال توانسته به حیات خود ادامه دهد و آن امتیاز، همدلی و همزبانی است که در میان نیروهای موتلفه ای وجود دارد.البته شاید در شورای مرکزی به طور طبیعی در مباحث سیاسی نیز اختلاف نظرهایی به وجود بیاید اما زمانی که اکثریت تصمیمی می گیرد، دیگر اعضا، با احترام به خرد جمعی، آن تصمیم را می پذیرند.در موتلفه، کار حزبی و تشکیلاتی با دیدگاه‌های جاه طلبانه و قدرت طلبانه صورت نمی گیرد بلکه به عنوان تکلیف شرعی به این کار نگاه می شود و به همین دلیل است که این تشکیلات از گذشته مورد توجه و حمایت بزرگان نظام و علماء بوده است.

توصیه حضرت امام (ره) به موسسان موتلفه نیز همین بوده است که به جای عضو گیری به دنبال برادریابی باشید و از این روست که در موتلفه سعی شده است که اگر اختلاف نظری هم پیش می آید، اکثریت اقلیت را قانع کند و بالطبع اختلافات به گونه ای نبوده است که اصل حرکت را تحت تاثیر قرار دهد بنابراین آینده جوانان در موتلفه را مثبت و حرکت آن ها را رو به جلو می دانم که باید سرعت بیشتری پیداکند.

پیشکسوتان موتلفه، کوهی از تجربه حزبی اند
همچنین جواد آرین منش، عضو سابق شورای مرکزی حزب موتلفه و نماینده پیشین مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره می گوید: چندسالی است که حزب موتلفه به ضرورت انتقال تجربیات به نسل جوان در بخش های اجرایی و شورای مرکزی حزب پی برده است و درواقع، اعتقاد به استفاده از جوانان در موتلفه وجود دارد و به همین دلیل از سال های نه چندان دور این حزب دست به بازسازی خود زده است امروز در بیشتر استان ها جوانان موتلفه در دانشگاهها فعال هستند و نشست ها، میزگردها و کرسی های آزاد اندیشی را برگزار و مدیریت می کنند.

در حزب موتلفه افرادی همچون مرحوم «عسگراولادی»،«محمدنبی حبیبی» و«اسدالله بادامچیان» با کوهی از تجربه کار حزبی و تشکیلاتی حضور داشته که از مبارزان و زجر کشیده های دوران پیروزی انقلاب به شمار می‌ روند بنابراین هیچ انسان عاقلی حاضر نیست به سادگی این کوه تجربیات را از دست بدهد و حرکت خود را از نو آغاز کند. در حال حاضر حدود نیمی از اعضای شورای مرکزی را جوانان حزب تشکیل می دهند، و به حمدالله در موتلفه اختلافی میان نسل های این حزب و یا جوان ترها با پیشکسوتان وجود ندارد چراکه همه برای هدف مشخصی دور هم جمع شده اند که آن هدف اعتلای نظام اسلامی است.

از سوی دیگر، موتلفه همواره نقش حامی نظام را ایفا کرده و در بحران ها به یاری نظام آمده است و همیشه منافع خود را فدای مصالح نظام اسلامی کرده است.

این حزب، به عنوان محور وحدت اصولگرایان و نیروهای دلسوز انقلاب و احزاب سیاسی وفادار به آرمان های امام و رهبری است و در راستای رسیدن به این وحدت، نشست هایی را با جبهه پایداری و جمعیت ایثارگران و رهپویان برگزار کرده که در واقع صحنه گردان این جلسات حزب موتلفه است اما با وجود سابقه بسیار،هیچ گاه به دنبال سهم خواهی نبوده است و منافع خود را فدای مصالح کشور کرده است به طوری که در انتخابات ها و در فهرست بندی ها و ائتلاف ها موتلفه همواره مصالح جریان اصولگرایی را در نظر گرفته است که نمونه آن را در انتخابات ریاست جمهوری 92 می بینیم که موتلفه در راستای تحقق وحدت، از نامزد حزبی خود یعنی یحی آل اسحاق خواست از عرصه رقابت های انتخاباتی به نفع دیگر نامزدهای جریان اصولگرا که مورد حمایت جمعی آن ها بودند انصراف دهد.
منبع: خبرآنلاین

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار